PROFIL - Kenneths

Omdömen (24)

ILVA

De fik reddet den

Jeg skulle hjælpe nogle venner med at samle en flexa seng som de havde bestilt, men efter at havde samlet det meste fandt vi desværre ud af at selve senge delen var blevet solgt forkert 190cm istedet for 200cm, øv øv øv, men kontaktede kundeservice og forklaret problemet... Og bom :-)
Senere på dagen kom den rigtig størrelse....
Det er selvfølgelig ærgeligt at den forkerte størrelse var blevet bestilt, men når der nu sker en fejl så er det altså dejligt at det går så hurtigt med at få den rettet.

Tak til den unge mand i kundeservice, som fik klaret det.

Statoil

Service??? fair nok hvis der er udsolgt men snak venligst pænt

Når det var så den berømte dråbe i glasset.

Har lige været forbi for at købe 4 pølsehorn, men ak og ve der var desværre kun 3 stks tilbage, jeg spørg så hvad jeg kan købe dem til. Får et meget hurtigt svar...20kr! jeg udbryder så desværre, for 3 stks?, JA det var jo ikke hendes skyld at de var udsolgt men der var jo nogen i ovnen, som var færdig om laaaang tid ifølge hende.

Giv mig dog i det mindste muligheden for at vurdere om det er vær at vente eller om muligt vende tilbage senere.

Den Statoil er det eneste som er lokalt for mig her i Vordingborg, men jeg er bare blevet så træt af den manglende service, såsom at hvis man køber en del vare, så skal man selv pakke dem, imens at de betjener andre kunder hen over hovedet på en. Mit cigaret mærke er konstant udsolgt "Benson dual".
Ansatte som ikke kender til jeres facebook tilbud, så man må gå forgæves.

Jeg forventer ikke smil, dans og glade dage når jeg træder ind på den Statoil station, men bare almindelig høflighed.

Som sagt det er bare mange bække små, men har bare fået nok af dårlig service fra den station.

Dog var mine manerer ikke de bedste da jeg gik derfra, var bare blevet så frustreret at jeg faktisk ikke fik sagt tak da jeg fik mine byttepenge.

den 29 januari 2014

Svar från Statoil

Kære Kenneth,

Tak for din henvendelse og beklager, at du har haft nogle kedelige oplevelser. Hos Statoil ønsker vi at give vores kunder en fremragende og kompetent service, hvorfor vi værdsætter, at du har taget dig tid til at gøre opmærksom på dine oplevelser.

Henvendelser som denne er vigtige for os og en af de bedste måder, hvorved vi finde ud af, om vi også lever op til det høje niveau og de mål, som vi ønsker at tilbyde kunderne. Din henvendelse er videresendt til vores områdechef, så vi kan tage en dialog med stationen og sikre, at stationen møder de krav omkring service, som vi gerne vil give vores kunder.

Vi håber naturligvis – også fremover – at kunne byde dig velkommen på en af vores stationer.

Med venlig hilsen
Per Brinch
Statoil Fuel & Retail

Hungry.dk

1 god og 1 dårlig

Første gang jeg bestilte gik det fint, hurtigt og nemt.
2 gang ikke specielt godt, bestilte til klokken 20.15, så jeg kunne nå hjem fra arbejde, men efter at jeg havde trykket bestilling ændrede tiden sig til 19.59??? så måtte bede kæresten om at gå ned og hæve penge, da jeg jo ikke kunne nå hjem.

Hungry kørte med en rabatkode kampagne, som jeg tænkte at jeg ville prøve, men næ nej den må man ikke bruge hvis man vælger at betale kontant, kan ikke se hvorfor at man skal betale på forhånd for at få rabat, men ja dårlig erfaring gør at jeg ikke betaler for min mad før at jeg ved at alt er ankommet.

den 29 januari 2014

Svar från Hungry.dk ApS

Hej Kenneth

Tak for din anmeldelse.
Jeg kan desværre ikke se din ordre, så jeg ved ikke om systemet har ændret tiden. Det burde dog ikke ske, så du må meget gerne sende dit ordrenummer til ma@hungry.dk, så undersøger jeg sagen.

