Jag köpte en EX9 PRO Max av Elkicken. Supernöjd med den. Kört massor med mil, med enbart lite småstrul. MEN det finns ju noll reservdelar till denna modell!! Bromsarna helt slut & däcken likaså. Så a... Se mer

Mycket nöjd med X8:an, har pendlat till arbetet hela veckan. (22km dagligen) Vem behöver kollektivtrafik för 1850kr i månaden.. Har överpumpat däcken till 5kg, då det är fina asfaltsvägar. Går fint... Se mer

Ett av de bästa företagen på den svenska marknaden! Kanonbra service, gedigna och spännande produkter och fantastisk service. Jag mejlade om en laddare till X8 som gick sönder och inte har fått något... Se mer

1. Cykelaffär

Hos Elkicken kan du köpa innovativa elsparkcyklar och hoverboards som är tillverkade med prestanda och elegans i fokus. De designar och tillverkar framtidens transportlösningar av hög kvalitet och god design. Vill du veta mer om vårt arbete eller hur våra produkter tagits fram? Besök vår webshop för att se alla våra produkter, eller läs vår blogg om du vill veta mer om vårt arbete. Behöver du hjälp eller vill på komma i kontakt med oss? Du är alltid välkommen att kontakta någon från vårt team direkt!

2,6

Dålig

TrustScore 2.5 av 5

Har besvarat 62 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis efter mer än 1 månad

Beställde en sadel till pågens elkick…

Beställde en sadel till pågens elkick men den har inte kommit och dem vägrar svara. Jäkla bluff företag. Kommer göra en anmälan

22 december 2025

Hej Jessica

Vi vill förtydliga vad som gäller i ditt ärende så att det inte råder några missförstånd.

Efter genomgång av din beställning har vi informerat dig om att sadeln du beställt inte passar, eftersom din elkick inte är köpt från oss och inte är en modell som är kompatibel med våra sadlar. Detta har vi också återkopplat till dig tidigare.

När det gäller återbetalning sker den alltid via Klarna, eftersom köpet är genomfört där.
Vi har inte möjlighet att göra återbetalning via Swish när betalningen gått genom Klarna – detta är deras betalningsvillkor och inget vi kan frångå.

Återbetalningen hanteras alltså av Klarna så snart ärendet är slutfört enligt deras rutiner.

Vi beklagar om detta har upplevts som otydligt, men vill vara tydliga med att:

Vi har svarat på ärendet

Produkten inte passar aktuell modell

Återbetalning sker korrekt via Klarna

Har du fler frågor kring återbetalningen rekommenderar vi även att du kontaktar Klarna direkt, då de administrerar betalningen.

Kundtjänst – Elkicken.se

En vecka efter en beställning…

En vecka efter en beställning kontaktade jag elkicken. De skyllde på Postnord att jag inte hade fått min leverans. Dagen efter får jag ett mail där de säger att min vara är restad och att de ska återbetala. För ett däck!

24 september 2025

Köpte deras EX9 och känner mig lurad

Köpte deras EX9 och är känner mig lurad, står på hemsidan att räckvidden går 100km men går bara 20. Har hittat den på andra hemsidor och där står det nåt helt annat om pris och räckvidd osv. Kommer göra en anmälan på det här företaget.
Rekommenderar inte den här hemsidan!!

21 september 2025

Svar från Elkicken.se

Tack för att du delar din upplevelse. Vi vill bemöta detta på ett sakligt och tydligt sätt.

När det gäller EX9 anges räckvidden på upp till 100 km på hemsidan, vilket är en maximal laboratorieuppskattning baserad på optimala förhållanden. Precis som med elbilar och andra elfordon påverkas den faktiska räckvidden kraftigt av flera faktorer, bland annat:

Förarens vikt

Körstil (acceleration, hastighet)

Terräng (backar, motvind)

Utomhustemperatur

Däcktryck (mycket viktigt)

Batteriets laddningscykler och kondition

Om däcktrycket inte är korrekt kan räckvidden minska drastiskt. Det är därför viktigt att:

Kontrollera att däcken är pumpade enligt rekommendation

Undvika konstant maxhastighet

Köra i ECO-läge om tillgängligt

Att jämföra specifikationer med andra hemsidor kan också bli missvisande, då olika återförsäljare ibland anger realistisk räckvidd, medan vi – i linje med tillverkarens data – anger maximal räckvidd under idealiska förhållanden. Detta är branschstandard och inget unikt för oss.

