Jeansy spoko, ale niesmak pozostał...
Kupiłam dwie pary jeansów online. Kupiła bym je stacjonarnie gdyby jakiekolwiek rozmiary powyżej 26 w danym fasonie były tego dnia w ogóle dostępne (zresztą rzadko kiedy są). Zadowolona z aktualnej (promocji - druga para 50% taniej) zamówiłam więc dwa modele online (sugerując się wymiarami z tabeli).
Oczywiście wymiary podane w tabeli mają się nijak z rzeczywistością. Jedna para okazała się dużo za duża, pojechałam więc do sklepu celem wymiany na mniejsze jeżeli są (oczywiście wymian nie ma, tylko zwrot i zakup drugich). Kilka razy pytałam czy dostanę pełny zwrot w związku z promocją, za każdym razem słyszałam że tak. Mając "farta" kupiłam tego dnia właściwy rozmiar z czyjegoś zwrotu. I tutaj zaczyna się cyrk. Zapłaciłam za nie pełną kwotę, bo przecież tylko jedna para (to akurat sensowne), a zwrot gotówki przyszedł pomniejszony o to co zaoszczędziłam na promocji...tak więc nie dość, że finalnie zapłaciłam całą kwotę, to straciłam czas i nerwy. Mój błąd, powinnam była oddać całość i zamówić drugi raz właściwe rozmiary (albo całkiem odpuścić sobie zakup). Wyjaśnianie sprawy poprzez kontakt z firmą tylko uświadomiło mnie, że wszystko im jedno byleby kasa się zgadzała. I nie ważne, że zostałam wprowadzona w błąd...ale przynajmniej wiadomo dlaczego wszędzie zaznaczany jest fakt, że nie z zakupów online ma wymian tylko zwroty. Za to z zakupów stacjonarnych nie ma zwrotów tylko wymiana. Firma nie jest więc do końca uczciwa. Jeżeli chodzi o spodnie to ogólnie ok, poza faktem że jedna para dość "specyficznie" pachniała.
3 januari 2025
Omdöme utan inbjudan