Det här tycker kunderna

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Het is fijn dat je de opleiding snel kan doen. Maar je betaald belachelijk veel geld voor wat je krijgt. Docenten worden ontslagen en wordt je niet van ingelicht. Omgeving is onduidelijk. Elk blok ben... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Ik smeek jullie allemaal om nooit maar dan NOOIT aan te melden voor deze pure oplichting school. Ze verdienen bakken aan geld door studenten op te lichten. Geen opleiding gevolgd en geen lessen en als... Se mer

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Docenten zijn aardig en willen meedenken. Echter de opleiding kost buitensporig veel geld, klassen zijn soms erg groot (soms 25 leerlingen) en er wordt onderscheid gemaakt in studenten. Bijvoorbeeld... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Van al mijn schoolcarrières was dit de mooiste en beste. Niet alleen omdat ik hier mijn diploma heb behaald, maar vooral omdat de mensen bij Capabel in mij geloofden op momenten dat ik zelf het ver... Se mer

Företagsinformation

1. Yrkesförberedande skola

Skrivet av företaget

Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Daarom zetten we in korte tijd alle energie op wat belangrijk is voor onze studenten; Kort en krachtig een diploma of certificaat behalen. Met erkende en verkorte beroepsopleidingen waarbij onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 30 jaar. In Capabel Onderwijs is langjarige kennis en ervaring gebundeld rondom arbeidsmarktgerichte scholing voor volwassenen. Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk eenvoudiger. Dus richten we ons bij voorkeur op die sectoren waar veel vraag is. Alle opleidingen van Capabel Onderwijs zijn dan ook ontwikkeld rekening houdend met de karakteristieken van de doelgroep in combinatie met eisen van het werkveld. En in lijn met wet- en regelgeving. Bij Capabel Onderwijs staat de studentbeleving centraal. We zoeken actief naar kansen voor verbetering in de tevredenheid van onze medewerkers, studenten en het werkveld. Onze klantbeleving wordt bepaald door de aanpak, structuur, lesprogramma’s en processen en bovenal door onze bevlogen medewerkers.

Kontaktuppgifter

1 stjärna

Har besvarat 83 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 2 veckor

Så använder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hämtas, betygsätts och modereras.

Aanrader!

Ondanks dat ik geen schoolpersoon ben, binnen de tijd hier de opleiding gehaald. Ik raad het iedereen aan die geen zin heeft in een langdurige opleiding. De begeleiding en het niveau van de docenten zijn van goed niveau.

16 juli 2025

Hoi Jeremu,

Gefeliciteerd met je diploma! Wat goed dat je alles succesvol afgerond hebt en je de juiste begeleiding van onze docenten hebt ontvangen. Fijn!
Veel succes met je verdere loopbaan!

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Het was een zeer motiverende opleiding…

Het was een zeer motiverende opleiding met de juiste omgang en service!

11 juli 2025

Hi Salih,

Bedankt voor je review! Fijn dat je opleiding zo goed bevallen is! Veel succes met je verdere loopbaan!

Betygsatt 4 av 5 stjärnor

Je kunt in 1,5 jaar je mbo diploma…

Je kunt in 1,5 jaar je mbo diploma halen. Je moet dan wel de 20 uur ( buiten de stage uren) maken. De vakdocent is goed. Erg goed. De docent voor Nederlands en rekenen is slaapverwekkend. Hij dreunt zijn sheets op. Als je iets vraagt, helpt hij je niet maar verwijst hij je naar het boek. Een aanfluiting.
Al met al is het niet moeilijk, maar veel.

10 juli 2025

Hoi Dianne,

Wat fijn dat je vakdocent je zo goed de kneepjes van het vak kan leren! Jammer dat Nederlands en rekenen dan iets minder aansloot.
Hopelijk heb je binnenkort/inmiddels je diploma in de pocket! Bedankt voor je review!

Fijne school ervaring

De docenten geven je genoeg ruimte en verantwoordelijkheid om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Ook word er extra ondersteuning en begeleiding aangeboden wat wel fijn is.

9 juli 2025

Hoi B.,

Bedankt voor je review! Goed om te horen dat je de juiste ondersteuning en begeleiding krijgt die je nodig hebt.
Nog veel plezier bij het vervolgen van je opleiding!

