Hav den yderste forsigtighed når i besøger Meebook
Jeg snakker sku fra experience hvad er det her, jeg sad som en normal elev, i geografi og så skulle jeg logge ind på Meebook. Mine fingere rammer tasterne mens svedet pibler ned fra siden af mit hoved. Mit uni login bliver hurtigt fyret ind i skolemaskinen dybe indåndninger kan høres med et rungene klang fra alle hjørner i klassen. Men så med et forekom det skeldsættende fenomen. Vi havde fri jubii (: men jeg skulle i skole igen dagen efter øv endu en forfærdelig oplevelse på meebook/migbog :(
Men hvis du nu blev lidt sulten under denne smukke historie ARHH så for de lige en opskrift på hvordan du laver delikate sprøde knasende hekse fingre
▢150 g hvedemel
Pynt
▢ 1 spsk kakao
▢ 2 spsk hindbærmarmelade
▢ 15 mandler (hele)
Start med at tænde ovnen på over- og undervarme ved 200 grader.
Dejen til heksefingre er meget nem at lave. Det første du skal er at veje hvedemel, flormelis og vaniljesukker af i en skål.
Bland de tre ingredienser forsigtigt sammen med en grydeske.
Skær smørret i mindre tern og kom det i skålen.
Nu skal du smuldre smørret ud i mel-blandingen med fingrene. Du skal ende med en fin, smuldret masse.
Tilsæt et æg og saml dejen. Når den er næsten samlet, kan du drysse lidt mel på bordet og samle dejen færdig på bordpladen.
Nu skal du i gang med at forme heksefingre.
Du vejer dejen af og laver hver finger på cirka 20-25 gram.
Form dejen til en aflang pølse, som du lægger på bagepladen, som du beklæder med bagepapir.
Det er vigtigt, at du laver fingeren lidt tyndere end en rigtig finger, da den flyder en smule ud i ovnen.
Tryk forsigtigt på pølsen to steder, så du ligesom laver en kno midt på fingeren og gør fingeren kroget.
Tag en mandel og tryk den ned i den ene ende af fingeren. Tag den op igen og læg en lille smule hindbærmarmelade i hullet. Læg nu mandlen ned oven i marmeladen som negl på heksefingeren.
Skær forsigtigt nogle ridser med en kniv på heksefingerens knoer.
Gentag med alle heksefingre.
Pensl til sidst alle heksefingrene med en smule kakao, så de kommer til at se lidt beskidte ud.
Bag nu dine heksefingre ved 200 grader over- og undervarme i 14 til 16 minutter. Bagetiden afhænger af, hvor hårdt din ovn varmer.
Tag småkagerne ud, når de er blevet lidt mørke i bunden.
Køl heksefingrene af på en rist, så de bliver lækre og sprøde.