PROFIL - Bjarnes

Omdömen (7)

GLS Denmark

Perfekt

Det kørte bare. Ingen problemer fra leverandør til pakkeshop.
Kunne følge pakken hele vejen.
Bare super.

123Hvidevarer.dk

Super Forretning

Ringede ang. en maskine om torsdagen. Den havde jeg om fredagen, på trods af den ikke var i forretningen. Den blev bestilt hos producenten under samtalen, så det kunne slet ikke være bedre.

Kan varmt anbefale andre at bruge 123Hvidevarer.

Friluftsland

Holder hvad de lover.

Havde produktet 2 dage efter leveringen, hvilket friluftsland også lovede. Det var bare perfekt, da man kan være hjemme ved leveringen og ikke skal på posthuset efterfølgende.

Supershop.

www.computersalg.dk

Holder mere end de lover!

De produkter jeg havde købt var sat til levering om torsdagen, de kom allerede om onsdagen.

Super, Computersalg kan varmt anbefales.

Befro

Super, Perfekt

Jeg bestilte et batteri mit kamera den ene dag. Jeg havde det dagen efter. Det var bare så perfekt. Det kan varmt anbefales at handle hos Befo.dk.

Venlig Hilsen
BB
Amager

avXperten.dk

Quick Service

Bestilte en F-Cennector U-adapter den ene dag, havde den dagen efter. Simpelt hen bare perfekt. Kan varmt anbefale at handle hos avXperten.

Venlig Hilsen
BB
Amager

Billigstoevsuger

Kunne være meget bedre

Jeg måtte, en uge efter bestillingen, spørge om hvor varerne blev af. Først da blev varerne sendt.
Jeg havde endvidere krydset feltet "Må stilles" af, med angivelse af, man måtte stille pakken 3 etager længere nede i samme opgang. Dette skete ikke. I stedet stod den foran min egen dør.
Der skal her indskydes at jeg pt. er på ferie og kun en tilfældighed gjorde at pakken blev opdaget.
Det fremgik i øvrigt af ordrebekræftigelsen, at man ville levere den på flexadressen.

den 26 april 2011

Svar från billigstøvsuger.dk

Hej Bjarne
Vi har fundet din ordre frem og vi er meget kede af, at du har oplevet vores ekspedition af din ordre som forsinket. Vi modtager ordren d.12/4 kl. 16.12(efter lukketid) og derfor påbegyndes behandling først d.13/4. 2 af de 3 bestilte varenumre var der 2-3 dages leveringstid på (fremgår af vores hjemmeside). Dvs. at de varer der ikke er på vores lager er blevet bestilt hos Nilfisk Alto d.13/4. Disse varer ankommer 1 dag forsinket på vores lager d.18/4 og ordren pakkes herefter.
Da du ringer mandag var varerne pakket og klar til afsendelse. Dette var ikke påvirket at dit opkald.
Det fremgår også af vores hjemmeside, at når vi skriver 2-3 dages leveringstid, så menes der hverdage, da vi ikke sender eller modtager varer i weekenden.

Mht. til flexlevering " må stilles" der beklager vi, at vi ikke har været opmærksom på den tekst hvor det fremgår at den må stilles på en anden adresse og efterfølgende ikke har fået rettet dette manuelt.
I dit tilfælde har du benyttet flexleveringsfeltet til at skrive en alternativ leveringsadresse hvilket er en fejl. Hvis man ønsker levering til en anden adresse (som i dit tilfælde), skal man benytte det alternative leveringsfelt. Flexleveringsfeltet er KUN til at skrive HVOR på leveringsadressen ordren må stilles!
Ordrebekræftelsen som du henviser til er en automatisk genereret bekræftelse som kun er en gengivelse af de oplysninger du har tastet.
mvh
Kundeservice

PROFIL - Bjarnes

profil bild av Bjarne
Bjarne
Recensent
Danmark

Profiltext