Fördelar: Snabb leverans. Smidig installation. Mitt barn gillade stolen väldigt mycket och den passar jättebra i vår Lexus NX. Jag upplever att stolen känns mindre och smidigare än många andra st... Se mer
Sammanfattning av omdömen
Baserat på omdömen, skapat med AI
Ämnen som oftast nämns
Baserat på följande omdömen
Axkid is a Swedish company founded in 2009 in Gothenburg with a clear mission to create the safest and most user-friendly car seats on the market. We combine Swedish safety expertise with innovative design to ensure children can travel rear-facing for as long as possible. Our core values knowledge, innovation, dedication, and sustainability guide everything we do, from product development to customer service. With award-winning models such as Axkid One™ and Axkid Minikid™ as well as our sustainable rental solution Axkid Care, we are constantly striving to make car journeys safer and family life easier for parents worldwide.
Göteborgsvägen 94, 431 37, Göteborg, Sverige
- 0511-76 06 20
- info@axkid.com
- axkid.com
Svarar vanligtvis inom 1 vecka
Vi hyrde en bilbarnstol sen så uteblev…
Vi hyrde en bilbarnstol sen så uteblev tydligen 2 betalningar och inga påminnelser kom till oss utan efter 4 månader så kommer en person som heter Jonathan Svensson med ett mail och påstår detta och var riktigt otrevlig så detta slöt med att jag inte vill ha något med detta bolag att göra med längre så skickar tillbaka stolen och kommer aldrig rekommendera axkid till något pga av deras extremt dåliga bemötande och otrevliga mail utförare!
Fantastiskt bra bilbarnstol
Fantastiskt bra bilbarnstol! Smal och riktigt bekväm. Har testat många på marknaden men denna är i särklass bäst.
Mycket tydlig hemsida från ett företag…
Mycket tydlig hemsida från ett företag som varit starkt drivande i säkert bilåkande för barn. Köpt flera stolar direkt genom axkid eftersom priset ofta varit bäst genom olika generösa rabatter. Har inte haft anledning att klaga. Vill man grotta ner sig kan man läsa om allt från säkerhet till miljötänkande på varje produkt.
Rekommenderar verkligen Axkid UP
Rekommenderar verkligen Axkid UP! Bilbarnstolen är enkel att montera både med och utan ISOFIX. Sitshöjden justeras enkelt så att bältet lägger sig rätt över benen samt vid axeln. Jag rekommenderar att inte titta för blint på markeringarna för hur långt ditt barn är när du ställer in höjden på sitsen för det beror mer på var barnets längd sitter (rygg/ben). Det bästa är att prova sig fram utifrån bilens och barnets förutsättningar. Nackstödet, bredden och vinkeln på ryggstödet justeras lika enkelt. Fotstödet gör komforten optimal och är lätt att flytta och ta bort om en vill. Jag upplever stolen som trygg, stabil och rejäl. Sittkudden känns dock lite fladdrig och tunn.
Vi är väldigt nöjda med Axkid Up
Vi köpte Axkid Up för att kunna ha samma stol till både yngre och äldre barn, och den har fungerat över förväntan. Isofix gör att stolen alltid sitter rätt, men det är också skönt att kunna använda den utan Isofix vid behov.
Den upphöjbara sitsen gör att vår 4-åring sitter bekvämt och slipper hängande ben, och för vår 11-åring ger stolen bra lårstöd. Fotstödet är riktigt uppskattat på längre bilresor.
Plus också för att stolen går att vika ihop – väldigt smidigt när man behöver ta ur den. Känns genomtänkt och praktisk i vardagen.
Recension av Axkid Up
Recension av Axkid Up
Jag har fått möjlighet att testa Axkid Up till min sexåring.
Fördelar med stolen: den känns med rejäl än många andra framåtvända stolar. Det är bra med ett fotstöd, hjälper barnet att sitta lugnare och mer stabilt.
Dottern älskar den, hon tycker den är skön och hon sitter mer stabilt än den förra stolen vi hade.
Nackdel: fotstödet gör att bilbarnstolen tar mer plats i djupled. Vilket gjorde att vi inte kunde ha den längst bak i vår Volvo xc90 med en bakåtvänd bilbarnstol i rad två, det blev för trångt. Om man inte har en bilbarnstol på den platsen som är bakåtvänd så går det nog bra.
Jag kan rekommendera stolen.
Axkid Up
Vi nappade på att bli testpiloter eftersom lillebror vill åka så som storebror gör. Det vill säga framåt och denna skulle vara gott och väl godkänd för lilebror.
