PROFIL - Jens Hansens

Omdömen (72)

Danishseo

Useriøst firma der markedsfører sig med spam

DanishSEO reklamerer for sig selv ved uopfordrede email henvendelse også kaldet spam.
Udover at det er useriøst i sig selv, så er hjemmesiden amatøragtig og ukøn, hvilket ikke sælger et firma særligt godt, når dette firmas kernekompetence er web :-)

B Wild

Glimrende forretning med outdoorprodukter

B Wild er en glimrende forretning i Indre By med jagt og outdoorprodukter. Navnligt når indehaveren er bag disken modtager man en engageret og venlig betjening.

Forretningen ville have fået 5 stjerner såfremt varesortimentet i butikken var lidt bredere, og ikke så udelukkende et fokus på jagtartikler.

Multiflyt

Udemærket flyttefirma i KBH/Nordsjælland

Jeg har brugt multiflyt efter at have fået dem anbefalet, og de levede fuldud op til hvad jeg var blevet lovet. Jeg har bestemt tænkt mig at bruge dem næste gang det skulle blive aktuelt.

Autocom.dk

En knapt så god oplevelse, som jeg ikke vil anbefale ubetinget.

Den indledende samtale med autocoms mæglere forløb ganske udemærket, og selve auktionen forløb særdeles udemærket og hammerslag var bedre end forventet - men så kom problemerne.

Køberen begyndte lige pludselig at vige fra det aftalte: Køber beser/prøvekører bilen, køber afhenter bilen og ikke mindst at køber betaler bilen ved afhentning.

Alle tre ting var lige pludselig ikke en selvfølge selvom det er kardinalpunkterne når autocom beskriver deres fremgangsmåde.

En vrissen og ubehagelig autocommægler (der tydeligvis ikke gad at bruge tid på en kunde som allerede havde fået hammerslag) måtte forklare mig at denne fremgangsmåde kunne man jo ikke bruge når der stadigvæk var pant i bilen. Dog måtte samme person medgive at der er tinglyst pant i langt størstedelen af auktionens biler.

Alt i alt en positiv oplevelse der blev beskæmmet krafttigt på det mest afgørende tidspunkt i salget - alt sammen kunne undgås hvis autocom havde bedre styr på deres mæglere og ikke mindst de forhandlere der bruger autocom.

Har du en bil hvor der ikke længere er pant i, så kan jeg sagtens anbefale autocom. Såfremt du har pant i bilen, så forvent flere timers telefonopkald hvor du bliver talt grimt til at autocoms mæglere, og hvor du oplever at være en lus mellem to negle, hhv. mellem din bank, autocom og bilkøberen.

den 14 maj 2013

Svar från Autocom A/S

Hej Jens

Tak for din anmeldelse.

Vi vil rigtig gerne kommentere på din anmeldelse, men har pt. desværre ikke mulighed for dette, da det referencenummer du har opgivet ikke stemmer overens med en sælger ved dit navn. Når vi således ikke har mulighed for at finde din sag i vores database, kan vi ikke tilgå loggen der indeholder information omkring dit konkrete salg af bil, hvorfor vi får svært ved at forholde os til de problemer du skildrer.

Kan vi evt. bede dig oplyse katalognummer på bilen eller dit brugernavn hos os, enten ved at du ringer til os på 7020 1661, eller pr. mail kundeservice@autocom.dk ?

På den måde sikrer vi os, at det er den rigtige sag vi behandler og du får samtidig svar i forhold til de uoverensstemmelser du har beskrevet.

Med venlig hilsen

Kundeservice Autocom.dk

Denblaaplanet

Skønt akvarie dog med minusser

Det er et skønt sted, men man bør undgå at komme her i peak-perioder samt inden for daginstitutioners åbningstid!

Akustikken er slem, navnligt når der er 200 børnehavebørn/skolebørn rendende omkring ørene på en. (Jeg har trods alt betalt 160 kr pr. voksen for at komme ind)

Jeg ville kun tage herhen igen, såfremt der blev lavet en "kun for voksne-aften".

Outlet

De har sat priserne i vejret på alt Under Armour

Min klare præference for outlet.dk og min gentagne anbefaling af forretningen er klart forsvundet efter at outlet.dk har sat alle UA priser på basisvarer op med ca. 30%. Priserne er nu på et leje, hvor enhver anden konkurrerende forretning tilbyder samme produkt til samme pris.

