Det hÀr tycker kunderna

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

LØB fra AVANTPARK abaslout vÊrste sted at parkere, jeg skulle parkere til min fÞrste qskykolog time og fordi jeg havde lidt svÊrt ved at fin rundt i byen og kommer 5 minutter frosendt fÄr jeg en bÞde,... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Parkerer ved Herlev hovedgade, hvor der er 3 timers fri parkering, bortset fra bunden af parkeringspladsen som Äbenbart kun er 30 mins parkering, det er godt nok skiltet, men jeg oversÄ det. Ski... Se mer

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

ForfÊrdelig og ulovlig hÄndtering af opkrÊvning.. Har opholdt mig i form af standsning pÄ parkeringsplads i Taastrup. Efter et par uger modtog jeg en afgift pÄ knap 600 kr. Har klaget over o... Se mer

Betygsatt 5 av 5 stjÀrnor

Jeg vil gerne lige rose Avantpark. Historien er at min kone i en stresset situation kom til at indtaste den forkerte NR plade. En klar fejl fra hendes side, men der var forstÄelse for fejlen da hun s... Se mer

Företagsinformation

1. BetjÀnad parkering

Skrivet av företaget

Avantpark er et digitalt P-selskab, som strÊber efter at gÞre det sÄ nemt, sikkert og fair at parkere som muligt. Vi benytter os af nummerpladescannere hvilket gÞr, at man fÄr en prÊcis registrering for sin ind- og udkÞrsel pÄ P-omrÄdet.

Kontaktuppgifter

1 stjÀrna

Har besvarat 89 % av sina negativa omdömen

Svarar vanligtvis inom 1 vecka

SÄ anvÀnder företaget Trustpilot

Se hur deras omdömen och betyg hÀmtas, betygsÀtts och modereras.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Det er et rent SVINDEL firma

Det er et rent SVINDEL firma. De giver mig 2 parkerings bÞder pÄ en adresse hvor jeg ikke har holdt. Ydermere stÄr der pÄ den ene bÞde Parkering forbudt, og det var der ikke der hvor jeg holdt og nÊste dag hvor jeg holdt stÄr der parkering i RÞ/BlÄ zone, og man holder i RÞd eller BlÄ zone. KÞretÞjet var forsynet med Handicapskilt, men Parkeringsvagten kender Äbenbart ikke betingelserne for Handicap skilt og ved ikke hvor han er, P-billetterne var derudover krÞllet sammen og godt skjult under vinduesviskerne. Plat & svindel fra A-Z.
Fortsat 22 august2025
Jeg har skrevet en indsigelse pÄ Avantpark hjemmeside, og hvad sker der sÄ, Rungende tavshed. Den ene ved ikke have den anden gÞr mÄske skulle de vÊre kritisk med deres medarbejder, jeg har senere stÄen de omhandlede sted og GPSŽs opgiver en anden adresse end den AvanparkŽs medarbejder har noteret mig for at holde pÄ. Mon de blot smider P-afgifter pÄ alle biler og sÄ hÄber pÄ at nogen ikke opdager at de ikke skal betale, men betaler alligevel. Derfor kan jeg med rette kalde firmaet Avantpark et SVINDEL FORETAGNE.

8 augusti 2025

Hej Arne,

Vi er kede af at hÞre at du har haft en dÄrlig oplevelse.
Hvis du mener, at du har modtaget en parkeringsafgift pÄ et forkert grundlag, henviser vi dig til vores hjemmeside, Avantpark.dk hvor du har mulighed for at lave en indsigelse.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Hvordan kan I udstede bþder uden at

Hvordan kan I udstede bÞder uden at tjekke om der er betalt via Easy Park app,som I selv henviser til pÄ skiltning i omrÄdet ?
Spild af vores tid, at skulle lave indsigelse over det.
I er simpelthen ikke en krone vĂŠrd

10 augusti 2025

Hej Lene,

Vi beklager, hvis du har oplevet at modtage en afgift trods korrekt betaling via EasyPark. Vi har desvÊrre ikke kunnet se nogen gyldig registrering pÄ tidspunktet for kontrollen, hvilket er grunden til, at afgiften blev udstedt.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Der er det mest pengegriske bondefanger

Der er det mest pengegriske bondefanger parkeringsselskab der findes. En kÞbmandsbutik i udkanten af ingenting, skal man betale 450kr for at holde 4 minutter lÊngere end en time, for sÄ har man kÞbt i dagsbillet. Ja, det er flot. En dagsbillet ved en kÞbmandsbutik, hvor ingen mennesker kommer.
Jeg hÄber, at den stakkels gamle kÞbmand opsiger sin kontrakt med de svindlere og fÄr lavet en anden kontrakt med nogen andre..