Första intrycket är tyvärr att den är stor och klumpig samt nog inte alls passar så tidigt som det står.
Vi får se om vi ändrar oss när lillebror blir lite större.
Ett stort plus är dock att det finns ett fotstöd till stolen. Det saknade vi till storebror när han hade stol.
Den skickades också supersnabbt från Axkid och de har en bra kundtjänst. Jag råkade beställa två fotstöd av misstag men det var inga problem att skicka tillbaka det ena.
Enkel att montera och har tydliga…
Enkel att montera och har tydliga instruktioner.
Man måste alltid testa en bilbarnstol i sin egna bil och med sitt barn så det passar just sig själva.
Stolen har ett handtag när bilstolen inte används för att kunna lyfta och bära på den på ett säkert sett.
Fotstödet som går att köpa till denna stol är underbart, ger ett bra stöd för barnet.
Stolen har möjligheter att kunna ställa in ryggen och sitsen för att de ska passa sitt barn så bra som möjligt beroende på hur långt barnet är.
Jag rekommenderar denna stol starkt.
En toppen framåtvänd bilstol
Fantastisk välutvecklad produkt
Nu har vi hunnit testa den både på en längre resa men också dagliga körningen. Våran son sitter så otroligt väl i den. Om han somnar till och med då känns stolen rätt. Huvudet åker inte ner, bältet kan vi justera väldigt perfekt så vi kan höja hans sits. Fotstödet använd till både fotstöd men också för att hoppa in i stolen. Kan inte rekommendera den mer. Den är så otrolig och den grön färgen är helt fantastisk. Vi är så nöjda. Känns verkligen som att man kan ha stolen länge nu framöver. Axkid levererade den snabbt, den kom väl packad. Allt kändes så bra.
Problemfritt
Pålitliga produkter, snabba leveranser och välpackade leveranser.
Recension för bilbarnstolen Axkid Up:
Recension för bilbarnstolen Axkid Up:
Min äldsta son är 4 år och strax över 100cm och väger 17kg. Vi har honom vanligtvis fortfarande bakåtvänd i bilen men i den bakåtvända Isofix-stolen vi har är han väldigt nära maxvikten och kände att vi ville testa en framåtvänd stol som vi tänkte skulle ta mindre plats i bilen än en bakåtvänd. Efter att ha testat Axkid Up någon vecka nu så har vi kommit fram till att en framåtvänd stol inte tar så mycket mindre plats i bilen och enligt oss är vår son fortfarande för liten för att åka framåtvänd, så vi kommer ha honom fortsatt bakåtvänt i vår andra bakåtvända bilbarnstol som har högre maxvikt eftersom bakåtvänt åkande är absolut säkrast men ha Axkid Up som extrastol så länge och är glada att kan ta fram den om något år.
Axkid Up är en stilren bilbarnstol med smart design, bra komfort och robust. Vi tyckte mycket om att den hade finesser som att kunna justera sitthöjden och att det fanns fotstöd att köpa till för att kunna ge maximal komfort för barnet. När den inte används var den väldigt smidig till storleken i och med att den gick att fälla ihop och bära enkelt i ett ”handtag” och dessutom inte upplevdes särskilt tung att bära. Nackkudden kändes ombonad.
Nackdelar:
- Vi hade problem med att installera Isofixen, den klickade liksom inte grönt vid sidan av stolen så man fick försöka flera gånger och verkligen trycka på stolen för att få till rätt inställning och detta hände varje gång vi testade sätta in stolen i bil (två olika bilar och vid fem olika tillfällen för att teståka i stolen). Med andra ord hakade isofixen upp sig vid montering så den upplevdes inte alls lika enkel att montera som vår andra bakåtvända Isofix stol, vilket är ett stort minus när montering krånglar.
- Gränsfall i om stolen verkligen bör marknadsföras för att passa från 100cm, vi upplevde att vår son som är strax över det ändå kändes för liten för stolen, framförallt såg det ut som att benen inte hamnade korrekt ännu. Självklart förstår vi att alla barn är olika men för vår son var det svårt att i princip nå fram till fotstödet så han satt liksom onaturligt med benen och även om han inte haft fotstödet så hade benen inte varit 90 grader nedåt som de bör för att barn ska sitta korrekt framåtvänd.
- Fotstödet blev för långt från stolen, det hade varit en fördel om det gått att exempelvis vinkla in fotstödet på något vis närmare stolen.
