Bilprovningen Omdömen 189

TrustScore 1.5 av 5

1,6

Sammanfattning av omdömen

Skapad med AI, baserat på nyligen publicerade omdömen

Med hänsyn till 54 recensioner, de flesta recensenterna var besvikna över sin totala upplevelse. Många kunder upplevde att personalen var otrevlig, inkompetent och saknade kundfokus, vilket ledde till dåligt bemötande och bristande service. Det fanns också en utbredd missnöje med kvaliteten på tjänsterna, där många upplevde att bedömningarna var för strikta, vilket ledde till fler ombesiktningar och ökade kostnader för kunderna. Vissa kunder rapporterade att problem uppstod med deras fordon i samband med besiktningen, med exempel som spräckta vattenslangar eller att chassinummer behövde knackas in på nytt. Dessutom upplevde flera att priserna var för höga, särskilt med tanke på den upplevda bristen på professionalism och de extra kostnader som uppstod på grund av felaktiga bedömningar. Trots detta fanns det en minoritet av kunder som var nöjda med servicen och personalens kunnighet, och som upplevde ett trevligt och hjälpsamt bemötande.

Ämnen som oftast nämns

Service

Kunder hade tvetydiga upplevelser med service. Vissa recensenter uttrycker stor missnöje, rapporterar att... Se mer

Staff

Kunder delar negativa åsikter om personalen. Många recensenter rapporterar otrevliga och inkompetenta... Se mer

Product

Recensenter nämner tvetydig feedback om produkten. Vissa kunder rapporterar att besiktningstekniker... Se mer

Quality

Konsumenter uttrycker missnöje med kvaliteten på besiktningarna. Många rapporterar att nya fel hittas vid... Se mer

Price

Användare beskriver negativa interaktioner med prissättningen. Många konsumenter upplever att företaget... Se mer

Omdömen som formar denna sammanfattning

Besiktade bilen i Västerås tunbytorp. Vet inte om " teknikern" var okunnig eller bara allmänt ville förstöra bilen, skrapade på broms ledningen som en idiot för att gräva fram nån form av ytrost som... Se mer

Vill varna andra kommande kunder. Lämnade in min bil mannen som besiktade gasade på i 5-10 min resulterade i spräckt vattenslang och olje, han total förstörde min bil. Man räknar ju inte med att läm... Se mer

Måndag den 1 december -25 (på sen-eftermiddagen) stod en kvinna i kassan som var EXTREMT OTREVLIG!!! Hon var iskall i sitt bemötande och kort i tonen. En sådan person som jobbar på Bilprovningen i M... Se mer

En bilbesiktning tar ca 20-25 min och kostar mellan 519-679 beror på om man har rabattkod då går de igenom många punkter i bilen, det är skäligt. Men får man en tvåa eller ombesiktning och i mitt f... Se mer

1. Bilservice
  2. Bilreparation
  3. Bilbesiktning

Informationen kommer från olika externa källor

På Bilprovningen jobbar vi för din trafiksäkerhet. Dags att besikta ditt fordon? Här kan du enkelt boka en tid. Vi ses!

1,6

Mycket dålig

TrustScore 1.5 av 5

Fick efterkontroll efter efterkontroll…

Fick efterkontroll efter efterkontroll på handbromsen. Efter jag lämnat in bilen två gånger (och sammanlagt bytt handbromsvajer, bromsok, klossar, skivor och däck), fick jag tillslut godkänt... Men såklart var det bara på "gränsen" enligt besiktningsmannen.

Litar överlag väldigt lite på alla inom denna bransch, men här finns väl ingen vinning med att ljuga (eller?) Men går ändå ifrån med känslan av att jag inte kan lita på detta. Hans korta attityd hjälpte inte heller situationen.

Hade även varit givande om man fick något förslag på eventuell åtgärd, för känns som allt är bytt som går byta.

Nu vågar jag ju inte ta mig dit igen nästa år, får testa en annan och se vad deras värden visar.

13 januari 2025

Undvik detta bedrägeriföretag

Parkeringsbromsen hade otillräcklig kraft. Har varit på verkstad två gånger och allt ser bra ut. Går inte att strama åt mer. Får fortfarande inte godkänt. Strålkastare var för låg första gången, nästa gång var den för hög.

Upptäckte för sent att detta system går ut på att hitta meningslösa fel, så att man sedan ska betala för att "släcka 2:or" hos en ackrediterad verkstad.

11 december 2024

besiktade min bil hos bilprovningen i…

besiktade min bil hos bilprovningen i alingsås , möttes av en sur besiktningsman , han verkligen kämpade för att hitta fel på min bil ,slog att antal slag med hammaren , o sa att min bil var underkänd , bilen var godkänd i förra året kan tillägga att bilen endast har gått c,a 8000 mil

5 december 2024

Bilprovningen i kungenskurva är ett…

Bilprovningen i kungenskurva är ett skämt! Har tid 13:20, framme 13:00 då jag säger att jag har tid om 20 min och får bekräftelse av personalen att sitta ner o vänta. 13:35 går jag fram och påminner om att jag hade tid. Då säger de nej men du har inte registrerat att du kommit, därav får jag ingen besiktning gjort! Förklarar att jag inte visste om det eftersom det är första gången jag besiktar, men vet att jag har tid, och har ändå hört av mig när jag kommer in. Hon påpekar att hon inte har tid ändå. SÄMSTA BEMÖTANDET!