6 augusti 2025

Hej Jonas,

TidsbegrÊnsning og vilkÄr fremgÄr af skiltningen i omrÄdet. Vi anbefaler, at man overholder disse for at undgÄ opkrÊvning af en dÞgnlicens, hvis dette ikke Þnskes.

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice pÄ telefon 71 92 92 66, hvis du har spÞrgsmÄl eller Þnsker yderligere information.

Indsigelse mod bĂžde nr.140009963122.PÄ

Indsigelse mod bÞde nr.140009963122.PÄ vegne af Birgit NÞrgaard, som kÞrte sin veninde Aase Fjordside hjem i sin HandicapmÊrkede bil 21/7-25 kl.16,13(41).Efter at have hjulpet Aase ud af bilen og bugseret hendes rolator ud hjalp hun Aase ind i elevatoren og kÞrte ud af bebyggelsen kl.16,20(13),bilen har derfor opholdt sig 6min.og 32 sek.i bebyggelsen. Der er tydelig skiltning med at man mÄ opholde sig 6min inden man fÄr bÞde for det, flere steder ved indgangen, og ikke bor der kan man ikke vide at der er lavet nye regler for parkering, uden at skiltningen er lavet om.Vi mener derfor ikke at der er grundlag for at give hende en bÞde fordi hun har opholdt sig 32 sek.forlÊngei bebyggelsen.
PĂ„ vegne af Birgit NĂžrgaard.
Torben Sletten Larsen Frederiksborgvej 2st.6 4000 Roskilde

21 juli 2025

Hej Torben,

Tak for din henvendelse pÄ vegne af Birgit NÞrgaard.

Vi gÞr opmÊrksom pÄ, at vi desvÊrre ikke kan behandle indsigelser via Trustpilot. For at vi kan behandle sagen korrekt, skal indsigelsen indsendes via vores hjemmeside- Avantpark.dk hvor du finder den relevante indsigelsesblanket.

Ren og skĂŠr pengemaskine

Ren og skĂŠr pengemaskine. Jeg har for et par mĂ„neder siden holdt pĂ„ Kattesundet 7 i Aalborg. Jeg afslutter min parkering da jeg skulle til at kĂžre, men fĂ„r et opkald lige efter som jeg tager og kĂžrer derefter 5 min efter. Det skal lige siges, at jeg ikke havde blevet trukket mere hvis parkeringen fĂžrst var stoppet efter samtalen, da det er 50kr pr. PĂ„begyndt time og vi snakker 1 time og 23 minutter. Jeg skriver en klage derind, de ignorerer den og sender en ny rykker. Jeg har betalt det fulde belĂžb for parkeringen og har nu betalt en p bĂžde pĂ„ 975kr oveni. Dvs. 1025kr for 1 time og 23 min parkeringđŸ‘đŸœ
Hov.. og sÄ fik jeg ogsÄ endnu en, for at vÊlge den forkerte nummerplade, men betalt.. det har jeg. Det skrev jeg ogsÄ til dem, men intet svar.
2000kr for en parkering jeg har tastet ind. Ja tak, sĂ„ bliver man sgu gladđŸ‘đŸœ

Jeg vil stĂŠrkt frarĂ„de ikke at parkere nogle steder, hvor “avant” indgĂ„r i parkeringen. De skide ligeglade.

Ps. Det er imod reglerne at i har sendt mig en p bÞde pÄ eboks, sÄ den fÄr ogsÄ lige en klage til Datatilsynet og parkeringsklagenÊvnet.
Hvis i skal vÊre griske, sÄ bliver det med den pÄ.

1 augusti 2025

Hej Nicklas,

Vi er kede af at hÞre at du har haft en dÄrlig oplevelse.