Grunden til at der skal bruges betalingskort når man anvender en rabatkode, er at rabatten oftest betales af Hungry, og gælder på hele siden. Derfor er betalingen også nødt til at gå til os, så restauranterne ikke giver en kontantrabat, som de ikke har sagt ja til.

Med venlig hilsen
Morten, Hungry.dk

Sofakompagniet

anmeldelse af servicen indtil videre, sofa er "desværre" bestilt

Ja sofa kompagniet laver desværre den eneste sofa som både fruen og jeg kunne blive enige om at kunne lide. Også derfor at vi har bestilt hos dem.
Men jeg har aldrig mødt så dårlig service før fra et internet firma.
Man kan ikke ringe til dem, al kontakt er via e-mail, det er som sådan også ok, hvis de faktisk gad at svare på de spørgsmål man stilte.
Og de svar man får tilbage, efterlader en med en følelse af at man faktisk forstyrre/irritere dem.
Ikke en "velkomst" man håber på når man nu overvejer at købe sofaer hos dem.

Hvis man vælger at tage til deres "prøverum" så husk varmt tøj, deres prøverum er simpelthen en åben del af deres lager, hvor på +siden ja så kan man se og prøve deres sofaer, men ikke specielt fornuftigt at prøve sofaer iført vintertøj.
Damen som der er ansat i prøverummet er utrolig sød og hjælpsom, men man skal havde lavet grund arbejdet hjemmefra. For hun er der kun til at udlevere stofprøver.

Så indtil videre kan jeg overhovedet ikke anbefale sofakompagniet, og var det ikke fordi vi havde besluttet os, så havde jeg ikke handlet hos dem.
Fruen valgte dog først at vise deres svar emails efter at vi havde bestilt.

Gasshop

hurtigt og billigt

Det gik utrolig hurtigt, var utrolig billigt i forhold til mange andre steder.

Eneste lille minus var at de 10 GRATIS patroner jeg fik med, kom i en kasse med en halvnøgen dame på og var beskrevet som Erotica cream.
Ikke så heldigt når det nu er en julegave til min mor :-)
Men igen de var gratis, så har ikke lade det tælle ned i antallet af stjerner

Elgiganten.dk

Sælgerne laver deres egne returrets regler

Opdatering!!!!!
Hurtig respons og god service fra kundeservice og den pågældende butik gør at jeg har ændret min anmeldelse til 4 stjerner :-)
Var for nylig i elgiganten og købe en bærbar computer som skulle bruges til en julegave.
Ankommer i butikken og ser at den står i udstillingen prissat til en normal pris på 2999kr (ingen tilbuds skilte)

Får fat i sælger og siger at det er den jeg gerne vil købe. Han slår den op og ser at der kun er udstillings modellen tilbage. Når men skidt pyt det er jo den jeg vil købe.
Da han så slår den ind får jeg at vide at jeg "sparer" 1000kr da den jo normalt koster 3999kr ??? ja det er måske jeres oprindelige salgspris, men når den nu er mærket op uden tilbuds pris til 2999kr .... Så har jeg jo ikke sparet noget, da i selv har valgt at ændre normal prisen.
Ydermere får jeg 700kr i klargørings rabat.... WTF Det var dog en hamper pris for at lave en system restore. Så nej ikke noget jeg får gratis, da jeg 1. kunne havde klaret det selv og 2. selvfølgelig ville jeg da ikke betale 700kr ekstra for en udstillingsmodel.
Jeg gøre det meget klart over for sælgeren at dette er en julegave, så spørg ind til hvordan jeg står hvis den skal returneres. Elgigantens regler siger jo ingen returret på udstillingsmodeller.
Sælgeren svarer dertil, ingen problemer du hiver bare fat i mig hvis den skal returneres.....Ikke noget jeg kunne få på skrift....hmm

Så jeg er nu afhængig af at sælgeren arbejder der efter jul og at jeg kender hans bemandings plan, hvis den skal returneres.
prikken over det berømte i, er at jeg har gjort det meget klart at dette er en julegave.

Men kassen er simpelthen overklistret med klargørings mærkater, tape og min faktura. Ikke noget der ser pokkers godt ud på en julegave. Sikkert standard procedure, men ikke på nogle måde fedt at jeg skal lege Jørgen Clevin for at få det af.

