Omdöme om Carporten

Felaktigt utförande och uselt bemötande

Att man är nöjd när allt fungerat är inte konstigt, bedöm istället företaget efter hur de agerar när något går fel. Det är då man behöver kontakt med någon som förstår problemet samt har en vilja att lösa det. Det man hittar hos carporten är någon som avsäger sig allt ansvar, gör sig svår att nå och inte drar sig för att vara otrevlig mot kunden.

den 12 december 2014
Varning

Uppdatering efter svar från Carporten 24/4-15:
Hej [Namn]!
Trevligt med svar men tyvärr så innehåller det bara dåliga bortförklaringar och rena lögner.
Måste också påpeka att du har en mycket tveksam etik att försöka hänga ut mig med namn och bostadsort när jag uppenbarligen valt att vara anonym. Dessutom så är det uppenbart att du lever efter principen att anfall är bästa försvar. Tror du verkligen att taktiken att misskreditera kunden skapar förtroende och köptrygghet hos framtida kunder?
Jag är dock inte förvånad då etik och moral inte tycks vara din främsta gren.

Jag erkänner att jag gjort misstag, det största i denna affär var att jag överhuvudtaget beställde från dig. Ytterligare ett misstag var att jag inte såg till att få skriftligt på att Carporten skulle vara förhöjd i och med att man beställde golvsats, dock meddelade du mig det på telefon. När jag efter leverans och påbörjat bygge frågade i mail om carporten skulle vara högre i och med att jag beställt golvsats så svarade du ordagrant ¨Carporten är högre i o m golvsatsen. Golvbjälkens höjd.¨
När jag därefter påpekade att ni skickat stolpar med standardhöjd så svarade du att du svarat ¨lite för fort¨. Seriöst??
Att du inte fått besked om att takstolarna skulle varit felaktiga är ren lögn, det var du medveten om innan bygget påbörjades. Vi hade upprepad mail och telefonkontakt om detta 31/10 och framåt.
Avseende byggbeskrivningens undermålighet så påpekade jag att det inte fanns någon anvisning för hur golvet skulle monteras varvid du 24/11 svarade att det inte finns med i byggvägledningen. Finns en hel del andra felaktigheter också men med tanke på din attityd så hade jag inte lust att hjälpa dig med korrekturläsningen.
Det är möjligt att konsumentverket tycker att 2 veckors svarstid är ok men under pågående bygge är det väldigt lång tid.
Mitt svar var och är inte ett försök att smutskasta er utan det blir resultatet när jag på ett sakligt vis förklarar ditt agerande, däremot så hoppas jag innerligt att inte fler kunder ska behöva drabbas.

Ursprungligt omdöme:
Fick en leverans med felaktiga takstolar och lägre stolpar än vad som utlovats. När jag påpekade detta så fanns det ingen som helst vilja att ordna det på ett för mig smidigt sätt. Löftet om en högre carport togs tillbaka och man menade på att felet var mitt. De felaktiga takstolarna fick lov att monteras ihop som de var och carporten blev lägre än utlovat. Hela tiden så fanns det en dryg och nedlåtande attityd i kontakterna.
OM allt levereras korrekt så har du ändå bara fått en lösvirkesats då i princip allt virke måste bearbetas, byggbeskrivningen är undermålig och felaktig. Om (när) man behöver support så är det nästan omöjligt att få kontakt på telefon och det kan ta upp till en vecka att få svar på mail vilket är ganska irriterande under pågående bygge. Köp av någon annan eller ännu hellre köp färdiga takstolar och bygg i lösvirke. Önskas mer info maila gärna på [Extern referens]

12 december 2014

Svar från Carporten

Hej [Namn]!

Vi levererade den längd på stolpar som ingår som standard. vill man ha längre stolpar så måste man onekligen tala om detta för oss när man lägger sin order. Detta gjorde INTE du!
Carporten AB levererar det som beställs. INGET annat!
Som jag talade om för dig då så kunde vi ha löst ditt problem men du var inte villig att betala för ditt misstag.
VARFÖR SKA CARPORTEN AB BETALA FÖR DINA MISSTAG ?
Att du skulle fått felaktiga takstolar är något nytt för mig. Att du talar om detta här och så lång tid efter leverans förstår jag inte.
Att vår byggbeskrivning är felaktig är heller inget som du har påtalat till oss. varför ?
Om du talar om vad som är fel så ska vi självklart titta på det.
Men då ingen av våra andra över 2000 nöjda kunder har påtalat något om detta så har vi inte sett problemet.
Vi försöker att svara alla våra kunder som vill ha kontakt via mail inom 1 vecka. oftast får man svar samma dag men ibland är det många som vill ha svar på samma gång och då tar det lite längre tid, tyvärr!
konsumentverket säger att man bör få svar inom 2 veckor. så lång tid har det aldrig tagit hos oss!

Så jag ser din varning endast som ett sätt att försöka smutskasta oss bara för att vi inte var villiga att betala för de misstag som du själv gjorde.