Fonus - Ystad Omdömen 57

TrustScore 4 av 5

4,1

Hamngatan 15B, 27143 Ystad, SE

I samband med pappas bortgång har FONUS och Catarina funnits där från steg ett. En fullständigt underbar medmänniska och begravningsentreprenör! FONUS lokaler ligger vackert invid hamnen och du får... Se mer

Bra bemötande och tillmötesgående vid hämtning och begravningsplanering samt vid begravningen. Våra "speciella" önskemål blev uppfyllda. Storbildsskärm gjorde att det var lätt att följa med i mötet... Se mer

Helt fantastiskt. Lyssnande o ödmjuka. Vi fick en upplevelse som min man,våra barn önskade sig. Min make fick precis vad han önskade o ville ha men allt.

1. Nr. 2 av de 6 bästa företagen i Begravningsbyrå

Fonus har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Vi är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande med kontor från norr till söder. Det gör att du kan planera begravningen på en ort och att den genomförs på en annan. Tillsammans kan vi på Fonus då skapa trygghet eftersom vi finns med lokalt på båda orterna. Vi erbjuder möten fysiskt på plats, via video eller via telefon. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på vår begravningsbyrå för de som kan, och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. Tillsammans skapar vi en bild av vem den avlidna var och med stor kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi begravningen.

4,1

Bra

TrustScore 4 av 5

Fruktansvärt dyrt

Extremt dyrt.

26 april 2026

Svar från Fonus - Ystad

Hej Åsa. Tack för att du hör av dig om din upplevelse, men jag är ledsen att höra att du upplevt oss som väldigt dyra.

På Fonus strävar vi alltid efter att erbjuda prisvärda tjänster av hög kvalitet, och man får ett kostnadsförslag att ta ställning till i samband med vårt inledande planeringsmöte. Jag förstår att kostnaderna för den hjälp du fått av oss trots detta inte känts bra, och vi önskar väldigt gärna få tala med dig om vad som hänt. Vi ser gärna att du i första hand tar kontakt med det begravningskontor ni haft hjälp av där ni tillsammans med er kundrådgivare, eller ansvarig chef, kan gå igenom varför kostnaderna blev som de blev. Om ni inte kunnat nå, eller framöver inte når samförstånd är du varmt välkommen att maila oss dina kontaktuppgifter till info@fonus.se.

Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Ett bra och trevligt mottagande från…

Ett bra och trevligt mottagande från början till slut

17 mars 2026

Svar från Fonus - Ystad

Hej Roger. Tack för ditt omdöme. Det gläder verkligen att höra att du känt dig fint bemött hos oss genom hela processen.
Vänliga hälsningar, Joacim på Fonus

Det var tjejen Caroline Larsson

Det var tjejen Caroline Larsson , Ystad som verkligen bjöd på sig själv och gjorde besöket till att man trivdes bra vid mötet.

28 januari 2026

Svar från Fonus - Ystad

Hej Britt-Marie, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Maria på Fonus

Allt var mycket

24 december 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Kjell Arne Tusen tack för ditt omdöme! Det gläder oss att du är nöjd med den hjälp du har fått. Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

💐Tack till Fonus i Ystad 🕊

❤ Stort tack till Kundrådgivare Catarina M i Ystad. När min mamma dog efterlämnade hon ett stort känslomässigt sår men även rent administrativt  kaos som kommer att ta flera månader  att reda ut. Jag hade noll papper och hade ytterst svårt att få tag på några dokument trots att jag är ensam dödsbodelägare. I allt detta räckte Catarina ut en hjälpande hand. Den allra första hjälpen var dödsfallsintyg m m som jag kunde hämta ut från Mina sidor hos Fonus. Catarina ledde mig varsamt men stadigt fram till begravningen. Jag kände också att jag hade en vän i henne. Att vara professionell och personlig samtidigt är inte lätt och Catarina gjorde allting perfekt. Tack vare Catarina och Fonus i Ystad blev begravningen ett värdigt avsked och en bra upplevelse som alla efterlevande är tillfreds med.. 🕊  Jag är henne och er evigt tacksam. ❤

1 oktober 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Monika. Tack för att du har tagit dig tiden att lämna ett så fint och varmt omdöme. Vi blir verkligen glada och tacksamma av att höra att du är nöjd med oss hela vägen. Vänliga hälsningar, Terese på Fonus.

Helt fantastiskt

5 augusti 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Agneta, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, David på Fonus

Omtänksamt

Lugn och respektfullt.

27 juli 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Christina, tack för dina fina ord. Det värmer att höra att du är nöjd med oss. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Respektfullhet

Respektfullhet, hjälpsamhet, goda råd.
Sedan tycker jag att det är en otrolig kostnad för en begravning. Jag vet knappt vad alla summorna respekterar.

9 juli 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Madeleine. Stort tack för ditt omdöme och för dina fina ord.
Det betyder mycket att höra att du upplevt ett omtänksamt bemötande hos oss i en svår stund.
Du är varmt välkommen att höra av dig till din kund rådgivare om du undrar lite mer om vad som ingår i de olika kostnaderna, vi finns här för att svara på dina frågor. Vänliga hälsningar, Anna på Fonus

Bra bemötande vid hämtning och…

Våra "speciella" önskemål blev uppfyllda.
Storbildsskärm gjorde att det var lätt att följa med i mötet. Vi fick svar på våra frågor.
Vi är så tacksamma för allt!

