Björklunds Båtakut AB + Webbshop Omdömen 12

TrustScore 4 av 5

4,1

1. Båtverkstad
  2. Båthandlare

Björklunds Båtakut AB utför allt inom marin service och reparation. Vi finns i Nynäshamn men utför även arbeten inom hela Stockholm län. Du som båtägare vill ha ett bekymmersfritt båtägande och kunna lita på att din båt ger dig den bästa upplevelsen under båtsäsongen. En båt behöver en del underhåll, service och ibland reparation för att den ska fungera optimalt. Fungerande Motor, Elsystem, Marinelektronik mm är viktiga delar för att skapa den bästa båtupplevelsen för dig. I vår webbutik hittar du ett stort urval av båttillbehör, båtvårdsprodukter, servicedelar mm.

4,1

Bra

TrustScore 4 av 5

Svarar vanligtvis inom 24 timmar

Inget ansvar för bristande efterkontroll

Tony har servat vår Nimbus i fem år där vi varit nöjda, men denna säsong gick allt snett efter att Tony blivit heltidspolitiker för SD och inte hunnit med sina åtaganden i företaget. Vår relation slutade med en bitter eftersmak. Han skulle efterkontrollera arbetet som hans anställda och lärling gjort med motorn innan sjösättning, men en månad efter sjösättning, trots påtryckningar, var detta fortfarande inte gjort. Periodvis svarade han inte i telefon eller på mail. Det hela slutade med att vi fick anlita en annan firma för att åtgärda uppkomna motorproblem. Lång historia följde med stora motorproblem samt en stor faktura från Björklunds. Försökte finna en förlikning men möttes av inget ansvarstagande, bortförklaringar, lögner och hot om rättsliga åtgärder. Slutade med att han skickade fakturan till inkasso två dagar efter förfallodag. Som sagt vår femåriga relation slutade med en bitter eftersmak, där vi känner oss väldig besvikna och lurade.

20 oktober 2025

Svar från Björklunds Båtakut AB + Webbshop

Mycket riktigt har vi gjort servicearbeten på er båt under flera år. Det har varit en trevlig tid som tyvärr slutade på ett mycket tråkigt sätt då vi anser oss väldigt felaktigt attackerade för något som vi inte har något ansvar för. Dessutom mycket tråkigt att du blandar ihop ägarens politiska arbete med företaget, de har inget med varandra att göra.

Under våren gjorde vi mycket riktigt en del arbeten på er båt. 95% rörde annat på båten än motorerna. Vi gjorde mycket riktigt rembyten då en av de gamla remmarna gått sönder och trasslat in sig i remhjul och bytte ett varvtalsrelä. Utöver det gjorde vi en mängd andra arbetsuppgifter såsom installation av en länspump, byte av ett större antal skrovanoder och en del annat. En hel del arbete som skedde strax innan sjösättning.

När båten sedan var sjösatt och körd till sommarhamn så råkade ni ut för det tråkiga med cementnedfall från arbeten på Västerbron, inte bara en utan två gånger. Vid det första tillfället kördes båten till Svinninge för sanering av sanneringsfirman. Innan avfärd efter att ha varit där en tid kontaktade sanneringsfirman oss då de misstänkte oljeläckage från någon av motorerna. Vi hade då inte möjlighet att åka från Nynäshamn till Svinninge och sanneringsfirman körde på eget bevåg hem båten till Västerbron.

På vägen så börjar ena motorn läcka mer olja och en rem hoppar/går av (kanske pga oljeläckaget). De som då framför båten kan pga tekniska problem inte stänga av motorn, trots telefonsamtal där jag försökte förklara hur de skulle göra klarade de inte av det.

Jag fick rycka ut sent på kvällen och möta upp de vid Västerbron då sanneringsfirman inte ville stanna nånstans på vägen. När vi väl möttes upp kunde jag omedelbart stänga av men hörde innan dess att motorn inte mådde speciellt bra. Den hade då troligen gått ett par timmar med lågt oljetryck.

Kort därefter kom det andra cementnedfallet och båten tog åter till Svinninge för sanering. Vi hade inte möjlighet att åka upp då pga hög arbetesbelastning på hemmaplan men försökte lösa att en firma i Svinninge skulle titta på den via sanneringsfirman.

Det ska betonas att båten som sagt kördes ett stort antal sjömil efter våra arbeten innan den händelse som möjligen medfört skador på motorn inträffade och däremellan hade ett möjligt oljeläckage upptäckts och motorn borde därefter inte ha körts alls.