Outlet.dk har ikke engang fri fragt på ordrer over 1000 kr!

Jeg er færdig med at anbefale denne forretning, og det er tvivlsomt at jeg vil ligge mine penge her fremover.

--- Opdatering ---
Jeg ville egentligt have bestilt en UA Polo trøje til 300 kr også, men ovenpå prisstigningerne + at man skal betale fragt for ordrer over 1100kr, så blev den valgt fra. Kan det godt svare sig for jer Outlet.dk?

VSL

Amatørfagforening hvor du intet får for pengene

Enhver gul fagforening er bedre end VSL. De svarer ikke på telefonen, og skulle det endelig ske at der bliver svaret på telefonen - så er ham du skal tale med ikke på kontoret.
1100 kr om måneden har sjældent været så spildt som i dette tilfælde.

Falck Danmark

Væn dig til >20 minutters ventetid for at tale med Falck

Hold da op hvor er jeg træt af firmaer der tillader sig at lade deres kunder vente hele eftermiddagen, for at komme igennem til kundeservice.

Desuden er jeg netop gået over til IF Vejhjælp - det har lige godt sparet mig 5-600 kr om året, på akkurat samme vare.

Og Falck - tag og svar på førstnævnte i stedet for at prøve at forklare hvorfor Falck er bedre end konkurrenterne.

--- Update ---
Jeg har lige sendt en email dem dem, hvor jeg får et standard svar tilbage. ,,Du kan forvente svar inden for de næste 3 uger".
Det er simpelthen useriøst!

--- Update 10/12 ---
Falck skal overføre et tilgodehavende på 400 kr til mig. Det har vist sig at være en for stor mundfuld for virksomheden, og jeg har nu gjort dem opmærksom på at hvis det ikke er bragt i orden indenfor en uge, så skifter jeg udbyder. Det er dog utroligt at et firma kan være så uprofessionelt!

Stephen Frank Mortensen tyckte detta omdöme var användbart

den 2 november 2012

Svar från Falck Danmark A/S

Kære Jens Hansen.

Vi har i øjeblikket meget travlt på telefonerne, så jeg kan kun beklage den lange ventetid som det medfører. Vi gør hvad vi kan, for at hjælpe alle hurtigst muligt, det må du ikke være i tvivl om.

Når du benytter linket på vores hjemmeside, som omhandler opsigelse, er det den maximale ventetid, som den oplyser dig. Vi arbejder selvfølgelig på at denne vsvarfrist bliver nedsat. //Aniqa

DX

ekstremt lang leveringstid & når pakker bliver væk, så er standardventetiden 3 mdr på at få dine penge retur

Jeg har handlet ved virksomheden gennem flere år. Og serviceniveauet har alle dage været det samme.

*Pakker bliver væk - og du skal kæmpe en kamp for at få dine penge retur.
*Leveringtiden er som udgangspunkt 4 uger - men kan komme op på 8 uger.
*De fleste produktinstruktioner er på engelsk - (ubehjælpelig dårligt googletranslate-engelsk)

Jeg har nu for 3 gang oplevet at en pakke er blevet væk! De forlænger at man skal vente næsten 3 mdr før de vil modtage en klage om forsvundet pakke. Herefter trækker de den i langdrag før de vil "starte en paypal pengeoverførsel" - hvor man venter ca. 3-4 uger før man får pengene.

Bjørn Jensenoch Iman Alkole tyckte detta omdöme var användbart

SEUF Outdoor

Super service - men forretningen har en meget ringe beliggenhed

Kort leveringstid fra bestilling, og en ombytning gik super smertefrit.
Min eneste anke er at jeg næppe vil købe fra varer fra forretningen, som jeg kan risikere at skulle ombytte eller reklamere over - eftersom forretningen er meget svær at komme til i bil.

