PROFIL - AR Shahs

Omdömen (6)

YouSee

Bedste teleselskab

Overskuelig, fair priser, god kundeservice + lave regninger :o)
Andre selskaber kan godt tage ved lære af dette selskab. Eneste problem har været mikrosim til iphone 4, hvor jeg fik tilsendt et alm. simkort 2 gange i træk.

BankNordik

Dyr, inkompentente og ligegyldige medarbejdere

Det føles som om banken gør alt for at smide eksisterende kunder væk:

-Man kan ikke kontakte sin rådgiver telefonisk
-Svartiden på forespørgsler er 4 uger! F.eks. en udskrift til nets aftale
-Inkompentente medarbejdere f.eks. [navn] ignorer alle mails
-Netbank koster 500kr. i kvt.
-Alle overtræksrenter er sat op til 23% og indlån er 0,0015
-Alle transaktioner blevet gebyrbelagte
-Netbank er oftest nede og det er svært at genfinde gamle kontonumre

Jeg flytter snarest samtlige virksomsomheder, privatkonti og børneopsparinger mv. til en anden bank hvor jeg har kontaktet en tidligere Amagerbanken medarbejder.

Jan Hansen tyckte detta omdöme var användbart

Surftown.dk

Virkelig dårlig support samt e-mail service

Har ikke haft andet end problemer med at sende nyhedsbreve ud til vores kunder. Har skrevet flere gange til supporten og har fulgt alle de råd de har givet men det hjælper ikke.

Har forsøgt med webmailen og ind i mellem lykkes det men kan ikke få et svar ud af deres support, hvergang er det en ny medarbejder der efter flere dage svarer med et nyt ubrugligt svar.

Hvis man er erhvervsdrivende og skal have sendt vigtige nyhedsmails ud til kunderne, så vil jeg klart anbefale at man vælger en anden udbyder der er mere proffesionel.

Markus Madsen tyckte detta omdöme var användbart

Danske Bank

Elendig bank og inkompetent erhvervsafdeling

Det tager over 3 uger at oprette en erhvervskonto og erhvervsafdelingen på Amager er uprofessionelle. Det koster 600kr. i kvartalet at have en personlig rådgiver og de skal alligevel sende alle dokumenterne ind til hovedafdelingen for godkendelse. Det er for langsomt og dur ikke i hverdagen. Efter næsten 3 ugers tovtrækkeri med oprettelse og underskrifter, opgav jeg Danske Bank og vil råde alle til at holde sig langt væk hvis de ønsker at drive erhvervsvirksomhed.

Emil tyckte detta omdöme var användbart

den 15 september 2011

Svar från Danske Bank

Kære AR Shah
Det lyder som en rigtig dårlig oplevelse. Jeg har snakket med filialdirektør Søren Staufeldt fra Amager Afdeling, som meget gerne vil tale med dig. Du er velkommen til at kontakte ham på 45 12 02 80. Du kan også sende mig en mail på kundehenvendelser@danskebank.dk med dit nummer - så skal jeg sørge for, at Søren Staufeldt ringer dig op.
Venlig hilsen
Pernille Dehn

Proshop

Hurtig og sikker levering

Bestilte min Samsung clx-3185fw printer kl. 15.45 om eftermiddagen og modtog den næste dag kl. 15.00. Det kan ikke blive bedre.

daekonline.dk

God og hurtig service

Købte et par 19" Falken vinterdæk over dækonline, faktisk er det 3. gang at jeg handler her. Dækkene blev leveret til rette tid, kvalitet samt pris. Mere kan man ikke forlange.

PROFIL - AR Shahs

profil bild av AR Shah
AR Shah
Recensent
Man, 1976
Danmark

Profiltext