Det här tycker kunderna
BETRUG! Ware bestellt, bezahlt, NIE erhalten. Vielfache Kontaktversuche - leider erfolglos. Anfrage auf Rücküberweisung bei der Bank gestellt - läuf. Strafanzeige gestellt - läuft. Nun folgt gericht... Se mer
ZŁODZIEJE I OSZUŚCI! JOANNA TROCHIM TO ZŁODZIEJKA I OSZUSTKA! Sklep dekorados wyłudza pieniądze od klientów i w ogóle nie wywiązuje się z zamówienia. Od 02.08.2024 zalegają z wypłatą zwrotu moich pie... Se mer
Företagsinformation
Kontaktuppgifter
Zielonogórska 33, 71-083 , Szczecin , Polen
- info@dekorados.de
- dekorados.de
Czy ktoś złożył sprawę do sądu
Czy ktoś złożył sprawę do sądu? Szukam chętnych do pozwu zbiorowego
Kontakt tomek2_5 małpa wp.pl
Joanna Trochim oszustka
Pani Joanna Trochim prowadzi firmę wyłudzającą pieniądze. Firma nie postępuje zgodnie z ustawą. Zamówienie z sierpnia 2024 r. W październiku zwróciliśmy się z prośbą o natychmiastowy zwrot należności za niezrealizowane zamówienie, zgodnie z fakturą i korektą do zamówienia.
Faktura została skorygowana przez pracownika sklepu już we wrześniu i zapewniono mnie, że otrzymam zwrot kwoty w terminie 14 dni. Pieniądze nie zostały zwrócone do dnia dzisiejszego.
W październiku podczas rozmowy telefonicznej pracownik, który wcześniej nadzorował wykonanie korekty faktury i wysyłanie do mnie mejla wskazał, że nie pamięta tego zdarzenia i wymigiwał się od jakiejkolwiek odpowiedzialności za wcześniejsze ustalenia i również nie podjął żadnych kroków w celu załatwienia tej sprawy.
Świadkiem obu sytuacji była moja przyjaciółka, która osobiście pojawiła się w sklepie dwukrotnie. Pracownik używał przekleństw i kazał jej się wynosić.
Pod korespondencją mejlową pracownicy podpisują się „Zespół biselado”, i w ten sposób unikają odpowiedzialności za wysyłane treści.
Listowne przedsądowe wezwanie do zapłaty zostało odebrane przez samą właścicielkę w grudniu 2024 i do dnia dzisiejszego nie ma odzewu. Sprawę zgłosiliśmy windykacji w Szczecinie.
Uwaga oszuści !!!
Przestrzegam !!! przed zakupami w sklepie Dekorados.pl firma Biselado. Zamówienie 16082 z 2 września 2024 nie zostało zrealizowane. Po upływie terminu dostawy nie miałam możliwości skontaktowania się telefonicznego i nie otrzymywałam odpowiedzi na maile. Po listownym wypowiedzeniu umowy w dniu1 października 2024 r. i zażądaniu zwrotu pieniędzy firma wystawiła fakturę korygującą obiecując zwrot gotówki, której do chwili obecnej nie otrzymałam.
Sind aus Erfahrung kein echte Betrüger.
Sind aus Erfahrung kein echte Betrüger.
Haben schon letztes Jahr Fliesen bestellt und auch, sei es spät geliefert bekommen.
Jetzt, gedacht die sind legitim wieder Fliesen bestellt, bezahlt ABER !!! nichts
Anzeige wegen Betrug erstattet und lasse es nicht dabei. Polen ist Mitglied der Europäischen Union so die Leute die hier hinter stecken sind zu finden,
Das kann dauern aber oder Ware oder Geld zuruck.
Für alle die auch eine Förderung haben, Sammelklage ist für uns gunstiger.
Witam
Witam, potwierdzam, że ta! firma ( choć trudno nazwać firmą!!) wyłudza pieniądze. Opłaciłem zamówienie 9 sierpnia br, Potem żadnych wiadomości na moje mejle. Poinformowałem o zgłoszeniu do prokuratury, wtedy napisali, że zwrot pieniędzy nastąpi w ciągu 14 dni. Niestety, to kolejne wykręty i czcze słowa. Leszek Bukowski
Finger weg !!!