Så jeg har fået en computer til samme pris som alle andre, bortset fra at min har været brugt, en kasse som ligner et overdekoreret juletræ og en sælger som lover mere end Elgiganten kan holde ifølge deres regler.

den 14 december 2013

Svar från Elgiganten A/S

Kære Kenneth

Tak for din henvendelse

Jeg er virkelig ked af hvis du har haft en dårlig oplevelse med at handle julegaver i et af vores varehuse.
Det er naturligvis ikke meningen at vores sælgere skal lave deres egne returretsregler som skal afhænge af at du kan få fat i lige netop den pågældende person hvis varen skal returneres.
Det ville glæde mig hvis du kunne fremsende dit kontant/faktura nummer der starter med 30xx til trustpilot@cc.giganten.dk så kan vi tage sagen videre til rette afdeling.

Jeg ser frem til at høre fra dig og ønsker dig en rigtig god weekend.

Mvh Christina H
Elgigantens Kundecenter

Netflix

indholdet er godt

Udvalg er yderst fornuftigt, dog ikke helt up to date med nyere serier og film.
Men stadig de 79 kr værd.

Nogle enkelte udfald når vi ser film, stadig ok.

Men det der er yderst frustrerende er at min "gamle" Sony bravia fra 2011 er for gammelt til at de har lavet en app som virker...
Og mit dertil tilhørende surround/bluray afspiller virker jo så heller ikke da det er fra 2011.

Da jeg ringer til Netflixs kundeservice for at høre om der er en måde at omgå dette eller om der er en app på vej, får jeg en sludder for en sladder om at det bliver der vistnok/måske arbejdet på...
Damen jeg snakker med, siger så at hun vil registrere at det mangler til lige præcist mit fjernsyn, da de så kan følge hvilken typer fjernsyn der er stor efterspørgsel på.
Lidt sjovt da den eneste information, jeg har givet hende er at det er et Sony bravia fra 2011...
Men ok det kan jo være at Sony kun lavede et fjernsyn i 2011.... :-)

fakta A/S

hvis man brokker sig, så reagerer de.... rigtig god kundeservice

Havde haft nogle enkelte dårlige episoder i min lokale fakta, så valgte at kontakte dem direkte, i stedet for at brokke mig her på Trustpilot ;-) hint hint.
Jeg har nu haft en yderst fornuftig samtale med en distrikt chef fra fakta, hvor vi fik snakket lidt frem og tilbage om diverse problemer og udfordringer.
En samtale som gør at når jeg skal handle senere i dag, så bliver jeg det i min lokale fakta :-)

Trustpilot

de er gode indtil at kundeservice bliver involveret.

Har altid været stor fan af Trustpilot, men deres kundeservice har vist for meget om ørene.
Lagde en anmeldelse op hvor jeg gav 4 ud af 5 stjerne, men havde åbentbart brugt et upassende sprog.
Fint fint, så jeg ændrede det med det samme og troede at alt var fint....
Men Ak nej, en medarbejder havde ved en fejl arkiveret min anmeldelse, i stedet for at ligge den tilbage, OK menneskelige fejl sker jo, så fik at vide at der ville gå 24 timer, så ville den være oppe igen.
Det skete dog ikke, og har også prøvet at kontakte dem, men stadig ingen respons.

den 1 augusti 2013

Svar från trustpilot.dk

Hej Kenneth

Tak for din anmeldelse.

Jeg er ked af at høre, at du har haft en dårlig oplevelse med Trustpilot, som jeg kun kan beklage.

Jeg kan dog se, at din anmeldelse er kommet tilbage på Trustpilot. Tak for din hjælp og forståelse for vores retningslinjer.

Mvh
Kasper
Trustpilot

Scanway/Tyrkiet Eksperten

Det gik skam fint

Alt gik fint, nem betaling, modtog alt pr. email med det samme.
Danske guide`s tog imod i lufthavnen, behagelig bustur til Side hvor vi skulle bo.