-- update januar 2013 --
Så fik jeg lov at opleve en "sagsbehandling" fra Seufs side, som gik helt i hårknude. Jeg får indledningsvis lov til at vente 2 uger, før jeg får lidt respons ved at henvende mig skriftligt hos Seuf. (De svarer ikke på telefoner hvis de kan blive fri).
Langt om længe får man et opkald, hvor vi indgår en aftale, og så tror man at der langt om længe er kommet styr på tingene, selvom jeg selv har skullet gøre en god indsats for at få mine varer.
Men nej, nogle dage efter får jeg halvdelen af min ordre - og ved min efterfølgende henvendelse, så påstår forretningen at jeg har fået de ting jeg har betalt for, selvom faktura og det leverede ikke stemmer overens. Endvidere, får man et spøjst svar om at man ikke har betalt for de ting man ikke har fået leveret, på trods af at jeg har betalt for hele fakturaens indhold.
Hvordan kan det være at jeg både skal arbejde for at få sendt min ordre, og efterfølgende arbejde for at få alle mine varer / eller penge retur?!!
Tak for denne gang Seuf!

Smartsafety

Pas på!! svindelfirma

Under dække af en Falck cykelforsikring narres man til at betale for at få dækket udgifterne til en dyr selvrisiko ved tyveri af cykel. De nævner dog aldrig de utallige ulogiske betingelser, fx at de 1000 kr ens selvrisiko bliver nedsat med, UDELUKKENDE udbetales som afslag i pris på køb af ny cykel, ved udvalgte forhandlere.

Det er rent og skær svigagtig markedsføring.. Sikke noget svindel!

Ilpeccato

Tjerne snigløber dig til at betale for varer du ikke har bestilt

I en meget hæftig indsats for at fremme mersalg, så i stedet for at sælge varene, så bruges der svigagtige metoder til at sælge dyr kildevand i stedet for almindelig postevand. (I øvrigt var rødvinen dyrt købt i forvejen, så i det hele taget er det svineri at også forlange penge for vand til vinen.)

Jeg tager mine forholdsregler, såfremt jeg nogensinde skulle komme tilbage hertil.

WilliamDam.dk

Det tog tre hverdage før de afsendte min ordre

De var den billigste hjemmeside med varen jeg kunne finde. Desværre så tog det dem tre hverdage før de fik afsendt ordren, og yderligere to før GLS fik leveret pakken, så leveringstiden sammenlangt var lidt for lang til min smag.

Endvidere var der et par hakker i bogens omslag, så jeg ikke synes burde have været der, når det nu er en bog til 450 kr.

wupti.com

Langsom behandling og de bruger PostDanmark til levering!

Jeg kom til at vente en uge fra bestilling til levering. Det er bare ikke godt nok anno 2012, meget andet er der vist ikke at sige. Det skal siges at det ikke kun er pestdanmarks skyld, da wupti også selv brugte nogle dage hvor der ikke skete en skid. Efterfølgende kostede pestdanmarks indblanding så også 3-4 dage uden min vare, som jeg har betalt for, for en uge siden stadig uden at være i besiddelse af min vare.

2 stjerner til wupti og 0 stjerner (som sædvanligt) til pestdanmark.

den 11 juni 2012

Svar från wupti.com

Hej Jens

Tak for din anmeldelse. Det lyder umiddelbart som en unormalt lang ventetid. Hvis du sender os en mail med dit ordrenummer til support@wupti.com, følger vi gerne op på forløbet.

Mvh. Thomas, support

Lej Et Lig Biludlejning

Pas på! Du skal arbejde for at få dit depositum retur!

Jeg venter nu på 2½ uge uden at have fået mit depositum retur. Jeg har rykket dem via email, og der har de endnu ikke ulejliget sig med at svare. Det er ikke ok at de venter så længe, og navnlig at de ikke svarer på emails.

Meget dårlig service..

---

Update 10/6
Efter utallige emails og telefonopkald, så er det endelig lykkedes mig at tvinge Lejetlig, til at returnere mit tilgodehavende. Jeg er færdig med det fuskerfirma.

Jonas Buch, Jacob och Thomas Stub Rosser tyckte detta omdöme var användbart

den 1 oktober 2012

Svar från Lej et Lig Biludlejning ApS

Hej Jens

Tak for din anmeldelse af Lej Et Lig.

Jeg er ked af og beklager at du har oplevet så lang en ventetid på at få besvaret dine mails. Jeg vil give dig fuldstændig ret i at det ikke er i orden. Vi bestræber os for at besvare alle mail inden for 24 timer og jeg kan ikke forstå hvorfor din ikke er blevet besvaret tidligere.
Omkring vores depositum politik har vi udover at skrive det på vores hjemmeside og lejekontrakt valgt at sende oplysningerne i bekræftelsesmailen så kunder er opmærksomme på hvordan vi behandler depositum ved afhentning af bilen.