Vi beklagar om detta inte varit tillräckligt tydligt från början och tar till oss feedbacken. Känner du att produkten inte motsvarar dina förväntningar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst, så ser vi över ärendet och vad som gäller enligt garanti och konsumentköplagen.

Obefintlig kundservice och leverans

Beställde en elsparkcykel för 9 dagar sedan. Fick ett orderbekräftelsemail direkt, men sedan har det varit helt tyst. Leveranstiden anges till 1–3 dagar på hemsidan.

Jag har försökt nå kundservice flera gånger via telefon, mejl och kontaktformulär utan att få något svar. Det känns mycket otryggt att handla från ett företag där kundservice helt saknas.

Jag har nu bett dem avbryta min order. Enligt Klarna är beställningen inte ens påbörjad, och jag måste vänta 10 dagar från första kontakt innan de kan gå vidare.

Sammanfattningsvis känner jag mig otrygg med detta företag. När jag köper en produkt vill jag veta att garanti och service finns att tillgå – vilket uppenbart inte är fallet här.

19 september 2025

Svar från Elkicken.se

Tack för att du delar din upplevelse. Vi vill bemöta detta och reda ut situationen.

Först och främst beklagar vi verkligen att du upplevt bristande återkoppling – det ska självklart inte kännas otryggt att handla hos oss.

**Angående leveranstiden (1–3 dagar):**
Den angivna leveranstiden gäller när varan finns i lager och ordern är färdigbehandlad. I vissa fall kan en order behöva pausas manuellt, exempelvis vid lageravstämning, kvalitetskontroll eller betalningsverifiering via Klarna. I dessa fall kan leveransen tyvärr försenas.

**Kundservice & svarstid:**
Vi har haft en period med hög belastning, vilket tyvärr lett till längre svarstider än normalt. Det är en förklaring – men inte en ursäkt – och vi arbetar aktivt med att förbättra detta.

**Avbruten order & Klarna:**
Eftersom din order ännu inte påbörjats i vårt lager är det korrekt att Klarna inväntar bekräftelse innan de går vidare. Detta följer Klarnas rutiner och ligger utanför vår direkta kontroll, men vi har inget intresse av att hålla kvar en order som du bett att avbryta.

**Garanti & service:**
Vi vill vara tydliga med att vi självklart erbjuder garanti och service enligt svensk konsumentlagstiftning. Att du inte fått svar i tid betyder inte att garanti eller support saknas – men vi förstår fullt ut att upplevelsen skapat motsatt känsla, och det beklagar vi.

Om du fortfarande önskar att ordern avbryts ber vi dig skicka ett sista mejl till **[support@elkicken.se](mailto:support@elkicken.se)** med ditt ordernummer, så markerar vi ärendet tydligt för omedelbar hantering.

Tack för att du tog dig tid att skriva. Din feedback är viktig för oss och hjälper oss att bli bättre.

**Kundtjänst – Elkicken.se**

Jag köpte en EX9 och själva kicken är…

Jag köpte en EX9 och själva kicken är jag nöjd med
Men för 2 månader sen så slutade tumgasen på kicken att fungera och jag hörde av mig till företaget för att få köpa en ny tumgas
Och det går inte få tag i dom på tel utan direkt skicka SMS

Tänk på att när kicken går sönder så kommer du inte få hjälp det är helt sjukt
2 månader
Och kicken kostade 9995 kr

Ja nu har det snart gått en vecka efter att elkicken skulle lösa mina problem med min tumgasen jag ringde klarna och tog fram det dom ville ha men det är stendött med att få svar att dom ska lösa mina problem

Så som sagt köp inte den här kicken
När något går sönder så har du slängt 10000 kr i sjön 🤬

10 september 2025

Svar från Elkicken.se

Tack för att du delar din upplevelse. Vi vill bemöta detta och samtidigt reda ut vad som gäller.