Finger weg !!!!
Ich kann mich nur anschließen. Seite sieht seriös aus, allerdings handelt es sich um Betrüger.
Hatten Fliesen im Wert von 300€ bestellt, allerdings dann storniert, da Lieferung zu lange dauerte. Wir bekamen versichert das Geld zurück zu bekommen, haben sogar Rückerstattungsformular geschickt, allerdings ist nach mehrfachem Mailkontakt nichts passiert. Geld weg und keine Fliesen.
Also geht lieber in den nächsten Baumarkt, als bei Dekorados zu bestellen.
Man muss leider sagen ..
Man muss leider sagen ... Lüge Täuschung Trickserei. Fliesen, die im März bestellt wurde, kamen nie an, und eine Rückerstattung des Kaufpreises gab es nie trotz mehrfacher Reklamation. Ok, selbst schuld ... hatte per Banküberweisung bezahlt an
Joanna Trochim Biselado Wyposazenie Lazienek, Santocka 41, 71-083 Szczecin, Polen: Bank: Sparkasse Oberlausitz-Niederschlesien IBAN: DE41 8505 0100 0232 0915 60
Die deutsche Bankverbindung sollte wohl 'Seriösität' vorspiegeln.
Eigentlich müsste man eine Anzeige machen. KAUFT NIEMALS BEI DEKORADOS !!!
NEVER BUY HERE, IT'S A SCAM! NICHT KAUFEN, BETRUG!
In August 2023, I placed and paid for an order with Dekorades.de (also known as Biselado, and with a Polish website, dekorados.pl). The tiles were supposed to be delivered in January 2024, but from that moment, everything went wrong. Despite multiple contacts with customer service, I kept getting different excuses for why the delivery was delayed.
After months of delays, we agreed on April 24, 2024 that the invoice amount would be refunded. Unfortunately, I have yet to receive any refund, despite repeated attempts to contact them via email and phone. The company continues to ignore me, and my money remains missing.
For other potential buyers: do not buy here! This company does not fulfill its promises, and the customer service is downright terrible. They keep you hanging without any intention of making good on their promises.
And just for Dekorados' administration: my order number is 783/MAG/07/2023. Maybe now you can finally refund the invoice amount!
Im August 2023 habe ich eine Bestellung bei Dekorades.de (auch bekannt als Biselado und mit einer polnischen Website, dekorados.pl) aufgegeben und bezahlt. Die Fliesen sollten im Januar 2024 geliefert werden, aber ab diesem Zeitpunkt ging alles schief. Trotz mehrmaligen Kontakts mit dem Kundenservice erhielt ich jedes Mal eine andere Ausrede für die Verzögerung der Lieferung.
Nach monatelangen Verzögerungen einigten wir uns am 24. April 2024 darauf, dass der Rechnungsbetrag zurückerstattet wird. Leider habe ich bis heute keine Rückerstattung erhalten, trotz mehrfacher Versuche, per E-Mail und Telefon Kontakt aufzunehmen. Das Unternehmen ignoriert mich weiterhin, und mein Geld bleibt verschwunden.
Für andere potenzielle Käufer: Kauft hier nicht! Dieses Unternehmen hält seine Versprechen nicht und der Kundenservice ist miserabel. Sie lassen einen hängen, ohne die Absicht, ihre Zusagen einzuhalten.
Und noch eine Nachricht für die Buchhaltung von Dekorados: Meine Bestellnummer lautet 783/MAG/07/2023. Vielleicht könnt ihr jetzt endlich den Rechnungsbetrag erstatten!
Oszuści i perfidni złodzieje
Ta firma to jedno wielkie oszustwo. W głowie mi się nie mieści, że można tak perfidnie zwodzić i okradać ludzi z pieniędzy za towar, który najprawdopodobniej nigdy nie miały być zamówione. W połowie maja zamówiłam płytki. Do dzisiaj nie ma płytek , kontaktu i pieniędzy.