Men i helhet en bra stol som jag är säker på att vi kommer vara nöjda med när vi väl kommer använda den på ”heltid”, för då kommer den också sitta i bilen så att man inte behöver uppleva krånglet med monteringen flera gånger om. Däremot skulle jag inte rekommendera stolen om någon ska använda den för att montera den ur och i olika bilar ofta eftersom det var så svårt att få Isofixen rätt (om man monterar utan Isofix är detta däremot inget problem) och jag skulle absolut rekommendera att barn som är i kortaste laget (runt 100cm) fortsätter sitta bakåtvänt minst några cm till för att stolen ska passa som bäst.
Den bästa framåtvända stolen på marknaden
Jag köpte den här stolen till min son på 125,5 cm. Han har tidigare åkt bakåtvänt i Axkid Minikid 3 och iom att syrran på 6 år behövde ta över hans bakåtvända stol så letade vi efter en framåtvänd stol som skulle kännas säker. Valet föll för Axkid Up då det är den enda framåtvända bilbarnstolen på marknaden med justerbar sitthöjd OCH fotstöd. Tack vare att stolen går att justera i all oändlighet med både sits och ryggstöd plus att den har horn för att bältet ska hamna rätt på barnets lår så känns det som det säkraste valet när barnet inte längre kan åka bakåtvänt. Stolen känns väldigt stabil, enkel att installera tack vare nummerguiden som alla andra Axkids stolar. Det enda jag hade önskat var att man inte behövde ta bort sidorna för att kunna fälla ihop stolen helt. Men det går lätt och är inget problem i sig. Letar du efter en framåtvänd stol där barnet garanterat kommer att sitta korrekt med bältet över låren istället för magen så kan jag verkligen rekommendera den tillsammans med fotstödet.
Besviken
Vi var väldigt taggade att prova Axkid Upp stolen för att vi har bara haft Axkid bilstolar (3 olika modeller) så länge för båda av våra barn i de senaste 7 åren. Men tyvärr blev vi besvikna den här gången. Stolen kommer med så många olika delar som är klumpiga att sätta ihop. Den ser billigt ut och när man är i bilen, känns det inte bekvämt. Det tog 3 dagar tills vår dotter gick med att prova sitta i den och efter en kortare biltur var hon väldigt obekväm och grät mycket att få sin gamla stol tillbaka. Vi köpte även fotstödet som passar Axkid Up och tillsammans med den, blir det en konstig "bar" mittemellan benen, så det är nästan omöjligt att komma in i bilen och sätta sig ordentligt. Väldigt synd, för att vi hade höga förväntningar på stolen, särskilt på grund av det höga priset också.

Svar från Axkid
Bra stol som barnet sitter bekvämt i och enkelt klättrar i och ur.
Fördelar:
Axkid Up imponerar redan från start med sina tydligt numrerade manöversteg som gör att man snabbt kommer igång utan manual. När den väl sitter på plats känns stolen stabil, mycket tack vare det stadiga benet mot golvet och Isofix-fästet som både ger trygghet och smidighet. Stolen går dessutom att justera - både nackstöd och sittdyna kan höjas och sänkas, och även här finns tydliga instruktioner direkt på stolen. Det gör också att barnet kan använda den länge. Den går dessutom att fälla ihop nästan helt platt och är enkel att bära tack vare handtaget på baksidan.
Nackdelar:
Ryggstödet känns lite “sladdrigt”, men det gör att det följer sätets lutning bra. Trots alla instruktioner tog det ändå tid att lära sig tekniken kring Isofix-låset. Sidostöden känns lite plastiga och skramliga och de smala Isofix-fästena gör att stolen kan kasa något i sidled.
Totalt sett är det ändå en bra stol som barnet sitter bekvämt i och enkelt klättrar i och ur.
Jag köpte axkid up efter att ha läst om…
Jag köpte axkid up efter att ha läst om den i många grupper på Facebook. Än så länge är både barn och vuxna väldigt nöjda! Stolen känns stabil och är väldigt lätt att installera både med Isofix och utan. Detta var viktigt för mig då vi ofta åker i olika bilar som både har Isofix och inte, att den även tar lite plats när man fäller ihop den är ett stort plus. Som sagt installationen var superenkel med tydliga steg och siffror. Att man sedan kan höja och sänka sisten utifrån längd på barnet som ska åka är ytterligare en fördel i min bok. Vi köpte även till fotstödet som vi upplever som ett mycket bra komplement så barnet har någonstans att sätta fötterna. Tyget känns slitstarkt men ändå mjukt, vi köpte den gröna färgen och den är helt fantastisk, hoppas färgen håller länge utan att bli blekt! Det finns en sak som jag personligen hoppas ska komma och det är en tjockare dyna, den är väldigt tunn och platt. kan tänka mig att barnen kan få ont efter några timmar (har dock inte testat köra en längre sväng ännu) och det skulle vara tråkigt om stolen inte vill användas på grund av detta. Men än så länge så älskar mitt barn sin nya fina stol.