Ja alt i alt fint, eneste minus var flyselskabet der blev brugt Onurair, gamle dårlige, kedelige og ubehagelige fly og dårlig benplads hvis man er over 180cm. (deraf den manglende sidste stjerne)

Men ellers ja dejlig ferie. :-)

Ivan Olling Hansen tyckte detta omdöme var användbart

Bilka

butik og kundeservice fungere

Besøgte Bilka næstved igår aftes, og havde lidt spørgsmål angående deres Weber grille, personen i kundeservice vidste ikke så meget om dem, men han gjorde alt for at jeg kunne få de svar jeg skulle bruge og var bare generelt utrolig hjælpsom.

idag ringede jeg til deres kundeservice, hvor en automatisk stemme meget misvisende sagde at der var lang ventetid på telefonerne....
30 sekunders ventetid er ellers yderst overkommerligt :-)
Eftern min lange ventetid på 30 sekunder ;-) fik jeg fat i en utrolig behagelig pige/kvinde som med det samme kunne hjælpe mig med de spørgsmål jeg havde.

Så alt i alt, yderst positive oplevelser.

den 13 maj 2013

Svar från Bilka.dk

Hej Kenneth

Jeg er meget glad for at høre om dine positive oplevelser.

Jeg håber at du fik købt din grill og at du er tilfreds med den, så du er parat til sommeren (vi må håbe den snart kommer!)

Rigtig god dag :)

Mvh
Mia
Bilka.dk

Edel-Optics

De reddede den op på 4 stjerner

Opdatering, med god kundeservice og mine fede solbriller, har jeg ændret det til 4 stjerner.
Dejligt at efter min "klage" at de tog sig til til at ringe til mig for at forklare situationen
Dog med et ønske om en smule bedre information når en vare en disponible, lidt svært at gætte sig frem til at det er i Italien og ikke i Tyskland at den er disponible.

den 17 april 2013

Svar från Edeloptics GmbH

Hej Kenneth!
At varen er disponibel refererer til status i Italien hos manufaktören. Vores leveransetider er estimerede da vi er helt avhängige av manufaktören om det ikke er direkte lagrende her i Hamburg.
Mvh Edel-Optics-Team

Stofa

3+ forsvandt

Efter at jeg flyttede ind hos kæresten, fik vi et brev om prisstigninger.... pwh alt for dyrt og da mellempakken blandt andet havde 3+ tænkte vi at at det nok var bedst at gå en pakke ned, selvom at man skulle betale 500kr. for hvad der tager 30 sekunder at ændre på. (selvfølgelig er der tekniker løn/kørsel osv.) men stadig utrolig dyrt.
Kæresten fik desværre smidt brevet væk, men hun er sikker på at der stod i brevet at pga pris stigninger, kunne man skifte gratis. Men ok hun kunne selvfølgelig havde misforstået det.

Vi havde oprindeligt fået at vide at det ville ske omkring 01/01-13, men skete dog først den 01/02-13, og vi blev meget overrasket over at den 5 mest sete kanal i Danmark åbentbart ikke er populær nok til mellempakken.

En ekstra sjov detalje er at mit Sony tv, ikke får signal nok, så hvis mit surround er slået til, så mister jeg halvdelen af kanalerne, pga dårligt signal.
Sjovt nok ikke et problem jeg havde, da jeg var kunde hos yousee.

den 6 februari 2013

Svar från www.stofa.dk

Hej Kenneth, tak for din anmeldelse, da du ikke har påført et kundenummer kan jeg ikke se hvilken antenneforening du hører under, og har derfor svært ved at kommentere på pakke indholdet. Kan dog sige at generelt bliver der selvfølgelig forsøgt at finde en fornuftig balance mellem kanalerne og priser, som oftest er det også de populæreste kanaler som kanaludbyderne tager flest penge for, så for at undgå at mellempakken bliver alt for dyr, bliver nogle af kanalerne flyttet til den store pakke.

Du kan på vores hjemmeside finde råd og tips til at få et bedre signal:
http://www.stofa.dk/signal

Mvh Lasse

TV 2 Play

Professionelle ansatte?????

Jeg har for nylig haft æren af at afvise en af deres journalister i en reklamations behandling, da det var almindelig slidtage og ikke en defekt.

Det tog han mildt sagt ikke så pænt, da han responderede ved at sige at han var fra tv2 og at han ville sørger for at vi kom på forsiden.
Gad vide om det er for god service, eller fordi man kender købeloven :-)

Rejsekort

Rejseflop

Nu har jeg været den ulykkelige ejer af et rejsekort i cirka 14 dagen. Sikke en omgang l...

