Väldigt professionella ,och förstående personal..... Ett stort + att dem är väldigt många utbildade arbetsterapeuter som professionellt bedömer och bemöter folk som folk och utan fördomar.....man märk... Se mer
Gick på kurser i Nora på måndagar. Var inställt ofta. Ibland satt kvinnan på en film från arbetsförmedlingen. sen gick hon ut, kom tillbaks när filmen var slut. Berätta hur man söker på platsbanke... Se mer
Arcus som har utbildningar i Höör det…
Arcus som har utbildningar i Höör det är inkompetenta som håller i den utbildningen som grävmaskinist! Smutsigt i lokalerna där man ska äta hundar i huset ovårdade personal som bor i samma lokal där dom håller i utbildningen! Ljuger om tider till arbetsförmedlingen där vi ska hålla tyst om det. Hygienen är katastrofal i klassrummen speciellt fikarummet och andra utrymmen hemskt! Borde stänga när de stället!
Om det hade gått att sätta minus hade…
Om det hade gått att sätta minus hade jag gjort det. Arcus drivs av ett gäng skojare som gör bra pengar på oss skattebetalare. 👎🏻
Arbetsförmedlingen säger att en coach…
Arbetsförmedlingen säger att en coach från arcus kommer höra av sig till mig innan startdatum för att berätta vilken tid jag ska vara där. Och om ingen coach hör av sig är jag tvungen att kontakta dom (som att det är mitt ansvar)
Ingen coach hör av sig så jag bestämmer mig då för att ringa ett telefonnummer jag fått till arcus. Inget svar..
Jag skickar ett sms.
Inget svar..
På startdatumet får jag ett Mail från arcus där där det står ytterligare igen att jag ska vänta till en couch hör av sig till mig.
Jaja det finns då ingenting för mig att göra då ingen svarar mig så jag väntar.
Nu har det gått 5 dagar och jag har inte hört någonting. Jag har en känsla av att detta på något vis kommer bli mitt ansvar och påverka min ersättning.
Ingen bra början måste jag säga
Arcus är fyllda med lögner!!!!
Arcus är fyllda med lögner och är nästan ännu värre än arbetsförmedlingen. Alla onödiga föreläsningar sen även all info där hälften inte ens stämmer. Uppvisade motbevis uppkört i deras ansikte, trots detta så fortsätter de sina egna tolkningar och fortsätter med eget hittad information. Är även ute på praktikplats där arcus lovar mig fast anställning och chefen uppger att de inte kan anställa folk pga inga pengar. Arcus fortsätter med lögner att jag kommer bli anställd, detta fortsätter under 2 månaders tid. Nu fixar Arcus och A.F. möte med klockslag, de ringer helt fel tid än vad de meddelat och ignorerar mig att jag kan inte då, de uppger att de inte kan lova jobb och har aldrig lovat detta och avbryter mig från all aktivitet. A.F uppger och överenskommelse med A.F. att jag ska bli helt utelämnad från A.F. därefter kastas ut från A.F. Sen får jag själv göra allt!!!
Jag ringer och ber att få tala med chefer fram och tillbaka.
Arcus ringer upp en vecka senare och kör över mig med områdeschef och läxar upp mig, jag uppger konstant att jag kan inte ta samtalet och blir ännu mer överkörd. Detta fortsätter i loop och de totalt ignorerar mig. Handläggaren på arcus anser hon känner mig och kan allt om mina svårigheter och beter sig som en stor idiot och resonerar hur jag ska fungera. Jag lägger på luren pga att jag blir överkörd helt och var fullt upptagen vilket uppgavs föertalet ggr. Det nailas in i mångfald och ber att få tala med chefen. Har inte fått något svar åter från dem.
A.F. blir kontaktad ocg mail sänds i flertal till flera huvudansvariga, nu får jag snabbt svar från handläggare på AF att jag är inskriven och självklart så ska de hjälpa. Nu uppges det även att det var ju så vi kom överens ju.
Clownskola
Arcus/Arbetslivsresurs (olika namn samma clownskola) steg till arbete är ett skämt.
Ingen handledning överhuvudtaget, vill man ha hjälp eller information får man jaga personalen. Tror jag bytte handledare ca 5 gånger under min tid där, den ena mer förvirrad en den andra.
Hade ingenting att göra, fyllde i alla deras papper (som ingen har tittat på eller frågat efter så högst oklart varför man ens ska sitta och svara på deras skitfrågor) dag 1 och sen bara suttit och rullat tummarna. Frågar man personalen vad man ska göra på dagarna i Arcus (eller Arbetslivsresurs eller vad dom nu kallar sig för nu förtiden) lokaler så rycker dom på axlarna.