Betygsatt 3 av 5 stjÀrnor

Parkering og ophold pÄ Silovej forbudt

Parkering og ophold pÄ Silovej forbudt i tidsrummet 07:00-23:00. SÄdan stÄr der ved plads 2324.
Jeg forstÄr det sÄdan at forbudet det kun gÊlder hverdage. Hvorledes tolker I det?

1 augusti 2025

Hej Lars,

Tak for din henvendelse.

Det er korrekt, at skiltningen angiver:
"Parkering og ophold pÄ Silovej forbudt i tidsrummet 07:00-23:00."

Hvis dette kun gjaldt pÄ hverdage, ville skiltet vÊre formuleret som:
"Parkering og ophold pÄ Silovej forbudt i tidsrummet man-fre 07:00-23:00."

Da dette ikke er angivet, gélder reglerne derfor alle ugens dage – mandag til sþndag.

Vi hÄber, at dette svar har vÊret brugbart. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har yderligere spÞrgsmÄl:

📞 Tlf. 71 92 92 66
🕒 Mandag–torsdag: 09:00–15:00
🕒 Fredag: 10:00–13:00

Rigtig god weekend.

Overholder ikke lovgivningen!!

Overholder ikke lovgivningen!!!

NÄr man klager pÄlÊgges man stadig gebyrer

De er stort set umulige at komme i kontakt med og over mail er de sÄ absurd flabede i deres svar!!!

23 april 2025

Svar frÄn Avantpark Danmark

Vi beklager, at du har haft en negativ oplevelse i forbindelse med vores sagsbehandling og kommunikation. Det er naturligvis ikke den service, vi tilstrĂŠber at levere.

Vi vil gerne understrege, at det er muligt at indsende en indsigelse via vores hjemmeside, og at betalingsfristen bliver sat i bero, mens sagen behandles – netop for at sikre en fair proces. Vi opkréver ikke yderligere gebyrer i den periode, hvor en gyldig indsigelse er under behandling.
i dette tilfÊlde er rykkergebyret udstedt d. 02/07/2025 og har nok vÊret pÄ vej til dig da du laver en indsigelse d. 07/07/2025.
Vi beklager, hvis du har oplevet vores svar som upassende – det er bestemt ikke vores intention.

Ufleksibelt og grisk selskab

Ufleksibelt og grisk selskab, ifÞlge deres regler havde jeg ikke betalt for 2 minutter og fik derfor en afgift pÄ kr 875.
Jeg havde redegjort for min fÊrden pÄ parkeringspladsen, men selskabet var ikke lydhÞr eller havde forstÄelse for min situation - selv var jeg overbevist om at jeg havde gjort alt vel.

22 juli 2025

Hej Svend,

Vi forstÄr godt, at det kan fÞles uretfÊrdigt at modtage en afgift for en kortvarig overskridelse. Dog er det vigtigt at understrege, at en overtrÊdelse af reglerne ikke afhÊnger af, hvor mange minutter der er tale om, men om der er sket en overskridelse af vilkÄrene for parkering. Vores systemer registrerer automatisk tidspunktet for ind- og udkÞrsel, og vi er forpligtet til at hÄndhÊve reglerne ensartet for at sikre retfÊrdighed for alle brugere.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Jeg modtog en parkeringsafgift fra

Jeg modtog en parkeringsafgift fra Avantpark den 1. juli 2025 – direkte i min e-Boks. Det er netop den dato, hvor det blev ulovligt for private parkeringsselskaber at sende bĂžder pĂ„ den mĂ„de uden samtykke. Jeg har aldrig givet samtykke til at modtage bĂžder digitalt, og det gĂžr denne udsendelse direkte ulovlig.

Jeg kontaktede deres kundeservice for at fÄ en forklaring, men det var spild af tid. De forklare at der taget udgangs punkt i den dato det elektroniske brev blev afsendt, men jeg har jo INGEN ide om jeg har fÄet en bÞde fÞr jeg modtager en e-boks mail d 01/07-2025?

At de bÄde bryder loven og ikke tager ansvar, nÄr man henvender sig, gÞr det her til en rigtig dÄrlig oplevelse. Det virker, som om de blot satser pÄ, at folk betaler uden at stille spÞrgsmÄl.