Har oplevet at den ikke kan finde ud af hvor jeg har rejst, til trods for at jeg har stemplet ind og ud hvor jeg skulle.

Optankning af kortet kan ikke anbefales via nettet, for det første tager det åbentbart op til 24 timer før det bliver registreret og for det andet er det stadig ikke sikkert at det bliver registreret.

Jeg venter stadig på mine 100kr som er blevet trukket fra min konto.
Vi er i 2012 og så har man et system hvor man skal vente i 24 timer før pengene er på rejsekortet, ikke videre praktisk hvis man ikke er i nærheden af en togstation og gerne vil tage bussen.

Og nej jeg begynder ikke på automatisk optankning før at jeg får mine 100kr og at den kan finde ud af hvor jeg har stemplet ind og ud.

Annette Valstrøm tyckte detta omdöme var användbart

cykelexperten.dk A/S

Super cykel

Fik købt mig en dejlig Avenue cykel. God, hurtig og effektiv betjening.

Den manglende femte stjerne er kun fordi at butikken til trods for de mange ansatte, havde utrolig travlt. Så betjeningen gik lidt for hurtigt. Så man nåede ikke helt at kunne gå i dybere detaljer.

Trendystickers

Vil nok ikke bruge dem igen...

Bestilte en retro vægskabelon med maling og pensler...
At Trendystickers benytter sig af postdanmark, tjaa ikke den bedste oplevelse... Trendystickers var hurtig til at afsende, postdanmark gad bare ikke at levere. Man kunne sige at det ikke var deres skyld, men da det var eneste leveringsform så jo.
Skabelon kunne ikke sidde ordentligt fast på min væg, så utrolig svær at arbejde med.
Der var ikke nok maling med, så har lidt huller jeg selv måtte lappe. Og mht til den pensel og svamp der var med, sikke noget billigt L... øv hvor ville jeg havde ønsket at jeg ikke havde brugt det.... Den eneste grund til at jeg ikke har malet min væg hvid igen, er pga prisen jeg gav for det....

den 29 maj 2012

Svar från www.trendystickers.dk

Hej Kenneth,

Vi er kede af du havde en så uheldig oplevelse. Ja, PostDanmark kan vi desværre ikke gøre så meget ved, men ud fra Track & Trace oplysningerne så fremgår det at PostDanmark forsøgte at levere pakken på din adresse 2 dage efter din bestilling - men der har du ikke været hjemme. Her er den fulde udskrift fra PostDanmark:

9. februar 2012 23:24 Ankommet til 704 Københavns Pakkecenter
10. februar 2012 13:42 Sat til eftermiddags/aftenomdeling
10. februar 2012 17:49 Forsøgt leveret. Afhent senere på 2652 Hvidovre Posthus
11. februar 2012 09:19 Ankommet til postfilial 2652 Hvidovre Posthus
11. februar 2012 12:50 Fors. er afhentet på postfilial 2652 Hvidovre Posthus

Mht. til selve skabelonen, så burde du blot have kontaktet os med det samme du havde problemer og vi kunne have fundet ud af det sammen. Det kan ske at vores wallstickers og skabeloner ikke egner sig til visse vægoverflader, og det var højst sandsynligvis dette som var problemet i dit tilfælde.

Mht. kvaliteten af de værktøjer vi sender med vores skabeloner, så er de absolut funktionelle og vi kan ikke helt se hvordan vi kan højne kvaliteten på disse. En svamp er en svamp og den pensel vi sender ud egner sig fint til formålet.

Mht. malingen så kan det være at din væg suger meget og at det er derfor der ikke var helt nok til din skabelon. Den mængde vi sender ud skal helst kunne række til 1x1 meter, så det undrer os meget at der ikke var nok maling. Igen, her skulle du blot have kontaktet os og vi er sikre på at vi kunne have fundet en løsning på dette mindre problem.

Vi håber at andre kunder der støder ind i lignende småproblemer tager fat om sagen med det samme og kontakter os.