Det stämmer att tumgasen är en slitdel, men när ett sådant fel uppstår efter så kort tid – cirka 2 månader – ska det självklart hanteras inom garanti/reklamation, särskilt på en produkt i den här prisklassen (9 995 kr). Du ska inte behöva stå utan hjälp.

Angående kontaktvägar:
Vi erbjuder support via mejl och SMS för att kunna hantera ärenden skriftligt och spårbart. Telefonkö är därför inte alltid tillgänglig, men det betyder inte att ärenden ignoreras. Däremot beklagar vi djupt om ditt ärende inte fått återkoppling inom rimlig tid – det är inte acceptabelt.

Detta vill vi göra nu:
Vi vill lösa detta direkt.

Vänligen skicka (eller skicka igen) ett mejl till support@elkicken.se
och märk det med:
“EX9 – tumgas fungerar ej (garanti)”

Inkludera:

Ordernummer

Serienummer på kicken

En kort beskrivning av felet

Gärna en kort video som visar problemet (om möjligt)

Så snart vi har detta kan vi:

Skicka ut en ersättnings-tumgas, eller

Ge tydliga instruktioner för åtgärd enligt garanti

Vi förstår frustrationen och håller med om att detta inte ska ta två månader. Vi tar till oss kritiken och vill visa att service och garanti självklart gäller när något går fel.

Kundtjänst – Elkicken.se

Aldrig varit med om sämre kundservice.

Behöver ersätta min laddare till min scooter. Ringer kundtjänst, de lägger på och ber mig smsa. Jag smsar och blir helt och hållet ignorerad. Har försökt få en ny laddare i flera månader nu. Scootern står bara och dammar. 6000kr rätt i sjön. Skämt-företag.

Rekommenderar att köpa en scooter från omtalade säljare om du går i tankarna.

16 juli 2025

Hej Fabian,

Tack för att du tar dig tid att skriva – vi beklagar verkligen din upplevelse och förstår att du är både besviken och frustrerad. Det ska självklart inte dröja månader att få hjälp.

Vi vill förklara varför vi efterfrågar ditt ordernummer innan vi skickar ut en ny laddare. Det är absolut avgörande för att vi ska kunna matcha rätt modell – fel laddare kan nämligen orsaka kortslutning i scootern eller i värsta fall brandrisk. Därför är vi mycket noga med detta, för din säkerhet som kund.

Vi ser också att vår kommunikation brustit, vilket vi tar fullt ansvar för. Därför erbjuder vi gärna att skicka ut en ny laddare kostnadsfritt som kompensation, så snart vi fått korrekt uppgifter.

📩 Skicka gärna ditt ordernummer till support@elkicken.se så prioriterar vi ditt ärende direkt.

Vi vill inget hellre än att du ska kunna använda din elscooter igen – och känna att vi finns här när du behöver oss.

Med vänlig hälsning,
Team Elkicken
support@elkicken.se

En riktig Stjärna på företags himlen…

Oöverträffad servicekänsla, tillmötesgående och riktig garant för trygga köp… Har fått problem med en elsparkcykel efter ca 18 månaders problemfri användning. Mejlvägen har önskat ett byte till en annan modell, det var inga problem, har fått en returfraktsedel, skickade den trasiga modellen och efter några dagar dök den andra upp utanför dörren… Har sammanlagt tre elsparkcyklar från Elkicken och känner mig verkligen trygg med allsidig hjälp kring eventuella problem. Prissättningen är mer än korrekt och det finns knappt några konkurrenter på den svenska marknaden som kan matcha Elkickens relation mellan pris och kvalité…

13 augusti 2024

EX9 Elspark

Köpte en EX9 elspark som jag haft ca 1,5år. Nöjd med den men tänker berätta om min erfarenhet av den för andra som tänkt köpa. Den är robust och stabil, Ser bra ut och krånglar inte massa. 2 grejer som står vid försäljning stämmer inte. Räckvidden sommartid om man använder en hastighet av 25km/h timme är 5mil pp fullt batteri. Sen är däcken inte punkteringsfria och de går inte på garantin när man får punktering. Har hittat 4 hål i mitt bakdäck som jag lagat med vulkaniseringssträngar man kör genom däcket. Har ett nytt däck liggandes som jag själv fått bekosta som jag kommer montera när de gamla gjort sitt.
Detta med däcken är jag mycket besviken på då det står de är punkteringsfria så därför ger jag 3 stjärnor för resten med elsparkcykeln är bra eller ok

17 juni 2024

Hej Andreas,

Tack för din utförliga recension och för att du delar med dig av dina erfarenheter med EX9 – vi uppskattar verkligen både beröm och konstruktiv kritik.