Jeg vil kraftigt frarĂ„de bĂ„de forbrugere og virksomheder at samarbejde med Avantpark. Man skal kunne stole pĂ„, at reglerne bliver overholdt – og det gĂžr de ikke her.

1 juli 2025

Svar frÄn Avantpark Danmark

Hej, og tak fordi du deler din oplevelse.

Vi beklager, hvis der har vÊret forvirring omkring udsendelsen. Afgiften blev sendt den 30. juni 2025, og den er derfor afsendt i overensstemmelse med de gÊldende regler pÄ davÊrende tidspunktet.

Vi beklager, hvis vores forklaring ikke var tydelig nok, og vi vil selvfÞlgelig gerne hjÊlpe, hvis du har yderligere spÞrgsmÄl.

Betygsatt 5 av 5 stjÀrnor

Virkelig flot service og god dialog i

Virkelig flot service og god dialog i forbindelse med en parkerings bĂžde

4 juni 2025

Hej Ulla,

Tak anmeldelse! :)

Det glĂŠder os virkelig at hĂžre, at du har haft en god oplevelse med vores service og dialog

Du er altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har spÞrgsmÄl eller brug for hjÊlp.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Pas pĂ„ – pludselig fremstĂ„r du som bedrager.

Vi bruger systemet til at fÄ styr pÄ parkeringspladserne. Det fungerer egentligt fint. Men efter de nye regler begyndte de at udleje parkeringspladser, som allerede er lejet ud til andre. Og de kan ikke engang forstÄ mit problem som udlejer.

13 juli 2025

Hej Olav,

Tak for din anmeldelse. Vi er kede af at hÞre om din oplevelse og forstÄr godt, at det er frustrerende, hvis der opstÄr forvirring omkring udlejningen af parkeringspladser.

Vi vil meget gerne hjÊlpe dig med at finde en lÞsning. Hvis du kontakter vores kundeservice, stÄr vi klar til at undersÞge sagen nÊrmere og hjÊlpe dig videre.

Betygsatt 5 av 5 stjÀrnor

Jeg har oplevet helt fremragende

Jeg har oplevet helt fremragende service fra Avantpark. Jeg havde lavet en fejl, og de annullerede min bĂžde alligevel.
Tusind tak Avantpark

11 juni 2025

Hej Lotte,

Tusind tak for din varme anmeldelse! Vi er rigtig glade for at hþre, at du har haft en god oplevelse med vores kundeservice og sagsbehandling – og at vi kunne hjélpe med at finde en lþsning, selvom der var sket en fejl.

Vi gÞr vores bedste for at behandle hver sag med forstÄelse og imÞdekommenhed.

Tak fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse – det betyder meget for os!

Med Venlig Hilse

DÄrlig kundeservice

Kunne ikke finde min kvittering, men havde gyldige biografbilletter som bevis. Trods dette er de ikke til at tale med.

27 juni 2025

Hej Mads,

Tak for din henvendelse
Ved behandling af sager som denne har vi brug for en kvittering som dokumentation, da det er en fast del af vores procedurer. Vi forstÄr naturligvis, at du havde gyldige biografbilletter, men uden den nÞdvendige dokumentation har vi desvÊrre ikke mulighed for at imÞdekomme din henvendelse.

UretfĂŠrdig og pengegrisk

Holdt pÄ en af deres parkeringspladser hvor der var 3 timer gratis og derefter betaling. SÄ efter tre timer satte jeg europark til og da jeg kom tilbage slog jeg den naturligt fra inden jeg kÞrte. Jeg har vÊret pÄ omrÄdet i 4 timer og 5 minutter, men har kun betalt for 3 timer gratis og 55 minutter og 30 sekunders europark. SÄ jeg endte med at fÄ en afgift pÄ 875,- fordi de fem minutter jeg har brugt pÄ at sÊtte min europark til og de 5 minutter jeg har brugt pÄ at sÊtte min gps til inden jeg kÞrte ud af omrÄdet har gjort jeg i alt har holdt 10 minutter for meget.
Klagede naturligt over det, fordi jeg synes det virker logisk at man skal bruge tid pÄ at slÄ apps til og fra - ligesom hvis man skulle gÄ hen til en automat. Men fik bare at vide at det var mit eget ansvar. SÄ de vil Äbenbart have man skal slÄ sin app fra imens man kÞrer bil, nÄr nu man ikke kan gÞre det inden man forlader omrÄdet uden af fÄ bÞder.
Hader pengegriske selskaber som dem.