Jeg håber alligevel at vi ser dig igen når du skal bruge en billig lejebil.

Med venlig hilsen.
Nicky - Lej Et Lig

Spotify

Meget besværligt at betale hos Spotify

Det tog mig over en halv time at kunne opgradere til Unlimited pakken, pga flere fejl i deres hjemmeside.

Først stødte jeg på en hvad der viste sig at være en kendt fejl, hvilket gør at facebook credentialsne (som DE kræver at man bruger) ikke kan modtages af Spotify siden. Dette gør at man får en dum "forkert password" fejl, selvom at man har trykket det rigtige password.

Det er jo mildest talt pinligt, at den fejl er rapporteret flere måneder forinden, og stadigvæk ikke rettet!

Endvidere skulle jeg rende på endnu et problem, før at deres hjemmeside opdagede at jeg havde indtastet mine dankort info, således at jeg kunne bestille ovennævnte pakke.

Så ikke nok med at jeg gav tilsagn om at de måtte 49 kr pr mdr. af mig indtil jeg stopper abbonnementet - så skulle jeg også spilde 45 af minutter af min tid denne morgen.

Stram op Spotify, det er pinligt!

Mortificare tyckte detta omdöme var användbart

Westsecurity

Brug westsecurity som fysisk forretning i stedet for webshop

Jeg har handlet massere af gange hos westsecurity / Strathesecurity. De har et stort udvalg, og fx alle deres "Uncle Mike" ting bliver solgt billigere end hos konkurrenten VagtShop på Jagtvej.

Ulempen ved forretningen er at de ikke lagerfører alt, og de sender heller ikke nødvendigvis samme dag som din ordre bliver leveret. Så derfor ville jeg enten køre til forretningen eller ringe i forvejen på specifikke ting.

Desuden skal det nævnes at der i forretningen er stor fleksibilitet mht åbningstider osv.

www.boligportal.dk

Udlejerne på boligportalen er for useriøse

Jeg vil sige at størstedelen af udlejerne på boligportalen er for useriøse.

9 ud af 10 gange vil man blive besvaret med et autogenereret svar om at en given lejlighed har ændret status til udlejet en uges tid efter ens henvendelse.

Boligportalen få dog styr på jeres udlejere, det er så dårlig stil af både dem og jer!

den 15 mars 2012

Svar från BoligPortal.dk

Kære Jens,

Jeg er ked af at høre, at du har fået et dårligt indtryk af vores udlejere. Vi opfordrer på det kraftigste alle vores udlejere til løbende at læse nye henvendelser, og oplever vi alligevel at de ikke gør det, så skrider vi til handling og rykker for den manglede respons, ved både at kontakte den enkelte udlejer og ved at markere lejemålet reserveret/udlejet. I de attraktive områder modtager vores udlejer ofte mange henvendelser på meget kort tid hvilket er med til at forsinke deres besvarelser. Mange udlejere sender nemlig først deres afslag af sted, når den retter lejer er valgt, fremvisning overstået samt kontrakt underskrevet.

Du kan selv øge dine chancer for god og hurtig respons ved at udfylde din søgeprofil med uddybende informationer om dig selv, sådan så udlejer allerede i udvælgelsesfasen har fået et godt indtryk af dig.

Ønsker du råd og tips til hvordan du kan forbedre din søgeprofil, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 70 20 80 82 eller på chat eller mail: info@boligportal.dk

Med venlig hilsen
Katrine Ballarín

Singularstraps

Fuldtud tilfreds

Jeg bestilte en urrem hos Singularstraps, og jeg har været meget tilfreds med servicen hos firmaet, og ikke mindst svartiden på mine emails!

R Security

Firmaet skriver sort på hvidt at de ikke overholder købeloven i DK

Se blot hvad r-security.dk skriver når man skal vælge leveringsmetode.

Vælg leveringsmetode:

Post Danmark A/S UDEN Forsikring
Ordren sendes uden forsikring til den indtastede adresse. Vi erstatter IKKE varen, hvis der skulle ske noget med den undervejs eller hvis den ikke dukker op.
Pris: DKK 55,00

Og det var så uslagsgivende for at jeg ikke lagde mine penge her!