Små trånga lokaler i Uppsala som inte blev bättre när dom stängde det ena stället och flyttade alla delar till samma ställe.
Om man inte redan mådde dåligt innan Arcus/Arbetslivsresurs så mår man garanterat dåligt nu.
Af, dags att lyssna på kritiken!
Snälla Arbetsförmedlingen, sluta sponsra detta företag!
Jag gick på Steg till arbete i Katrineholm dec 24-aug 25, därefter blev jag bryskt utsparkad för att DE inte lyckats hitta en praktikplats åt mig.
Det är helt uppenbart att Arcus (eller om de heter Arbetslivsresurs - otydlighet verkar vara ett signum) har satt i system att göra absolut minsta möjliga för oss deltagare samt att skuldbelägga oss när de misslyckas med sitt uppdrag från Af.
Fick idag höra från Af att jag enligt Arcus visat "låg motivation" trots att jag bara två veckor innan de sparkade ut mig sa att jag var öppen för nästan vilken bransch som helst. Då frågade jag också om en lista de hade hängt upp med företag som var intresserade av praktikanter men fick till svar från en handledare att hon tyckte att jag borde ha en praktikplats närmare mitt hem. Jag har busspendlat hela mitt liv men... okej?
Tydligen har de också sagt till potentiella arbetsgivare att jag saknar körkort trots att jag har både körkort och truckkort.
Jag har tjugo exempel till på bristande engagemang och maktmissbruk. Ring mig gärna och fråga, kära Af!
Sammanfattningsvis: De bryr sig inte om sina deltagare! Jag är inte den första som råkat illa ut pga dem men jag är rätt glad att jag är utsparkad. Jag är redan igång med att ordna praktik på annat sätt eftersom jag har så "låg motivation" att ta mig tillbaka till arbetslivet.
Personal med dåligt attityd.
Personal med dåligt attityd.
Arcus i Lund
Vuxendagis
VUXENDAGIS!!!!!
VARNING!! För detta ställe man blir sinnessjuk att sitta här timme för timme, kommer aldrig ut i någon arbetsprövning heller. Om man har dyslexi så tror dom att man är trög i huvudet. Man kan inte heller lämna skiten utan då måste man bli fattig istället. Gå inte på bluffen från Dagis Arcus……
Gick på dålig kurser i Nora på måndagar
Berätta hur man söker på platsbanken typ.
Bortkastade pengar för skattebetalarna. Enklast att leta arbete på egen hand. Oengagerad, lat personal på arcus, svarar ej på mejl eller telefon.
Arcus Varberg
Varit på arcus i Varberg dom lyssnar inte tar ingen hänsyn till man varit sjuk går man via af så har du inte rätt till semester blir straffad med avstängning med hög frånvaro man blir hjärntvättad och hjärntrött man gör ingen nytta och dom kan inte kartlägga dig man för inget vettigt på dom olika delarna.Så akta er 🚨🚨
Gick en utbildning dom lovade jobb om…
Gick en utbildning dom lovade jobb om jag fullföljde praktiken inte fått något jobb totalt värdelöst och slöseri med tid
Rena skämtet🤣
Rena skämtet🤣.
Det enda bra med detta stället är gratis kaffe.
Ingen förståelse för problematik vid långtidsarbetslöshet
Efter några månader på Steg till arbete på Arcus så är min bestämda uppfattning att det handlar om ren förvaring av arbetslösa.
Information? Glöm det! Vill man veta vilka stora förändringar som är på gång i verksamheten så behöver man mer eller mindre vara kompis med någon av handledarna.
Handledning? Nej du. Det fanns inlagt i schemat men det var ingenting jag skulle bry mig om. Jag skulle bara sätta mig vid en dator, se en youtube-video o svara på frågor. Efter någon månad så gick jag upp till Steg 2 o fick då se youtube-videos i grupp...
Utan förvarning så blev det plötsligt jättebråttom att skaffa praktikplats o då insåg jag att min handledare inte hade lyssnat under de få möten vi faktiskt haft. Hen föreslog en bransch som jag sagt absolut nej till (eftersom det garanterat skulle leda till ny utbrändhet).
Tack vare de andra deltagarna så kommer jag ändå ha några goda minnen av den här tiden. Förtroendet för Arcus är dock riktigt lågt.
Och om du mår dåligt, kräv att få nån annan aktivitet! För här finns vackra ord men inte mycket förståelse eller stöd.
