Skitbolag
Bokade hyrbil via dem i december 2020 och betalade extratjänst för en viaverde(elektronisk tulltjänst) och när jag lämnade tillbaka hyrbilen sa dem att avgifterna för tullarna ska dras från mitt kreditkort någon månad senare när de fått in tullavgiftsfakturan. Där är några transaktioner på mitt kreditkort ca en månad efter så antog att det är tullarna som dragits.
Nu 3 år senare brev hem att jag har tullavgifter i Portugal som måste betalas. De har alltså inte dragit avgifterna för tullarna från mitt kreditkort. Totalt ska fakturan för tullarna vara på ca 500 kr men på grund av att de har skickat vidare ärendet till myndigheterna är där nu administrativa avgifter på 2 500 kr som jag måste betala.
Jag hyrde även en hyrbil 6 månader senare juni 2021 och ser nu att de har dragit kostnader för vissa tullavgifter men inte alla så kommer väl få en lika stor faktura snart för administrativa avgifter.
Jag får skitmail och reklam från dem varenda vecka. De har min email, de har mitt telefonnummer. Om det fanns en faktura jag skulle betala varför hör de inte av sig. Och varför drog de inte ALLA kostnader för tullavgifter från mitt kreditkort som de sa att de skulle göra?!?! Vad var syftet med den extratjänst ViaVerde jag betalade 18 euro för??
Hyr inte från detta skitbolaget, det kommer kosta dig mer i slutändan