Micropore Tejphållare
För sårvård säljer 3M ett hudtejp som heter Micropore. Det är inget fel på tejpen i sig utan på hållaren. Den är otroligt dålig. Det är meningen att tejpen ska kapas genom att man trycker locket över tejpen. Jag är nu inne på min tredje tejp. Alla lock tillika kapare har gott sönder det första de gör.
1. Först ska man dra av ett perforerat klistermärke på sidan. Det går ju som det brukar med perforering och klistermärket går av så att det inte går att öppna locket. Det är svårt med fingret att få bort resten som sitter hårt och håller locket.
2. Sedan ska man få tag i ändan av tejpen nere i den trånga hållaren. Det sitter en lapp klistrad på tejpen som pekar på var ändan är men den hjälper inte till att få upp ändan.
3. Det är nu det händer. Locket är så skört att fästet spricker i "gångjärnet" medan tejpändan ska fram. Nu står du där med en tejp i en hållare som inte förmår att riva av tejpen.
Hållaren har bara en slät kant som det inte går att riva av tejpen emot så som alla andra tejphållare i hela världen har. Taggarna sitter i locket som är trasigt.
Sådant här ska man alltså brottas med när man har sår som ska läggas förband på.
Det här är en oerhört dålig produkt. Hållaren alltså.