1 juni 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Catarina, tack snälla för ditt fina omdöme! Vi är tacksamma för förtroendet och glada att vi kunde hjälpa till. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

En kundresa i sorg– men utan empati

Vi valde ett säkert kort – men tryggheten uteblev

Vi valde Fonus eftersom vi ville ha ett säkert kort. När man står mitt i sorgens tyngsta stund vill man inte riskera att något går fel. Det gjorde det inte heller i praktiken – men det var känslan som gjorde mest ont. Upplevelsen av att bli behandlad som ett "affärscase" istället för som en familj i sorg.

Från första kontakt var bemötandet opersonligt. Vi fick läsa på själva. Ingen tog kontakt, ställde frågor eller visade förståelse för vår situation. Mötet på plats var lika kyligt – och när det blev tydligt att det fanns pengar i dödsboet förändrades tonläget snabbt.

Vi förstår att en begravning kostar pengar – det är inte det vi vänder oss emot. Men bristen på tydlig prisbild och transparens i början skapade en känsla av otrygghet och misstro. Hade vi fått en tydlig bild av kostnaden redan från start, hade vi kunnat acceptera det och gå vidare i lugn och ro. Men istället kändes det som att priserna hölls undan tills vi redan var fast. Det kändes som om man skäms för sina priser – eller inte vågar bli ifrågasatt.

Namnlappen vid blommorna var slarvig, minnesboken innehöll lågupplösta bilder och reklam för byrån (!), och samtalet efter begravningen handlade mest om en missad transportkostnad som skulle faktureras. Det var aldrig omsorgen som var i fokus – det var pengarna.

Ni arbetar med människor i sorg. Då krävs det mer än struktur och fakturering. Det krävs värme, mod och öppenhet. Det saknades här.
Begravningsbranschen måste ta sitt ansvar. Det handlar inte bara om pengar – det handlar om människor i sorg. Det ni erbjuder är inte bara en tjänst, det är ett förtroende. Och det bröt ni.

Vi valde trygghet. Men vi fick en bitter eftersmak.
/Thomas K

25 februari 2025

Svar från Fonus - Ystad

Hej Thomas, stort tack för att du hör av dig, men verkligen tråkigt att du inte är nöjd med oss. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Vi vill gärna komma i kontakt med dig, då vi vill veta mer om hur situationen blev på det här sättet. Tyvärr kan vi inte se dina kontaktuppgifter, så har du möjlighet skulle vi uppskatta om du hör av dig till oss. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vi ser fram emot att höra från dig. Vänliga hälsningar, Elvira på Fonus

Opersonliga

Opersonligt och kallt bemötande.

20 oktober 2024

Svar från Fonus - Ystad

Hej Maria, vad tråkigt att du är missnöjd med oss. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att se över vad som har hänt. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vänliga hälsningar, Elin på Fonus

Kan ej rekommendera

Kan ej rekommendera, välj annan byrå.

21 oktober 2024

Svar från Fonus - Ystad

Hej Jeannette, stort tack för att du hör av dig, men verkligen tråkigt att du inte är nöjd med oss. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Vi vill gärna komma i kontakt med dig, då vi vill veta mer om hur situationen blev på det här sättet. Tyvärr kan vi inte se dina kontaktuppgifter, så har du möjlighet skulle vi uppskatta om du hör av dig till oss. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vi ser fram emot att höra från dig. Vänliga hälsningar, Sandra på Fonus

Vara mer förberedd

Vara mer förberedd, kolla upp så det inte blir fel t ex själaringning, kunna ge förslag till musik mm

13 oktober 2024

Svar från Fonus - Ystad

Hej Eva, stort tack för att du hör av dig. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att se över vad som har hänt. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vänliga hälsningar, Elvira på Fonus

Rekommenderas inte

Jag rekommenderar inte Fonus i Ystad om man värdesätter god service och uppdateringar om vad som händer. Blev ens inte meddelad när min pappa blev kremerad utan fick efterfråga informationen själv. Stötte på administrativa problem som jag själv fick lösa till slut. Förstamötet var jättebra, genomgången var tydlig och Daniella var trevlig. Men allt efteråt tycker jag var under all kritik.

5 augusti 2024

Svar från Fonus - Ystad

Hej Karolina, Tack för att du hör av dig, men det är tråkigt att höra att du inte är nöjd med den hjälp du fått av oss. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Om du inte är nöjd med den återkoppling du fått från oss på annat håll kan du vända dig till vår Kundombudsman, du kan läsa mer här: www.fonus.se/om-fonus/fonus-kundombudsman.

Kände inte igen någon från Fonus

Saknade känslan av "det där lilla extra". Hade gärna blivit informerad om att annan personal än den vi hade planerat begravningen med, skulle närvara vid begravningen. Vederbörande som närvarade var både korrekt och mycket hjälpsam på alla sätt, men det tog ett tag innan jag insåg vem det var som representerade Fonus.

30 maj 2024

Svar från Fonus - Ystad

Hej Marianne, stort tack för att du hör av dig, men verkligen tråkigt att du inte är nöjd med oss. Vi försöker alltid att göra vårt bästa för att anhöriga ska få ett fint sista avsked. Vi vill gärna komma i kontakt med dig, då vi vill veta mer om hur situationen blev på det här sättet. Tyvärr kan vi inte se dina kontaktuppgifter, så har du möjlighet skulle vi uppskatta om du hör av dig till oss. Du når oss genom att mejla till info@fonus.se. Vi ser fram emot att höra från dig. Vänliga hälsningar, Josefin på Fonus