18 juni 2025

Hej Thea,

Vi forstĂ„r godt, at det kan opleves frustrerende at modtage en afgift i en situation som den, du beskriver – sĂŠrligt nĂ„r man fĂžler, at man har forsĂžgt at gĂžre det rigtige.

Skiltningen pĂ„ pladsen informerer om, at der gives 3 timers gratis parkering, hvorefter der skal betales. Parkeringstiden mĂ„les ud fra ind- og udkĂžrselstidspunktet, og vi skal fĂžlge de registrerede data og gĂŠldende regler – herunder at hele parkeringstiden skal vĂŠre dĂŠkket.

Der kan vÊre praktiske forhold som aktivering eller deaktivering af apps, men det er stadig den parkerendes ansvar at sikre korrekt registrering af hele opholdet pÄ pladsen.

Betygsatt 1 av 5 stjÀrnor

Jeg holdt ind et sted lige ved siden af

Jeg holdt ind et sted lige ved siden af et parkeringshus, hvor jeg skulle aktivere mit nye betalingskort og tilknytte det til parkeringsappen for at parkere i parkeringshuset. I mellemtiden har avantpark taget et billede af min bil, mens jeg sidder i den og ikke har forladt bilen, og sender en regning pÄ 875 kr med pÄstand om at man ikke mÄ opholde sig i omrÄdet ved siden af p-huset. Jeg forklarer at jeg slet ikke har parkeret og forladt bilen, men de er slet ikke til at snakke med. Latterligt og firkantet pengemaskine. Havde der vÊret kommet en p-vagt havde jeg da flyttet bilen hvis det var blevet sagt at man ikke mÄ standse bilen pÄ stedet. Jeg har gjort det glere gange fÞr men nok ikke lig vÊret i kameraets rette vinkel.

16 april 2025

Hej Maria,

Tak for din besked.
Jeg forstÄr godt, at situationen kan virke frustrerende.

Regler og vilkĂ„r gĂŠlder dog for bĂ„de parkering og ophold – og derfor har det desvĂŠrre ikke betydning, om man forlader bilen eller ej.

God Weekend.

Betygsatt 5 av 5 stjÀrnor

Registrerede parkering som jeg plejede

Registrerede parkering som jeg plejede - troede jeg, sÄ edderspÊndt rasende, da jeg modtog afgift. Gjorde indsigelse med bevis.
Afgiften frafaldet men pr. kulance,jeg havde skrevet et forkert tal i nummerpladen.
Det er da service.

2 juli 2025

Hej Peder,

Tak for din anmeldelse – og fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse.

Vi forstÄr fuldt ud frustrationen ved modtage en afgift nÄr man mener at have registreret korrekt. Derfor er vi glade for, at sagen kunne lÞses, og at vi kunne frafalde afgiften, da der var tale om en lille taste fejl.

Vi sĂŠtter stor pris pĂ„ din anmeldelse af vores service – det betyder meget for os.

God dag

Super god kundeservice

Super god kundeservice, mega venlige og imĂždekommende!

27 juni 2025

Hej Isabella,

Tak for din anmeldelse!

Det betyder meget for os at hĂžre, at du har haft en god oplevelse med vores kundeservice. Det sĂŠtter vi stor pris pĂ„ – og vi er glade for, at du fĂžlte dig godt behandlet.

