Betald vara nådde aldrig fram – brister i leverans och hantering
Jag beställde och betalade en vara från företaget 2XU i slutet av mars. Betalning skedde via Swish kopplat till mitt telefonnummer. Enligt företaget levererades paketet till ombud den 2 april, men jag mottog aldrig någon fungerande avisering som gjorde det möjligt att hämta ut försändelsen.
Jag kontaktade kundservice i god tid innan returen den 14 april för att försöka lösa situationen, men utan att någon fungerande åtgärd vidtogs innan paketet skickades tillbaka.
I efterhand hänvisade företaget till att ett felaktigt telefonnummer skulle ha angetts vid beställningen, vilket jag bestrider. Något underlag som visar hur denna uppgift registrerats har inte presenterats.
Trots att kontaktuppgifter och e-post fanns kopplade till beställningen kunde leveransen inte säkerställas eller korrigeras i tid.
Ärendet avslutades slutligen med full återbetalning inklusive frakt, men först efter upprepade kontakter och en process som drog ut på tiden, från slutet av mars till mitten av april, innan någon lösning kom på plats.
Min samlade upplevelse är att leverans- och kundserviceprocessen inte fungerade på ett sätt som säkerställer att en betald vara faktiskt kommer kunden tillhanda.