Vkamobi

De har ikke de varer de siger de har på lager, og så sender de bare en helt anden vare.

Som sagt så påstod de at have den specifikke vare på lager. Det havde de så ikke, og den blev bestilt og der gik laaang tid før at pakken så endelig ankom. Da jeg så pakker den ud, er det slet ikke det jeg har bestilt!

Nul stjerner - aldrig igen!

Raadvad

10 års garanti på knivserier er løgn og bedrag!

Der gives ikke 10 års garanti i modsætning til hvad der reklameres med på deres hjemmeside.
Af uransagelige årsager gælder de 10 års garanti kun såfremt man selv har købt kniven i en isenkræmmer, og stadigvæk kan fremvise en kvittering på købet. Dette er selvom knivserien slet ikke har eksisteret i 10 år, således der ikke kan være tale om at jeg forsøger at reklamere på fx en 11 år gammel kniv på en garanti med en varighed på blot 10 år.

Det er direkte vildledende at de 10 års garanti er betinget af at man har en kvittering fra butikken kniven skal være købt i.

Boschcarservice

Arbejde udført til aftalt pris, men ikke til tiden.

Jeg blev bedt om at komme kl. 0730, og fik besked på at jeg kunne forvente at bilen var færdig en time senere.

De begyndte først at arbejde på bilen kl. 0830, og jeg var klar til at køre kl. 0945.

Kvaliteten af selve arbejdet er svært at vurdere, men det trækker klart ned at jeg står op kl. 0600, og får besked på at kunne forvente at være færdig kl. 0830!

Anders Krogh Jensen tyckte detta omdöme var användbart

Autobutler.dk

Autobutler har hjulpet mig til at spare en god slat penge!

På billedet kan i se hvor stor forskel der er på tilbudene, dog kunne jeg godt tænke mig at de max 5 tilbud ikke bliver spildt af personer der tilbyder arbejdet udført, for en urimeligt høj pris, så man også kan se et eksempel på.

Ellers en glimrende hjemmeside, som jeg vil bruge igen.

bodyman.dk

Varen var ikke ordenligt emballeret, så der var pulver på alle tingene

Pakken jeg modtog var ikke ordentligt emballeret, så der var gået hul på en bøtte weigthgainer, så alle varene var dækket af pulver.

Ligeledes er ordrer og facebook ikke sammenkørt som nævnt længere nede på siden, så jeg har fået lov til at betale for min shaker, i stedet for at få den gratis.

Alt i alt en blandet fornøjelse ved denne handel.

den 24 oktober 2011

Svar från Bodyman.dk

Hej jens.

Vi beklager meget at der var gået hul på din weightgainer under transporten.
Du skal selvfølgelig have dig en ny bøtte. Hvis ikke du allerede har kontaktet kundeservice, vil jeg opfordre dig til at gøre det nu, på info@bodyman.dk så vi kan få sendt den til dig.

Man skal huske at skrive i sit ordrenotat, at man er medlem på facebook sådan at vores pakketeam ved, at der skal en gratis shaker i pakken.
Vi kan selvfølgelig sende den med den ny bøtte weightgainer.

Mvh Bodyman

BJ Trading

Tastatur ikke godt nok emballeret

Jeg har modtaget et alm. logitech tastatur fra BJ-trading, hvor det ikke var emballeret i andet end salgsemballagen fra Logitech. Det er ikke godt nok at tastaturet kan blive udsat for at blive bøjet, og at tastaturet kan blive klemt af flere hundrede kilo pakker.

Der skete heldigvis ikke noget, så fire stjerner for den handel. :-)

Vagtshop

Glimrende udvalg og fin hjemmeside

Jeg bruger ofte vagtshops hjemmeside, men ofte kan jeg finde samme eller tilsvarende produkt en smule billigere andetsteds.
Desuden må jeg sige at det er mildest talt svært at parkere ved forretningen, så jeg vil kun bruge vagtshop ved køb hvor reklamation eller ombytning er usandsynlig.

Som en lille bonusinfo, så har Vagtshop gratis levering uanset hvor mange penge der købes for!