Shoutout naar de IT docent Cedric

Shoutout naar de IT docent Cedric. Super aardige docent die oprecht zijn leerlingen wil zien slagen. School heeft een nette reputatie en zou mensen zeker aanraden om aan te melden voor de school. Goed je research doen!

8 juli 2025

Hoi Imran,

Bedankt voor je review! Goed om te horen dat je zo blij bent met Cedric, wij ook!
Fijn dat je het naar je zin hebt op je opleiding, veel succes met het vervolg!

Betygsatt 3 av 5 stjärnor

Praktijk lessen zijn goed.

Praktijk lessen zijn goed.
Digitale leeromgeving vind daartegenover weer erg omslachtig.

3 juli 2025

Hallo Yuri,

Bedankt voor je feedback. Wat fijn om te horen dat je tevreden bent over de lessen. Wat vervelend dat je wat moeite met de digitale leeromgeving hebt. Jouw ervaring en suggesties hebben we inmiddels van jou gekregen, dankjewel daarvoor! Heb je nog hulp nodig? Meld je vooral bij de servicedesk op jouw locatie in Eindhoven op het moment dat je nog vragen hebt.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Dit is leuke opleiding met een…

Dit is leuke opleiding met een gemotiveerde leeraar Ricardo Ria weet ons te inspireren

3 juli 2025

Hoi,

Bedankt voor je review! Wat fijn dat je leraar je zo goed weet te motiveren en inspireren voor je opleiding. Leuk om te horen!

Succes met het vervolg!

Betygsatt 1 av 5 stjärnor

Veel beloven, weinig uitvoering!

Enorm slechte en vooral rommelige organisatie! Lessen die niet doorgaan vanwege slechte verbinding docent/ docenten die in slaap vallen? Communicatie is ronduit slecht! Uit eindelijk besloten te stoppen in het eerste kwartaal, veel geld kwijt (betaald voor boeken, maar daar mag je niet meer bij, na annuleren) ik zou zeker even verder kijken voordat je je inschrijft bij deze organisatie! Veel beloven weinig uitvoering!

10 februari 2025

Beste Lars,

Wat vervelend om te horen dat je de opleiding hebt geannuleerd vanwege onder andere een slechte verbinding waardoor het zelfs lijkt alsof de docent in slaap is gevallen.

Wij betreuren jouw beleving omtrent de communicatie. Je kunt altijd bij je studieloopbaanbegeleider, de vestigingsmanager en/ of de servicedesk terecht met jouw vragen.

Tijdens de Kick Off is uitgelegd dat jouw online boekenpakket gekoppeld is aan jouw online leeromgeving en deze sluiten wij inderdaad af na een annulering.

Graag zouden wij nog even met je in contact komen om je annulering te bespreken. Zou jij daarvoor een mail met je gegevens naar annuleringen@capabel.nl willen sturen, zodat we je kunnen benaderen? We horen graag van je.

Betygsatt 5 av 5 stjärnor

Wilma van de intake is een top vrouw

Wilma van de intake is een top vrouw! Behulpzaam, lief, aardig en mee denkend. Ook geruststellend

1 juli 2025

Hallo Mevlüt,

Wat fijn dat je zo'n goede ervaring hebt gehad met Wilma! Hopelijk belooft dit ook veel goeds voor de rest van je opleiding.

Veel succes en vooral veel leerplezier!

Betygsatt 2 av 5 stjärnor

Capabel Onderwijs: onprofessioneel begin, maar netjes opgelost

Mijn eerste ervaring met Capabel Onderwijs was teleurstellend en frustrerend. Wat begon als een hoopvol traject richting de opleiding Verzorgende IG, veranderde al snel in een situatie waarbij ik me totaal niet serieus genomen voelde.

Tijdens mijn intake werd ik geholpen door een mevrouw genaamd Wilma. Helaas verliep dit gesprek verre van professioneel. Haar houding was afstandelijk, kortaf en ongeïnteresseerd. Mijn vragen over de opleiding, begeleiding en opbouw van het traject werden afgekapt of vaag beantwoord. Op geen enkel moment had ik het gevoel dat er écht naar mij werd geluisterd of dat er moeite werd gedaan om mij als toekomstige student goed te informeren. Dit gaf mij niet alleen een vervelend gevoel, maar wekte ook serieuze twijfels over de betrouwbaarheid van de opleiding.