Postdanmark

Endnu en pakke de ikke gad at levere

Det har så lykkedes mig at spilde hele min eftermiddag og aften ved at vente på en pakke som aldrig dukkede op. Havde dog på min Track and Trace set at de havde forsøgt levering klokken 17.49, pudsigt for jeg var hjemme. Så løb ned og tjekkede postkassen og nej ingen seddel fra postdanmark.
Jeg ringede til dem og fik at vide at det nok var en registrerings fejl og at de sikkert ville levere inden klokken 21.00, nej det gjorde de selvfølgelig ikke, så jeg måtte ringe igen.
Nu skal jeg selv ned og hente min pakke. Der er ikke langt og jeg er ikke gammel, så jeg overlever nok, Men at spilde en hel aften og at en postdanmark ansat ikke har gidet at gøre sit job, ja det pi...r mig sku af....

Adam tyckte detta omdöme var användbart

CarpetVista.dk

Super lækkert

Super hurtig levering, Bestilte Tirsdag og fik det Onsdag, det kan vist ikke gøres hurtigere.
Tæppet er super lækker kvalitet og til en meget fornuftig pris, så handler gerne med Carpetvista igen.

Roverkob

Verdens bedste leverings service

Bestilte klokken 00.30 18L maling fra røverkøbs hjemmeside. Da jeg kom hjem idag klokken 17.00 stod det foran min hoveddør. Noget jeg selv bad om via deres hjemmeside. Men aldrig i mit liv har jeg oplevet så hurtig en levering.
Fik også fuld opdatering via email og sms, så alt var perfekt.
Det eneste minus var at man ikke kunne vælge farver via deres hjemmeside, man kunne kun bestille hvid farve....
Og forresten så var der også gratis levering...
Top service.

Almbolighandel

profesionelt og nemt

Har for første gang købt en lejlighed (har haft lejet de sidste 13 år)
Og må indrømme at jeg var lidt nervøs for at gå igang med sådan et projekt, men efter at have taget henvendelse til almbolighandel.dk blev al min frygt gjort til skamme. Sælgeren fik hurtigt en god forståelse for hvad jeg ønskede, så det var nemt at finde en lækker lejlighed, som der var til at betale.
Ydermere fordi jeg lige er vendt hjem fra 5,5 år i udlandet, var det lidt svært at finde en bank, men selv det hjalp han med.
Så jeg kan stærkt anbefale http://www.almbolighandel.dk/.

Plakatforretningen

Nemt og hurtigt

Det eneste der mangler for at de kan få den sidste stjerne, er at man får et track & trace nummer og lidt billigere leveringsomkostninger.
Ville ellers gerne have købt rammer fra dem, men kan desværre få dem billigere andre steder pga leveringsomkostninger.

Men leveringstid og produktkvalitet er til 5 stjerner.

TDC A/S

kanon kundeservice, dårligt bredbånd

Jeg har nu haft tdc i cirka 2 uger og er utrolig imponeret over deres kundeservice og tekniker afdeling. Der ville jeg med glæde give 5 stjerner, men deres produkt er mildt sagt ikke særlig godt. Jeg har bestilt 20/2 mbit bredbånd, men har p.t. kun 10/1 og sådan har det været fra dag 1. Har dog en tekniker som kommer imorgen og kigger på det. Mit TDC play virker ikke, har aldrig virket og ingen kan svare om det nogensinde vil virke.

Opdatering, både internet og play virker nu, utrolig god service.

den 17 oktober 2011

Svar från TDC A/S

Hej Kenneth

Det er jo dejligt at læse sådan en fin anmeldelse, med ros til både tekniker og kundeservice.
Jeg kan forstå du har fået hastighed og TDC Play til at virke igen? Ellers er du velkommen til at sende mig en mail på thomaswandahl(snabel-a)tdc.dk.

Med venlig hilsen

Thomas Wandahl
Kundeservicechef

Oister

Næsten helt tilfreds

Jeg er "desværre" ejer af en blackberry telefon som jeg er meget glad for, men oister understøtte desværre ikke blackberry, kun TDC og 3 mobil har den dataplan, jeg er ellers godt tilfreds og det er absolut det eneste problem jeg har haft med oister.

PROFIL - Kenneths

profil bild av Kenneth
Kenneth
Recensent
Man, 1980
Næstved, Danmark

Profiltext