Dzisiaj mam konsultacje z prawnikiem i jeżeli będzie trzeba pójdę na drogę sądową. Jeżeli ktoś chce się dołączyć do pozwu to zapraszam do kontaktu 661-271-106 Pieczajko Magdalena
To jest niepoważne, że takie coś czego nawet firmą nie można nazwać , działa na naszym rynku. Wstyd
Ja też zostałam oszukana
Ja też zostałam oszukana. Wystawili korektę faktury i napisali, że zwrócą środki za kafle, ale nie zwrócili i brak kontaktu totalnie. Nie mam ani kafli ani pieniędzy. Zgłaszajcie swoje transakcje do banku! Może uda się Wam odzyskać kasę
BETRUG
BETRUG!
Ware bestellt, bezahlt, NIE erhalten. Vielfache Kontaktversuche - leider erfolglos. Anfrage auf Rücküberweisung bei der Bank gestellt - läuf. Strafanzeige gestellt - läuft. Nun folgt gerichtliches Mahnverfahren. Kann mir jemand einen Tipp geben, wo man solche InternetSeiten anzeigen kann, dass wenn jemand sie aufruft, sofort eine ACHTUNG - BETRUG sehen kann. Bei der Verbraucherzentrale habe ich die Seite / Firma gemeldet, die zeigen immer noch an - unauffällig - UNFASSBAR. Also FINGER WEG! Spart Geld, Zeit und Nerven.
FINGER WEG! 4 Monate Warten, Keine Fliesen, Kein Geld!
Nach vier Monaten immer noch keine Fliesen erhalten. Keine Rückmeldung, kein Kundenservice, und keine Spur von einer Rückerstattung! Das Verhalten ist absolut inakzeptabel. Wir sind bereits mit einem Anwalt in Kontakt. Hände weg von diesem Anbieter!
Zostałam oszukana
Zostałam oszukana. Brak kontaktu ze strony firmy. Ani płytek ani kasy. Proszę o pomoc co dalej bo widzę, ze takich osób jak ja jest wiele
Cyrk na kółkach :)
Dodaję tutaj opinię ponieważ z Google Maps firma zniknęła :)
Doświadczenie z zakupem w tym sklepie było jednym z najgorszych, jakie mieliśmy. Zamówione płytki miały być dostarczone w ciągu trzech tygodni, a o opóźnieniach nie dostaliśmy żadnej informacji ze strony firmy. Musieliśmy sami inicjować kontakt, pytając o status zamówienia, co było niezwykle frustrujące.
W trakcie każdego kontaktu doświadczyliśmy jedynie kłamstw i zwodzenia. Usprawiedliwiano się opóźnieniami w fabryce, mówiono, że płytki są już na palecie lub gotowe do wysłania, a w rzeczywistości nie były.
Dzwoniąc kilka razy jednego dnia potrafiliśmy rano otrzymać informację, że płytki są już spakowane i gotowe do wysyłki, a dzwoniąc po południu z pytaniem o link do śledzenia słyszeliśmy, że „możliwe, że nie są jeszcze rozpakowane z palety”. To wszystko wpłynęło na znaczne opóźnienia w pracach i dodatkowe koszty.
Można by powiedzieć, że cyrk na kółkach, ale obrazilibyśmy cyrk.
Obsługa klienta była na absolutnie zerowym poziomie. Przez cały proces zakupowy czuliśmy się zaniedbani i ignorowani. Finalnie po około 5 tygodniach czekania anulowaliśmy zamówienie.
Nawet proces zwrotu środków był problematyczny, wymagał naszego upomnienia, chociaż w porównaniu z opiniami innych klientów, otrzymaliśmy je stosunkowo szybko – po ponad dwóch tygodniach, a nie po trzech miesiącach, jak to miało miejsce u innych osób. Ogólnie doświadczenie zakupowe w tym sklepie było fatalne i nie polecamy go nikomu, kto ceni sobie szacunek do jego czasu i pieniędzy. Daję sklepowi jedną gwiazdkę, bo mniej się po prostu nie da.
