Met diepe verontwaardiging en verdriet…
Met diepe verontwaardiging en verdriet schrijf ik deze recensie over uw verzekeringsmaatschappij.
Een goede vriendin van mij is ernstig gewond geraakt bij een ongeval waarbij zij volledig slachtoffer was. Zij liep zeer zware lichamelijke schade op. De extreem trage en onverschillige afhandeling door uw bedrijf – met name het uitblijven van voorschotten voor dringende medische behandelingen – heeft haar in een diepe depressie gestort. Uiteindelijk heeft deze jonge vrouw, gedreven door wanhoop en uitzichtloosheid, een einde aan haar leven gemaakt.
Hoe kunt u als bedrijf nog in de spiegel kijken? Waar is uw geweten gebleven? Door structureel geen voorschotten te verstrekken en slachtoffers jarenlang in onzekerheid en armoede te laten zitten, drijft u mensen letterlijk tot zelfmoord.
Dit is geen pechgeval, dit is een patroon. Mensen raken depressief, verliezen hun gezondheid, hun waardigheid, hun geld en soms – zoals in dit tragische geval – hun leven.
Ik roep alle gedupeerden op om deze praktijken massaal te melden bij:
de toezichthouder (Kifid / AFM / Nederlandsche Bank)
de Inspectie SZW
organisaties voor mensenrechten (bijv. Amnesty, Juridisch Loket, Letselschade Advocaten)
eventueel de media en de Tweede Kamer (commissie Volksgezondheid / Financiën)
Niemand heeft het recht om op deze manier met mensenlevens en menselijk lijden om te gaan. U gedraagt zich als ordinaire oplichters en uitbuiters die de meest kwetsbare mensen beroven van hun laatste restje hoop en geld.
Tot op heden reageert geen enkele medewerker onder dit soort berichten – dat zegt genoeg.
Ik hoop dat Google, Facebook en andere platforms deze waarheid niet zullen censureren. Vrijheid van meningsuiting bestaat nog steeds en de waarheid móét gezegd worden, hoe pijnlijk ook.