SpejderSport.dk

Pas på - de sniger 60 kroners "ekspeditionsgebyr" ind lige før du betaler!

Jeg bestilte tre ting på deres hjemmeside til i alt næsten 1000 kr. Da jeg "går til kassen" opdager jeg at der var blevet sneget et gebyr på 60 kr ind, ud af ingenting...

Jeg synes det er en lumpen måde at handle på, både at der i det hele taget er et gebyr på at handle i forretningen, og sekundært, at der ikke gøres ordenligt opmærksom på at der tages et åndssvagt gebyr.

den 2 augusti 2011

Svar från Spejder Sport A/S

Hej Jens

Tak for at du har taget dig tid til, på vores opfordring, at anmelde dit indkøb på www.spejdersport.dk!

Det er rigtigt, at vi pålægger et gebyr på 60,- ved forsendelse af din ordre. Dette beløb dækker en del af vores forsendelsesomkostninger.
Det skriver vi også som noget af det første i vores handelsbetingelser (www.spejdersport.dk/handelsbetingelser.aspx)
Du kan vælge at afhente dine varer i en af vores fysiske butikker (www.spejdersport.dk/butikker.aspx) og spare gebyret.
Da du vælger leveringsmetode på side ét i indkøbskurven, er det også allerede her gebyret optræder.

Har du yderligere kommentarer eller spørgsmål hører jeg gerne fra dig enten her eller på nikolaj@spejdersport.dk.

Endnu engang tak for din tid!

Med venlig hilsen
Nikolaj Zethsen
Afdelingschef

Endnu engang tak for din tid!

Kundeservice

Bonnier er et glimrende eksempel på blad/magasin svindlerfirmaer!

Når man skal opsige et abbonnement, så er det som om Bonnier har spekuleret i at man skal opgive at opsige sit abbonnement, og derved kan de tjene en ekstra skilling.

Når man opsiger et magasin hos dem, så skal man bruge en telefonsvarer service således at du ingen kvittering får på at du har opsagt lortet. Det er utrolig dårlig service, og det er ikke engang nemmere for dem, det er ren og skær spekulation fra deres side af.

Endvidere, hvis man så insisterer på at skulle tale med et rigtigt menneske hos virksomheden, så får man dælme lov til at vente i telefonkøen, og det er selv hvis man ringer på de skæve tidspunkter, hvor telefonkøer typisk er kortest.

Jobnet

Hvordan kan det være at offentlige IT projekter altid bliver noget lort?!

Efter hjemmesiden er blevet lavet om er den blevet marginalt bedre. Der mangler dog stadigvæk helt basale informationer, og jobcenteret tjener best som aktivering af de sølle personer de har ansat - resten af samfundet bidrager de i hvert fald ikke med noget til!

M

Der er altid noget galt med Metroselskabet

Jeg har brugt metroen gennem noget tid, og 90% af gangenehar det bare ikke kørt uden problemer!

Et simpelt eksempel kunne være her i dag hvor ALLE automater ikke vil tage imod dankort. Jeg er derfor tvunget til at købe billet til 24 Kr (fireogtyve), i stedet for at købe et ti-turs klippekort til 140 (14 kr per klip i stedet for 24!) Det er jo ren og skær svindel.
Man burde kunne køre uden billet når et problem som dette står på. Og det værste er at det stod på i over to timer, således jeg blev ramt af det endnu en gang da jeg skulle hjem igen.

Når man kontakter deres personale, så er de fuldstændig ligeglade 4 ud af 4 gange, og de kommer med fuldstændig ulogiske svar og gør intet for at afhjælpe en situation. Jeg blev fx opfordret til at jeg jo bare kunne tage 140 kr i mønten, op af min pung og købe et klippekort - hvor dumme er jeres ansatte?!

Jeg håber godt nok at rette myndighed snart tager fat i Metroselskabet, for de kan slet ikke finde ud af at styre den smule togdrift.

YouSee

Yousee snyder kunderne for 30 dages gratis prøveperiode

Jeg er blevet nægtet 30 dages prøveperiode som Yousee ellers lover, fordi den tidligere lejer fraflyttede 1 måned før jeg flyttede ind, og ikke op til måneden jeg flyttede ind.

Givet at Yousee ikke havde haft gratis oprettelse i disse måneder, så var jeg altså blevet snydt for 30 dages gratis tv PLUS at jeg skulle betale 600 kr i oprettelse.