Axkid up är en jättebra stol
Axkid up är en jättebra stol. Leveransen var snabb. Stolen är superlätt att installera. 6 åringen sitter bra och är nöjd och glad. Hen tycker att sitsen är mjuk och fotstödet går att ändra höjd på så att hen sitter bekvämt.
Nöjd med stolen.
Fördelar:
Snabb leverans. Smidig installation. Mitt barn gillade stolen väldigt mycket och den passar jättebra i vår Lexus NX. Jag upplever att stolen känns mindre och smidigare än många andra stolar och den är mycket enkel att flytta och fälla ihop. Höj och sänkbar i ryggen.
Nackdelar:
Upplever att fullpriset är i högsta laget. En annan nackdel är att jag tycker sittdelens kudde känns lite "fladdrig" och inte ligger helt still.
Men sammanfattningsvis så är jag nöjd med mitt köp. Och mitt barn är supernöjd också och älskar sin nya stol vilket är viktigt. Jag köpte den svarta och jag tycker att den är stilren och riktigt snygg, många andra stolar är snarare fula. Vi kommer att ha lång användning av denna stolen.
Bilstol med lång användningstid
Bra med en bilstol som har lång användningstid. Visserligen en av de dyrare på marknaden, men smidig att montera och enkel att justera efter barnens längd.
Går delvis att fälla ihop så tar inte stor plats om den förvaras någon annanstans.
Går att montera både med och utan stödbenet. Men ska fotstödet användas behöver stolen monteras med isofix.
Bästa bilbarnstol.
Jag köpte Axkid Up med fotstöd.
Det är nog hittills den bästa framåtvända bilbarnstol jag har haft till mina barn.
Både min 4 åring och 9 åring kan sitta i den då den är så lätt att installera för rätt barn och för att den har höjd och sänkbar sits och nackstöd.
Min 4åring älskar att sitta med fotstödet för han gillar inte att hänga med fötterna i luften.
Dessutom är den otroligt att installera och transportera den mellan bilarna då den kan fällas ihop och bäras i handtaget.
Den får verkligen 5/5 stjärnor!!!
Enda negativt jag kan skriva att den inte har en hake för bilbältet vid axeln så den måste man rätta till varje gång. Men det är inget som påverkar funktionen. Och att den är en mycket dyrare än andra bilbarnstolar men det kostar väl mer pga så många finesser och funktioner på den.
Axkid up recension
Vi köpte stolen som den första framåtvända till vår 8åring som är 128cm lång. Stolen sitter bra i bilen (kia ev9) och vi har valt att ha den inställd på det lägsta läget/höjden på sitsen vilket passar barnet bra. Det blir där en bra lite rundad vinkel för låren vilket gör att rumpan åker bak något i sitsen vilket känns säkert (minskar risken att hon glider fram och ur stolen/bältet).
Barnet är väldigt förtjust i fotstödet men en nackdel för oss är det stora "plastfäste" som sitter på stödbenet, dess placering gör att placeringen av fotstödet begränsas. Vårt barn hade egentligen behövt ha stödet placerat där det fästet sitter, men får nu ha fotstödet ovanför istället. Det funkar men är inte optimalt.
Fler fördelar med stolen är att det är enkelt för barnet att ta sig in o ur i stolen samt att själv ta på sig bältet. Vi gillar oxå att stolen kan justeras på ett smidigt sätt för att passa barn i olika längd, det gör att vi känner oss trygga med att kompisar som är kortare kan åka med i stolen vid behov.
Stolen är också snygg och tygkvaliten känns riktigt bra, hoppas att den kommer vara färgbeständig över tid. Barnet själv tycker att allt är bra med stolen!
En avslutande reflektion är att sitsen nog gärna hade kunnat vara mjukare i sitsen. Än har vi inte hunnit åka några längre sträckor så återstår att se om barnet säger något då.
Överlag upplever vi att det är en säker och bra stol och barnet gillar den skarpt så även om det finns några saker som kan förbättras framöver så är vi ändå väldigt nöjda med denna