1 november 2024

Bilprovningen i Växjö hade mycket…

Bilprovningen i Växjö hade mycket trevlig personal och de gör sitt jobb väl. Tråkigt att få ombesiktning men så blev det och vid drop-in tog det bara 5 min innan det var min tur och ombesiktningen tog lika lång tid. Kan bara säga trevlig personal och snabb och bra service.

31 oktober 2024

Slog hål i lack och plåt

Hade börjat rosta lite i bakre plåten mellan dörr och underbalken. Lacken var fortfarande kvar så det hade precis börjat småbubbla i lacken. Fick 2:a på rostig balk, kom hem och försökte hitta någon rostig balk men efter jag letat efter rostig balk så såg jag 4 färska hål i plåten gjort med spetsig slägga i storlek ca 1x1 cm. Några märken bredvid där besiktningsmannen inte lyckats ta sig igenom men lacken var bortslagen, ca 5x5 mm kala fläckat utan lack. Där hålen som blev var inte plåten i nyskick men men plåten var ok nog att hålla all lack på plats och det fanns tunn men metall färgad plåt. Gick inte att stoppa in fingret och dra väck mer plåt då den var tjock nog att hålla ihop men inte dom hårda slagen med spetsig slägga. Och där han inte kom igenom med släggan är lacken förstörd. Har besiktigat mina bilar och motorcyklar hos bilprovningen sedan 1994 men nu var det sista gången. Har dom inte högre anställningskrav så får dom inte nöjda kunder.

11 oktober 2024

Gå ALDRIG till bilprovningen i…

Gå ALDRIG till bilprovningen i Landvetter!!! Fruktansvärt dåligt bemötande, dryg okunnig personal som kommer på nya saker varje gång så de ska tjäna massor av pengar på en! 359 spänn när de kollar på bilen i en minut är skandalöst!!! Är så MISSNÖJD!! Riktigt uruselt!!!

30 september 2024

Otrevlig, oärlig personal i Södertälje

Mycket otrevlig personal i Södertälje, En ring som behövde bytas på båtsläpet, frågade om jag kunde komma på drop in för efterkontroll, Svaret jag fick är att drop in finns i mån av tid trots att det är efterkontroll. Längst ner på protokollet så står det att provning kan ske på en verkstad, inget han talade om på bilprovningen trots att jag sa att behöver ha tid så snart som möjligt för att kunna ta upp båten. efterkontrollen handlade om att endast kontrollera att ringen är på plats, Svar: Du får boka. Såg ut som att han tröttnat på sitt jobb. Åkte till Opus i Sätra som tog emot mig på en gång, 5 minuter tog det, fick det dessutom för halva priset för att det var så enkel grej. Gå till privata aktörer, mycket bättre och dessutom mycket billigare.

27 september 2024

Kompetens?

Bilprovningen Markaryd.
Skiftande kompetens. V70 -01 vänsterstyrd. Såldes med drag som har upphängningsplåt för bakre ljuddämpare med hål för både vä- och hö-styrd bil. Klagade på rost på upphängning för hö-styrd bil. Klagade på spricka i slangen till tanken trots att ingen spricka finns, (det var inte det som gett 2a tidigare, säkrat med liten slangklämma). Även bla rost på någon del utan betydelse. 2a på dragbalk tidigare men ingen anmärkning nu, kanske för att draget omregistrerades till cykelhållare, liggande M10 mutter fastsvetsad på dragkulans topp.
Bilen godkänd.

27 augusti 2024

Aldrig mer

Var på efterkontroll då de hade en lämplig tid, fick påbackning med mera fel enligt dem trots att den var godkänd på en annan besiktningsbolag.. Aldrig mer bilprovningen.se

15 augusti 2023

Serviceminded. Nope.

Var i Varberg idag 5/8 för en efterkontroll. Drop in.
Dom hade inte tid. Åkte till Carspect där be"manningen" var en ensam tjej.
Hon hade tid för mig trots fullt upp.
Tummen upp för henne.👍

5 augusti 2024

Otroligt dålig hemsida när det gäller…

Otroligt dålig hemsida när det gäller något annat än att boka tid. Jag skulle avboka min tid 2 timmar innan, det var helt omöjligt. Försökte därefter ringa. Det var tio före mig i kön. Valde att bli uppring och fick vänta i över 60 min. Helt otroligt att 10 samtal kan ta så lång tid.

5 juli 2024

Bilprovningen kryptongatan 9 Mölndal

Bilprovningen kryptongatan 9 Mölndal. Hade bokad tid igår 07.00 låst när man kommer dit 07.20 hittar jag personal på ett kontor inne i byggnaden efter att ha gått in igenom en sidodörr. Inga tekniker på plats så behöver vänta 20-30 min till så får boka om till idag. Är där med bokad tid 07.40 inga människor i sikte och det går inte checka in, hittar en snubbe som sitter inne på kontoret och snackar i telefon han blir sur för att jag gick in och vägrar besiktiga min bil för att han är ensam och dom har dubbelbokat. Otrevligt bemötande och galet oseriösa. 2 timmar av min arbetstid åt helvet på det. Undvik!

18 juni 2024

Kom försent och fick betala utan besiktning

Kom försent p.g.a. trafikköer mitt på dagen! Fick ett otrevligt bemötande att tiden tyvärr var passerad, de hänvisade att jag var tvungen att boka en ny tid på nätet och komma tillbaka en annan dag! Inga pengar tillbaka! Otrevlig bemötande och dålig kundservice, hade kunnat vänta på en ledig drop-in tid eller komma tillbaka senare på dagen, men det gick inte!!? Kommer aldrig mer boka besiktning på Bilprovningen!!

11 juni 2024

Är det här ditt företag?

Skapa ett konto gratis