Det er jo det rene vanvid at de selv tror der er nogen der vil være kunder hos dem, med sådan en start på kundeforholdet.

Jeg tror jeg prøver at leve med en DVB-T tuner et par måneder - jeg vil i hvert fald gøre alt for ikke at skulle ligge mine penge hos Yousee.

Ikea

Undgå Ikea Taastrup

Personalet i forretningen er uprofessionelt og i "varehjembringningen" er de direkte uforskammede.

Hvis jeg absolut er tvunget til at sætte mine ben i ikea igen, så bliver det i gentofte!

Bodystore.dk

De kampagner de bruger til at lokke kunder til med, er ren og skær svindel!

I slutningen af april 2011 kører bodystore en kampagne hvor man får gratis proteinbarer ved at indtaste en rabatkode. Men da jeg modtager pakken, er der ingen proteinbarer.

Jeg lagde kun min ordre hos bodystore pga tilbuddet - ellers kunne jeg have handlet andre steder hvor samme vare er billigere at købe, navnligt når man medregner deres dyre fragt.

--update 9/5-11--
Jeg påpegede fejlen overfor bodystore, og i stedet for at sende mig mængden (15) som rabatkoden gav mig, så har de valgt kun at sende 1!

--update 27/5--
Jeg har nu korresponderet med firmaet i en måned, ca. 7-8 gange efter jeg lagde min ordre. Jeg har stadigvæk ikke modtaget min pakke.

-- update 17/6 --
Den 30/5 rykkede jeg Bodystore, og her fik jeg at vide at Bring har forlagt min pakke. I dag d. 17/6 har jeg stadigvæk ikke modtaget nogen pakke.

Det er et svindlerfirma - og jeg ligger ikke flere af mine penge her.

---
Opdatering 3/4 2012
Næsten et år efter jeg har købt ovenstående pakke hos firmaet, så er jeg pludselig begyndt at modtage spam sms'er kl. 20.00 om aftenen. Det er da det gale vanvid hos det firma!

den 10 maj 2011

Svar från Bodystore.dk

Hej Jens,

Beklager dette! Det må være en stor misforståelse fra vores side. Jeg sender dig selvfølgelig de manglende bars.

Endnu engang beklager jeg dette.

Med venlig hilsen
Bodystore.dk

Sparhimmerland

En udemærket bank - dog er der kun filialer i nordjylland

Banken er en typisk bank der er ikke så meget at sige her, dog er det en ulempe at der ikke er filialer andre steder end i nordjylland og i Århus.

KK

Dårligt informationsniveau

Jeg har været tvunget til at kontakte en medarbejder telefonisk, udfylde 5 siders skema, give fuldmagt til det ene og det andet, og at lade en medarbejder behandle førnævnte skema. Alt sammen for at samme medarbejder skal ligge nogle oplyste tal sammen, og give mig afslag på ansøgningen.

Kunne det for helvede ikke være smartere at bare oplyse det givne max beløb på samme hjemmeside hvor jeg ikke engang kan printe skemaet selv, men skal rekvirere det telefonisk?

Hvor herre bevarres noget spild af mine skattekroner!

Dansk Metal

Dansk Metal har samme serviceniveau som en af de "gule fagforeninger" - Lad være med at blive medlem her!

### Aalborg afdelingen ### Dansk Metal holder meget stejlt på nogle underlige åbningstider - det er hvad der er, men utallige gange har jeg oplevet at skulle stå og vente ude i kulden indtil 5 minutter efter åbningstid.

I den faglige afdeling sidder de på deres hænder, og lige så snart en faglig sag ikke er lige til højre benet, så gider de ikke at hjælpe, men sylter bare en, så man selv skal rykke dem hver 2.-3. måned.

Lige så snart jeg kommer i arbejde, så melder jeg mig ud af Dansk Metal!

### Metal hovedstaden ###
På papiret har Metal hovedstaden bedre åbningstider, men reelt så er de endnu sværere at få fat i end Aalborg afdelingen. Det tager en krig at komme igennem til rette medarbejder, og det er bestemt ikke specielle henvendelser der skal til, før du KUN kan tale med EEN person om det. Denne ene person er så aldrig på kontoret, og hvis personen endelig er på kontoret, så kan du være helt sikker på at han ikke tager hans telefon! Denne person har jeg forsøgt at email og ringe til gennem flere uger nu, indtil nu (16/5) uden held. Det er en ren farce efterhånden, og det eneste lys jeg ser for enden af tunnelen, er den dag jeg kan melde mig ud.