AvantPark

QR kode = svindelfirma pÄ Cypern

En skam det er ikke er muligt at give ‘0 stjerner’ for Avantpark fortjener ikke engang 1 stjerne.
I min e-Boks modtager jeg en rykker pÄ en parkeringsbÞde. Denne bedÞmmelse drejer sig ikke om selve parkeringsbÞden, men i mine Þjne noget der er langt vÊrre.
I brevet med rykkeren er der en QR kode man kan scanne for nemt at gĂ„ til kortbetaling. Jeg scanner koden og taster mine kortdetaljer ind og trykker SEND. Herefter bliver jeg bedt om at skrive mine kortdetaljer igen. Dette opfatter jeg straks som en mulig svindel. Jeg skynder mig at ringe til min bank. Imens jeg taler med bankrĂ„dgiveren modtager han en besked fra Nets, som handler om den transaktion jeg netop er i gang med. Nets oplyser at det er svindel. Min bankrĂ„dgiver oplyser at det er et svindel ‘firma’ pĂ„ Cypern.
Opsummering:
QR koden der er i rykkerskrivelsen fra Avant Park refererer direkte til et svindelfirma pĂ„ Cypern!! Dette er sĂ„ skyld i at mit MitID og mine 2 bankkort nu er SPÆRRET og hvad dette ellers medfĂžrer. Potentielt kunne dette cypriotiske svindelfirma have nĂ„et at hĂŠve penge fra min konto indtil jeg fik spĂŠrret ‘det hele’. Udover alvoren er det indlysende at dette er til stor gene og unĂždig masser af besvĂŠr for mig
 MitID skal aktiveres pĂ„ Borgerservice og jeg skal have 2 nye bankkort. Man fĂ„r ikke lige et bankkort fra den ene dag til den anden.
Det er forkasteligt at Avant Park tilsyneladende ikke har styr pÄ deres digitale sikkerhed, nÄr sÄdan en alvorlig episode kan forekomme.
Jeg ringede efterfĂžlgende til Avant Park for at informere dem om denne meget alvorlige episode og hvilke store konsekvenser det medfĂžrte for mig. Og deres svar til denne oplysning: det er jeg ked af at hĂžre, det havde hun aldrig hĂžrt om fĂžr. Det virkede som om medarbejderen hos Avant Park ikke tog mit opkald seriĂžst og ej heller rigtig fattede alvoren i denne hĂŠndelse og hvilke konsekvenser det medfĂžrte for mig, Ej heller beklagede medarbejderen ikke overfor mig i hvilken situation Avant Park er skyld i jeg er havnet i. RespektlĂžst.

Konsekvenser:
Jeg kontakter KONTANT pÄ DR1.

Og jeg tager nok ikke meget fejl i at antage at Avant Park blot ‘kvitterer’ denne bedĂžmmelse med det auto-svar de fleste andre bedĂžmmelser har fĂ„et. Det er sĂ„ nemt med ‘cut and paste’.

23 juni 2025

Hej Pia,

Vi er oprigtigt kede af den oplevelse, du har haft, og forstÄr den store gene og bekymring, det har medfÞrt.

QR-koder i vores breve skal fĂžre til vores sikre betalingsside. Hvis det ikke har vĂŠret tilfĂŠldet i dit forlĂžb, er det selvfĂžlgelig meget beklageligt.
Vi forsÞgte at hjÊlpe ved at bede om oplysninger fra din bank ang. dette sÄ vi kunne se nÊrmere pÄ forlÞbet og afklare, hvad der er sket. Disse oplysninger har vi ikke modtaget og uden dem, har vi desvÊrre begrÊnsede muligheder for at hjÊlpe.

Vi er ogsÄ kede af, at du ikke fÞlte dig mÞdt med forstÄelse, da du kontaktede os. Det er bestemt ikke den service, vi Þnsker at levere.

Lidt for kreative

Har modtaget deres elektroniske p-afgift og til det, vil jeg opfÞlge med svar. Hvilket ogsÄ bekrÊftede min fÞrste anmeldelse.

Se punkter angivet med *

Fra tirsdag den 1. juli er det slut med at modtage de sĂ„kaldte ’usynlige p-afgifter’. AltsĂ„ parkeringsafgifter som ikke sĂŠttes i forruden men eftersendes.

De kontroversielle p-afgifter har de senere mÄneder mÞdt stigende kritik fra flere sider ikke mindst fra bilister, som har modtaget dem lÊnge efter, at de har parkeret.

Hidtil har reglerne tilladt p-selskaberne at eftersende en p-afgift i de tilfÊlde, hvor det ikke har vÊret muligt at pÄlÊgge en afgift fysisk pÄ stedet.

Som FDM tidligere har beskrevet, tolker flere og flere p-selskaber det, som at alle afgifter kan sendes elektronisk, og dermed kan selskaberne spare p-vagterne vĂŠk.