Det gläder oss att du tycker att scootern är robust, stabil och fungerar som den ska. Det betyder mycket att höra!

Vad gäller punkteringsfria däck vill vi förtydliga att EX9 är utrustad med punkteringsskyddade däck, vilket innebär att de har en förstärkt gummistruktur och inlägg som minskar risken för punktering – men de är inte helt punkteringsfria i bemärkelsen "omöjliga att få punktering på". Det är något vi behöver förtydliga ännu tydligare i vår produktinformation, och din feedback hjälper oss med det.

Vi förstår absolut din besvikelse över att behöva stå för kostnaden själv, särskilt om du uppfattat informationen annorlunda vid köpet. Däck räknas som en förbrukningsvara och omfattas därför inte av garantin, men vi tar till oss att det här skapat otydlighet och missnöje.

🔧 Starkt jobbat att du lagat däcket själv – och om du behöver hjälp vid bytet av det nya, tveka inte att höra av dig till oss så guidar vi dig gärna.

Tack igen för din ärliga recension. Den hjälper både oss att bli bättre och andra kunder att fatta välinformerade beslut.

Team Elkicken
support@elkicken.se

Duger inte alla kunder?

Jag har beställt ett batteri från Elkicken som dom vägra leverera om jag inte går med på att inte kunna returnera om det skulle vara nåt fel på den.

På deras hemsida står det följande:
Du får alltid 2 års garanti på alla våra produkter (förutom batterier) och den gäller i 12 månader. Vi erbjuder 14 dagars öppet köp och 100 dagar ångerrätt.

Det dom gör är att väljer sina kunder och diskriminera. Jag har skickat vidare detta till ARN. Se upp gott folk. Finns bättre ställen att handla.

Ser från andra här att detta inte är första gången. Vill också nämna att dom inte svara när man ringer och har sökt som flera gånger på mail innan jag fick kort otrevligt bemötande. Kanske behöver dom en utb i hur man bemöter kunder?

Tillägg. Fick erbjudande på avdrag flera hundra på batteriet om jag väljer att ta bort min kommentar från trustpilot

10 juni 2024

Svar från Elkicken.se

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi förstår att du är missnöjd med hur ditt ärende har hanterats, och vi beklagar verkligen att du har haft dessa problem. Vår ambition är att alltid ge bra service och stå bakom våra produkter och garantivillkor.

När det gäller batterier har vi specifika riktlinjer och garantivillkor, vilket också framgår på vår hemsida. Vi erbjuder en 12-månaders garanti på batterier, vilket kan vara en orsak till de specifika villkoren för dessa produkter. Vi beklagar om det har varit några missförstånd kring detta.

Vi tar din feedback på allvar och kommer att se över våra rutiner och bemötande för att säkerställa att alla kunder får den hjälp och support de förtjänar. Vi beklagar om du har känt att du inte fått tillräcklig hjälp via telefon eller e-post, och vi kommer att vidta åtgärder för att förbättra vårt kundbemötande.

Vad gäller den kommentar du nämner, vill vi förtydliga att vi alltid välkomnar ärliga och konstruktiva åsikter från våra kunder. Vår avsikt är inte att på något sätt påverka kunders recensioner, utan vi strävar efter att hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt.

Vi uppskattar att du har tagit dig tid att dela din erfarenhet, och vi kommer att se över alla delar av ditt ärende för att hitta en lösning.

Elkicken Support

Elkicken

Batteriet håller förvånansvärt länge.
Snabb hjälp från kundsupport när batteriet hade en liten skada vid leverans.
Rekommendera.

7 juni 2024