Selv A-kassen kan man skulle vente evigheder i telefonen før man kommer igennem.

Ufejoch Mia Malmberg tyckte detta omdöme var användbart

Skat

5 minutters ventetid i telefonen er til at overkomme

Efter at have ventet fem minutter i telefonen, blev jeg kyndigt vejledt igennem junglen at ændre i forskudsopgørelsen.
Alt i alt en positiv oplevelse!

DSB

Typisk eksempel på service standarden hos DSB

Sidst jeg skulle til Aalborg, der var mit tog til Odense forsinket med 15 minutter.
Vi holdt stille i Ringe i 15 minutter, uden at få nogen som helst besked om hvorfor toget ikke kørte.
Der kom ikke en eneste besked, men pludselig kørte vi igen. De 15 minutter gjorte at jeg ikke kunne nå mit tog videre til Aalborg, så måtte vente en 1 time.

Inde på banegården i Odense havde Kundeservice lukkede pga. ombygning, så de henviste til kiosken. I Kiosken nægtede de at hjælpe mig, og sagde jeg skulle ringe til deres hotline.
I deres hotline blev jeg kastet frem og tilbage, og da jeg endelig får fat i en person som vil hjælpe mig, får jeg at vide at jeg skal snakke med dem i Kiosken, og at jeg SKAL betale for et nyt billet hvis jeg vil med toget til Aalborg.

DSB mente ikke det var deres skyld jeg var blevet forsinket, de mente det var min skyld. Det ende med at jeg måtte købe en ny billet.

På trods af at jeg i forvejen havde en gyldig billet, og DSB udemærket godt var klar over mit tog var blevet forsinket.
Har efterfølgende klaget over det, og det lykkedes mig da at få de næste 400 kr. tilbage, som DSB krævede for en billet til Aalborg fra Odense...
Det kalder jeg utrolig dårlig service!

Morten tyckte detta omdöme var användbart

EDC Mæglerne

De er noget sløve i optrækket hos EDC

Jeg underskrev en salgskontrakt hos ejendomsmægleren d. 1/2 og først d. 28/2 er diverse salgsmateriale osv klar.

Jeg har alt for ofte skulle løbe ærinder for mægleren, og holde ham i ilden da han ellers blot ville gå i stå.

Det er ikke godt nok at man skal holde mægleren i hånden og sikre sig at han får overholdt aftaler til tiden. Endvidere er det meget simpelt rent salgsmæssigt, at sælge en andelsbolig - og han så tillader sig at tage næsten 50.000 kroner for en beskeden indsats!

Så hvis du godt kan acceptere at EDC først er klar til at sælge din bolig efter en måned, så vælg endelig dem.

--- opdatering ---
3 ud af 5 gange er der problemer med deres hjemmeside, og hver gang skal jeg høre den samme sang fra de varme lande om store opdateringer på hjemmesiden.

den 7 november 2011

Svar från EDC

Hej Jens.

Nu skriver du ikke hvilken af de 240 EDC-butikker du har haft en dårlig oplevelse med, så det er svært at forholde sig til klagen.

Vedr. hjemmesiden er vi ikke bekendt med problemer. Tværtimod er edc.dk i Børsen kåret som den hurtigste hjemmeside blandt mæglerne og sidens oppetid har på intet tidspunkt været under 99%.

Med venlig hilsen
EDC-gruppen a/s

PROFIL - Jens Hansens

profil bild av Jens Hansen
Jens Hansen
Recensent
Man
Danmark

Profiltext

Jeg er en erfaren forbruger og jeg har handlet ved mange indenlandske og nogen udenlandske netbutikker og har prøvet lidt af hvert - både negativt og positivt.

Jeg håber der er flere der vil støtte op om at udbygge indholdet af trustpilot.dk da jeg hader eksistensen af småsvindler virksomheder - og slet ikke kan bære tanken om at jeg uforvarende skulle ligge mine penge et sådan sted - endsige at selv ende med at blive snydt af dem.