Steg till arbete I Helsingborg
Steg till arbete I Helsingborg. Under all kritik. Personal som inte har erfarenhet, unga. De har inte kunskap om npf diagnos och anpassar inte alls. Kultur där man ska vara självgående?!
inte lyhörda, möter inte upp, ingen återkoppling, inga inbokade möte osv.
Oförskämda, kränker oss som går programmet.Ville avsluta mig på arcus helt appropå för att jag inte passade in. Jag förstod inget. Där lämnades jag helt!!!! Fick ordna egen atbetsträningsplats och där trivs jag. Fick ångest och stresspåslag varje dag på arcus. Pratar med en som man var ett barn. Lovar en massa som inte hålls.
Förvaring är vad vi är på Arcus. Ingen tydlighet och framförhållning. Arbetskonsulenterna läser rakt av papperna, powerpoint eller på filmerna. Kan inte utveckla.
Arcus Huskvarna/Arbetslivsresurs,Steg…
Arcus Huskvarna/Arbetslivsresurs,Steg till arbete...är ett stort skämt
Tyvärr.
90% bluff
Arcus har absolut ingenting att erbjuda. Jag är säker på att de bara finns till för att ägarna ska tjäna pengar. Vad är det för mening med att syssla med platsförmedling när man knappt har några platser att förmedla?
Tomma tunnor
Erbjuder inte det som står på deras hemsid. Totalt tomt och innehållslöst program.
Har gått på Steg till arbete sen…
Har gått på Steg till arbete sen augusti 2024 som inte fungerar annat än som ett arbetsläger 2 timmar om dagen 4 dagar i veckan, 3 timmar på torsdagen. Jag är erbjuden att sortera skruv på ett rum, andra meningslösa aktiviteter eller skrivuppgifter.
Jag har senaste åren innan insatsen varit sjukskriven och arbetslös, Tidigare har jag arbetat som föreståndare och socialsekreterare sedan 1989. Jag är 60 år gammal och har inga fysiska svårigheter som gör att jag skulle behöva sortera skruvar för att utvärdera min arbetsförmåga. Jag behöver en arbetsmarknadcoach och dessa två som arbetar på Arcus är endast utdelare av arbetsuppgifter som är totalt meningslösa. Det här ska du göra i dag och så en utdelning av meningslös aktivitet, Jag har inget behov av denna nedvärderande insats där de försöker trycka ner det sista av självförtroendet. Jag har slutat med allt annat jag tidigare gjort för att stärka mig, för jag har bara råd att åka med min bil 4 timmar i veckan för att bli skruvsorterare på Arcus 4 dagar i veckan. Jag har också satt upp en hylla och sorterat böcker i bokstavsordning. Sen har jag gjort andra helt meningslösa matsedlar mm på dator och varför vet jag inte? Jag förstår inte vad jag gjort där i 2 månader? Jag har inte fått hjälp med arbetssökande, blivit sedd eller bemött där jag står med mina problem på arbetsmarknaden över huvudtaget.
Jag behöver hjälp med min situation och denna verksamhet hjälper inte mig. Innehållet består främst av förvaring och att stärka människors självförtroende eller bidra till någons slags coachning för en personlig utveckling mot arbetsmarknaden förekommer inte. Har blivit informerad om att om jag inte fortsatte att sortera skruvar kunde min ersättning dras in i fall jag vägrade när jag fick skruvsortering som arbetsuppgift en tredje gång, Jag grät öppet i lokalen sista gången och kände mig förnedrad av ledarnas maktmissbruk och hot om att dra in ersättningen om jag inte gjorde vad de sade. En fruktansvärd verksamhet som borde ses över omgående! Innan verksamhetens början mådde jag bra mycket bättre än efter de två månader av nertryckning och tvång till monotona uppgifter helt utan relevans för min utveckling.
ARCUS gjorde mig sjuk
ARCUS gjorde mig sjuk. Jag gick Steg till arbete hos ARCUS Liljeholmen i Stockholm. De få och nyutbildade arbetsterapeuterna var uppenbart okunniga både om arbetsmarknaden och funktionsnedsättningar. Det var en bullrig och stökig arbetsmiljö som påminde om en byggarbetsplats. Närvarokravet saboterade mina rutiner och jag var nödgad att sjukskriva mig för att upprätthålla mina vårdkontakter. Det fanns ingen som helst lyhördhet för individuella behov och inte heller någon form av meningsfullhet i de ålagda sysslorna, som bestod av integritetskränkande formulär på de undermåliga datorerna. Detta företag borde öht inte ha med sköra och funktionnedsatta personer att göra.