Pani Joanna trochim to oszustka
Pani Joanna trochim to oszustka i złodziejka! Cały czas kłamała co do terminu dostawy i opóźnień. W końcu postanowiłam anulować zamówienie, dostałam korektę faktur i zwrot pieniędzy miał być do 13.08.2024. Niestety pieniądze nie zostały zwrócone, oszustka trochim nie odbiera telefonu i nie odpisuje na maile. Sprawa zgłoszona do uokik oraz na policję
ACHTUNG! BETRUG!
ACHTUNG! BETRUG! FINGER WEG!
Ich habe mir Musterfliesen senden lassen, und danach eine Bestellung getätigt und per Vorkasse gezahlt. Niemals Ware erhalten. KEINE Kommunikation trotz unzähliger Kontaktversuche. Ich habe berreits Strafanzeige gestellt. Rückrufantrag bei meiner Bank gestellt, Internetseite gemeldet. Bisher kein Geld erstattet.
ACHTUNG! BETRUG! FINGER WEG!
Ich kann gar nicht verstehen, warum diese Webseite als "unauffällig" markiert ist ber 65% absolut schlechten Bewertungen, ich habe einen Stern gegeben, weil man nicht "NULL" Sterne vergeben kann.
JOANNA TROCHIM TO ZŁODZIEJKA I OSZUSTKA
ZŁODZIEJE I OSZUŚCI! JOANNA TROCHIM TO ZŁODZIEJKA I OSZUSTKA!
Sklep dekorados wyłudza pieniądze od klientów i w ogóle nie wywiązuje się z zamówienia. Od 02.08.2024 zalegają z wypłatą zwrotu moich pieniędzy. Działają za każdym razem takim samym scenariuszem, gdzie do momentu złożenia zamówienia są mili i pomocni, natomiast zaraz po jego opłaceniu zrywają kontakt telefoniczny.
Po ponad dwumiesięcznym oczekiwaniu…
Po ponad dwumiesięcznym oczekiwaniu płytki do mnie nie dotarły. Kontakt z firmą mailowy, zazwyczaj o treści Płytki będą u Pani w przyszłym tygodniu. Kontakt telefoniczny prawie niemożliwy, telefony nie są odbierane. Czekam na zwrot wpłaconych pieniędzy. Firma ma na to dwa tygodnie. Mija 11 dzień roboczy od zapewnień, że pieniądze zostaną zwrócone na konto w ciągu dwóch tygodni, nadal czekam. Dla wszystkich zestresowanych budową, ewentualnym remontem, z zakontraktowanymi pracownikami mającymi położyć płytki w ustalonym terminie - odradzam, choć mnogość asortymentu pięknych płytek może przyciągać.
Uwaga!!!!!!
Uwaga!!!!!!
Ten sklep wyłudza pieniądze!!!
Zamówiony towar nie dotarł w podawanym terminie, a jak prosiłam o wyjaśnienie, to informują, że przesyłka ulegnie opóźnieniu. Oczywiście towar nie dotarł i poprosiłam o zwrot pieniędzy. Napisali, że do 23 sierpnia 2024 przeleją środki. Niestety do chwili obecnej środki nie wpłynęły, telefonu nikt nie odbiera i na e-maile też przestali odpisywać. Zgłosiłam sprawę do odpowiednich organów jako wyłudzenie pieniędzy.
Unikajcie tego sklepu!!!
To oszuści!!!!!!!!!!!
Weder Ware noch Geld zurück! Betrug!
Bestellung (#108174) am 27.04.2024 und bis heute (Ende August) keine Ware erhalten!
Nach einer ersten Mail (im Juni) wurde mir versichert, dass die Fliesen bald geliefert werden. Auf weitere Mails wird nicht reagiert. Weder bekomme ich mein Geld zurück noch die Ware. Ich musste jetzt auch andere Fliesen bestellen (bei einem anderen Anbieter), da ich einen Einzugstermin habe, den ich einhalten muss.
Um mein Geld zurückzubekommen werde ich mit meinem Anwalt weitere Schritte einleiten.
Detta är Trustpilot
Läs mer om andra typer av omdömen.
Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.
Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.