Daarbovenop kreeg ik telkens wisselende en onduidelijke informatie. Er was geen vaste contactpersoon, communicatie verliep rommelig, en ik moest zelf continu achter dingen aan. Voor een particuliere school waar studenten veel geld betalen, is dit totaal onacceptabel.

Ik heb vervolgens geëist dat er serieus met mij contact werd opgenomen, en dat er heldere afspraken en uitleg zouden komen. Gelukkig heb ik later wél een prettig en menselijk gesprek gehad met een medewerker die mij wél serieus nam. Hij luisterde goed, gaf duidelijkheid, en was bereid om samen tot een oplossing te komen. Dat gesprek gaf mij eindelijk het gevoel dat er binnen Capabel ook een medewerker was die betrokken en professioneel handelde.

Hoewel mijn eerste indruk erg slecht was waardeer ik dat er uiteindelijk naar mij is geluisterd en dat er moeite is gedaan om het recht te zetten. Ik hoop dat Capabel onderwijs hier lering uit trekt en studenten in het vervolg vanaf het begin met meer respect en zorg behandelt

27 juni 2025

Beste Hanan,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen. We hebben inmiddels contact met je gehad, waarin je onvrede is besproken. Tevens hebben we de gang van zaken omtrent onze intakeprocedure toegelicht en ons vertrouwen in de professionaliteit en uitvoering van deze procedure door Wilma met je besproken. Wij betreuren het dat jij dit vervelend hebt ervaren.
Aangezien wij een foutieve geboortedatum hadden doorgekregen, zijn we blij dat we je nog een kans kunnen bieden om in november alsnog met de opleiding te starten. Zoals afgesproken nemen we begin oktober weer contact met je op om de nieuwe intake af te stemmen. Bereid je de komende maanden goed voor en hopelijk start je dan in november alsnog met de gewenste opleiding Verzorgende IG.

Alles gaat mis en slechte communicatie

Alles gaat mis en slechte communicatie

16 juni 2025

Goedendag,

We zouden graag met je in contact komen naar aanleiding van je review. Zou je ons je gegevens kunnen sturen?
We horen graag je verhaal.

Snel en duidelijk

Snel, duidelijk, goede communicatie

12 juni 2025

Hallo Leon,

Bedankt voor je review!
Fijn om te horen dat je zo tevreden bent.

NIET AAN BEGINNEN

Capabel Onderwijs stelt zwaar teleur. Vanaf dag 1 merk je dat vrijwel niets klopt van wat er tijdens de open dag is beloofd. Docenten blijven niet lang, dus je krijgt steeds nieuwe gezichten. De lift werkt bijna nooit en opdrachten worden nauwelijks nagekeken — je moet er zelf constant achteraan.

Voor een opleiding waar je maandelijks €500 betaalt, ruim anderhalf jaar lang, is de service ronduit slecht. Het ergste is nog dat veel stagebedrijven je niet eens serieus nemen omdat je via Capabel komt. Het heeft mij 8 maanden gekost om überhaupt een stageplek te vinden. Daardoor moest ik bijna elke dag stage lopen om mijn uren nog in te halen, wat mijn hele privéleven compleet overhoop heeft gegooid.

Kortom: slecht georganiseerd, weinig begeleiding en je betaalt veel voor heel weinig terug. Absoluut geen aanrader. NIET AAN BEGINNEN.

29 maj 2025

Capabel MBO 3 Beveiliger

Hallo allemaal,
Ik heb zelf de opleiding gevolgd tot mbo 3 beveiliger bij Capabel en heb deze pas afgerond in Maart 2025.
Onder leiding van Wan Hamid, de begeleidingscoach voor mbo 3 en de docent Mark plug, heb ik deze opleiding zeer goed ervaren.
Het is en blijft een zelfstudie waarin je zelfdiscipline moet hebben, en de begeleiding en tips die je krijgt is ruim voldoende om je diploma mbo 3 te behalen.
De goede samenwerking vanuit Capabel en het SVPB is ook iets wat ik goed ervaren heb. Ik zie dan ook geen verbeterpunten wat beter zou kunnen.
Wan Hamid en Mark Plug, bij deze bedankt voor jullie tijd en hulp voor het behalen van mijn mbo 3 beveiliger !!!
Groetjes Mattie

21 maj 2025

Hallo Mattie,

Bedankt voor je mooie review! Wat goed om te horen dat je behulpzame begeleiding hebt gehad en erg veel aan je opleiding hebt gehad.
Gefeliciteerd met je diploma en veel werkplezier in de toekomst!