Vi har inte varit ombord när skadan skedde. Vi har efter bästa förmåga försökt via kontakter lösa att en annan firma skulle titta på den i Svinninge.

Att vi inte ska ha svarat på mail eller telefon under en superstressad högsäsong stämmer till viss del men det berodde på att vi helt enkelt inte hann med.

Jag har fullt förtroende för mina anställda och efterkontroll fanns inget behov av. Dock fanns det funderingar runt om kompressorn fungerade som den skulle och det hade vi velat hinna med att titta på.

Slutlige. När ni började höra av er om fakturan fick jag väldigt klart för mig att ni inte tänkte betala då ni ansåg felet bero på oss. Då vi inte fick betalt innan förfallodatum passerades och jag uppfattade som att ni inte hade lust att betala gick jag den för mig enda vägen som går för att få betalt för utfört arbete. Det finns ingen lagstiftning som säger hur länge man ska vänta innan man skickar ärendet och det har även jurister på Svea Inkasso förklarat för er.

Är det några ni ska begära ersättning ifrån så är det firman som körde båten och inte hade kunskap att nödavstänga motorn så att den fick gå på det sättet den gjorde. Dessutom tog jag av ren vänlighet inte betalt för utryckningen då jag ansåg att vi hade mer än en rent yrkesmässigt relation, något som jag nu ångrar då ni gett er på mig/oss på det här sättet.

Superservice av Tony som snabbt fixade…

Superservice av Tony som snabbt fixade reservdelar till oss som han sedan levererade personligen I hamnen. Kan varmt rekommendera!

24 juli 2025

Tack. Välkommen åter.

Exeptionellt proffsigt och snabbt jobb

Exeptionellt proffsigt och snabbt jobb. Fick ett mycket trevligt bemötande och de kom ut dagen efter kontakt och felsökte motorn direkt. Felsökte snabbt och metodiskt och ringade in problemet på ett exemplariskt sätt. Sen fixade de fram en ny startmotor, monterade den direkt och startade upp båten som gick igång som den brukar.

Jag är mycket imponerad av både bemötande och kompetens, och kommer garanterat att anlita dem framöver för framtida service och underhåll. Jag ger dem mina allra bästa rekommendationer!

18 juli 2025

Tack. Välkommen åter.

Snabb och bra hjälp!

Fick snabb och bra hjälp i med ett fel som uppstod i samband med försäljning av motorbåt mitt i Juli. Felet upptäcktes innan båten skulle levereras och behövde åtgärdas för att affären skulle kunna slutföras. Bra kontrakt och återkoppling från båtfirman. Mkt Nöjd med hjälpen.

16 juli 2025

Svar från Björklunds Båtakut AB + Webbshop

Tack för fint omdöme om oss och välkommen åter vid behov.

Behövde byta packningar i…

Behövde byta packningar i sjövattenpumpen, då den läckte vatten - passade på att byta impeller och generatorrem samtidigt.

Jag ringde företaget och pratade med Gregor, och vi bestämde att han skulle komma förbi hamnen i Nynäshamn klockan 0800 nästa dag för att titta. Klockan 0750 var han påväg och under dagen hämtade han delar och bytte det som behövdes. Han var snabb och tydlig med att besvara frågor och gjorde ett jättebra jobb.

Han är en fantastisk ambassadör för sitt företag, och vi är tacksamma för att vi låg i Nynäshamn och fick hans hjälp när behovet uppstod.

Jag vill verkligen rekommendera Björklunds Båtakut med tanke på vår erfarenhet med dem.

14 juli 2025

Tack för ditt fina omdöme om oss. Välkommen åter vid behov.

Snabb och bra hjälp när vår Delta 54…

Snabb och bra hjälp när vår Delta 54 inte startade!
Först felsökning sen även hämta delar och gjort en proffsig reparation!

16 maj 2025

Superfirma

Gjorde ett bra jobb, i god tid. Dessutom trevliga och lätta att få tag på. Sällsynt som en enhörning!

16 maj 2025

+Snabbt på plats

+Snabbt på plats
+Trevliga och kunniga, arbetsamma

- Tog extremt lång tid med fel utrustning
- Bara 5 dagars betalning på faktura (10 dagar praxis)

30 juli 2024

Svar från Björklunds Båtakut AB + Webbshop

Tack för ditt omdöme om oss. Välkommen åter vid behov.

Bästa meken i Nynäshamn

Bästa meken i Nynäshamn. Alltid snabbt på plats.

5 maj 2024

Tack för ditt fina omdöme om oss. Välkommen åter vid behov.

Visa omdömen på alla språk (12 omdömen)