Transportminister enig med FDM
Men nu skÊrer transportminister Thomas Danielsen (V) altsÄ igennem med en prÊcisering af i bekendtgÞrelsen gÊldende fra 1. juli 2025.

Konkret betyder det, at p-afgifter kun er gyldige, hvis de gives fysisk pÄ stedet af en p-vagt.

*Transportministeren understreger, at dette ikke er en regelĂŠndring, men blot en prĂŠcisering af de gĂŠldende regler.

** Vi er meget tilfredse med, at transportministeren ser pÄ reglerne pÄ samme mÄde som FDM og Forbrugerombudsmanden, og gÞr det soleklart, at parkeringsselskaberne ikke bare kan sende en p-afgift afsted til intetanende bilister, siger chefkonsulent i FDM Dennis Lange.

Han understreger, at det handler om retssikkerhed for bilisterne, herunder muligheden for for eksempel tage billeder af mangelfuld skiltning eller dokumentere andre forhold i forbindelse med parkering. Det kan man gþre med en fysisk p-afgift, men ikke hvis man modtager en ’usynlig p-afgift’ lénge efter parkeringen.

OpkrĂŠvning i stedet for afgift
Den nye bekendtgĂžrelse forhindrer ikke parkeringsselskaberne i fortsat at anvende kameraovervĂ„gning (ANPR) til at opkrĂŠve betaling for parkering – men det kan ikke anvendes til at udstede afgifter.

I stedet skal p-selskaberne sende en opkrÊvning for manglende parkeringsbetaling til fÞreren, som parkerede, og ikke til ejeren af bilen. Betales opkrÊvningen ikke til tiden, kan selskaberne fremsendes rykker med gebyr pÄ 100 kr. helt som i andre tilfÊlde, hvor en forbruger skylder et firma penge.

- Det er en vigtig og positiv pointe i den opdaterede bekendtgĂžrelse, at en afgift skal gives til fĂžreren af bilen, da det er denne, som er den rette aftalepart. Derfor dur det heller ikke, at man blot har sendt afgiften afsted til bilens ejer, da det langtfra er givet, at det er ejeren, som parkerede bilen, siger Dennis Lange og tilfĂžjer:

- FDM er Ă„bne over for moderne, digitale systemer – ogsĂ„ pĂ„ parkeringsomrĂ„det. Men det skal selvsagt vĂŠre systemer, der ikke giver kĂžb pĂ„ bilisternes retssikkerhed og i Ăžvrigt holder sig inden for de gĂŠldende regler. Man kan ikke se stort pĂ„ disse forhold, blot fordi man som parkeringsselskab Ăžnsker at maksimere indtjeningen.

FDM opfordrer til, at man som bilist overholder de regler, der gÊlder pÄ den givne p-plads og betaler for parkeringen, hvis det fremgÄr af reglerne.

Skulle man modtage en afgift eller en parkeringsbÞde, opfordrer vi til, at man klager til p-selskabet, ligesom FDM-medlemmer er velkomne til at kontakte juridisk rÄdgivning.

6 maj 2025

Hej Daniel,

Tak for din henvendelse.

Vi forstĂ„r, at det kan vĂŠre frustrerende at modtage en kontrolafgift. Vores opgave er at sikre, at de gĂŠldende regler overholdes pĂ„ de parkeringsomrĂ„der, vi administrerer – til fordel for alle med gyldig tilladelse.
Det krÊver, at vi hÄndhÊver reglerne konsekvent og i overensstemmelse med de tydeligt skiltede vilkÄr.

Vi vil gerne prÊcisere, at vi ikke sparer pÄ medarbejdere, men har valgt at anvende ANPR-teknologi (automatisk nummerpladegenkendelse) som en del af vores kontrol.
Det er en lĂžsning, der bĂ„de er mere prĂŠcis, mere miljĂžvenlig og sikrer en effektiv administration – til gavn for bĂ„de brugere og samarbejdspartnere.

Vi Ăžnsker dig en god dag

Detta Àr Trustpilot

LÀs mer om andra typer av omdömen.

LÀs mer om omdömesprocessen pÄ Trustpilot.

HÀr Àr 8 tips pÄ hur man kan skriva omdömen pÄ bÀsta sÀtt.

LĂ€s mer