De beste docent Ayse Kinay

De beste docent Ayse Kinay! Zij heeft mij zo erg geholpen, door haar snap ik mijn opdrachten en maakt mijn opleiding geweldig

20 maj 2025

Hi Sergelita,

Bedankt voor je review! Wat fijn dat Ayse je zo goed heeft kunnen helpen. We zijn erg blij met haar!

Veel succes met het vervolg van je opleiding!

Prima school

Aysa top docent! Docenten helpen je er doorheen en denken met je mee.
De verkorte opleidingen zijn fijn omdat je snel je diploma hebt.

20 maj 2025

Hoi B.G.

Wat fijn dat je blij bent met Ayse en dat je je goed ondersteund voelt door onze docenten. Bedankt voor je review!

Slechte opleiding tot beveiliger

Opleiding tot beveiliger gevolgd, en helaas tot de conclusie moeten komen dat het een waardeloze opleiding is. Ik werd aan mijn lot overgelaten. Er is moeilijk contact te krijgen met docenten. Met klap op de vuurpijl, dat ik vijf dagen na mijn verlengingstermijn, mijn laatste examen heb behaald. En ik voor deze vijf dagen, het volledige bedrag voor een verleningstermijn van zes maanden moet betalen. Hierover contact opgenomen met Capabel, met de vraag of er enige tegemoetkoming kan plaatsvinden omdat het maar om vijf dagen gaat. Hierbij totaal geen ene enkele compensatie.

Naar aanleiding van mijn Trust Pilot review, is er contact met mij opgenomen. Hierbij geen compromis met betrekking tot het verleningstermijn.

20 mars 2025

Beste,

Wat ontzettend jammer om te lezen dat je de opleiding zo hebt ervaren. We vinden het vervelend dat je je niet goed begeleid voelde, en nemen je feedback dan ook serieus.

We hebben naar aanleiding van je review contact met je gezocht. Hoewel we inderdaad vaste betalingsvoorwaarden hanteren, hebben we begrip voor jouw situatie en ervaring. Daarom zijn we gezamenlijk telefonisch tot een passende oplossing gekomen. Ons doel is dat elke student zich gehoord en ondersteund voelt, we nemen jouw feedback serieus en hopen met deze stap een gepaste coulance te hebben aangeboden.

Team Capabel

Succesvolle instantie!

Duidelijke communicatie, fijne docenten en resultaat gericht!

14 maj 2025

Hoi Chantal,

Bedankt voor je review! Veel succes met je opleiding!

Betrokken medewerkers

Een school die je goed helpt je diploma te halen mits je zelf ook je best doet. Medewerkers zijn top en doen echt hun best om je overal door heen te loodsen.

1 maj 2025

Hoi Hassan,

Bedankt voor je review! Zelfstandigheid staat bij ons inderdaad centraal, maar je staat er nooit alleen voor! Fijn dat mijn collega's je goed hebben kunnen ondersteunen bij je opleiding.
Succes met het behalen van je diploma!

Capabel is geen school

Capabel is geen school, het is een verdienmodel dat draait op vertraging, verwarring en frustratie. Je betaalt grof geld voor minimale begeleiding, slechte communicatie en eindeloze vertraging. Je leert er weinig, behalve hoe misleidend een opleiding kan zijn. Zonde van je tijd én geld.

1 maj 2025

Goedemiddag C.M,

Bedankt voor het achterlaten van een review. We hebben geprobeerd om met je in contact te komen, helaas heb je daar niet op gereageerd. Graag zouden we alsnog met je spreken en kijken of we je verder kunnen helpen. Neem je contact met ons op?

Alvast bedankt.

Detta är Trustpilot

Läs mer om andra typer av omdömen.

Läs mer om omdömesprocessen på Trustpilot.

Här är 8 tips på hur man kan skriva omdömen på bästa sätt.